A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

HÍREK
A 450.000. látogatóm tiszteletére
- 2017.11.07.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

továbbNem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

továbbÉlelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

továbbÁrvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

továbbSzékely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

továbbArany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

továbbPerspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább


Ne féljen a víztől!
No fear of water!
Keine Angst vor Wasser!

Tisztelt Olvasó!

Intenzívebben 2000 - ben kezdtem el ezt a munkát. Azóta legalább 58.000 mérnökórai ráfordítással eddig jutottam el.

A VJ-XI. sz. balatonvíz tározó megvalósítására készített tervkoncepciómban az áll,

hogy megmentjük és intenzíven hasznosítjuk, az eddig elpazarolt, legalább 355 millió m³/ év mennyiségű édesvízkészletünket, azaz 355 millió m³/év „balatonvizet”,

g r a v i t á c i ó s

vízmozgatással.

Ezzel a lépéssel a Balaton vízszintje folyamatosan, legalább +110 cm-es szinten tartható! (Az bizonyára ismeretes a T. Olvasó előtt, hogy a Balatonból mintegy 355 millió m³/ év, -az elmúlt 96 évnek az éves átlagszáma ez!-, csaknem ivóvíz minőségű édesvizet, hasznosítás nélkül leeresztenek a Dunába!)

Ennek a kiváló minőségű balatonvíznek az éves értéke, 2017. 01. 01-i árakon számolva: legalább 400 milliárd Ft/év. Mi magyarok ennyire gazdagok lennénk? 96 éven át, minden évben kidobhattunk legalább 400 milliárd Ft-ot?

Ezekkel a meggondolatlan „vízeresztésekkel”, mára már végveszélybe sodorták a Balatont! (L: hínárosodás, alga-, moszatmezők, undort keltő mocsárbűz, pocsolyák, szúnyoginvázió, eliszapolódás, élvezhetetlen vízminőség, stb.)

Az utóbbi 1,5 évtizedben egyre intenzívebb sürgetéssel, valamennyi környezetvédelmi és vízügyi miniszternek-, államtitkárnak, gazdasági miniszternek, az MTA-nak felhívtam a figyelmét az évente elpazarolt balatonvízre- és a hasznosítás nélkül leeresztett forrás-csapadékvíz készleteinkre. Konkrét javaslatokat is tettem pl. a legalább 355 millió m³/ év nagyságrendű balatonvíznek a megmentésére és annak intenzív hasznosítására,

g r a v i t á c i ó s vízmozgatással.

Nagyon sajnálatos tény az, hogy eddig csak kevesen hallották meg a jó szót! Kényelmesek, féltékenyek, (némelyek sajnos még pökhendiek is!)

Tehát; az itt kiemelten publikált találmányomnak a lényege az, hogy

g r a v i t á c i ó s úton

le- és vissza is tudnám ereszteni a Balatonba és a Sió csatornába, az eddig elpazarolt 355 millió m³/év mennyiségű, hatalmas értéket képviselő vízkészletünket.

Ez a fejlesztés, - az alábbiakban körülírtakkal együtt-, megteremtheti a lehetőségét annak, hogy a Sió csatorna egész évben, (a jeges napok kivételével), hajózható legyen. Ebből eredően, a Balaton-, a Balaton környéki legalább 164 település és a közelről érintett 5 - 6 megye lakossága bekapcsolódhatna a DMR 3.300 - 3.500 fkm-es folyamhajózási szakaszaiba. Nagyon nagy dolog lenne ez? Igen!

Bővebben: VJ-VII. sz. forrás és csapadékvíz-tározóra vonatkozó tervkoncepcióm.

A VJ-VII. sz. csapadék- és forrásvíz tározó megvalósítására készített tervkoncepciómban az áll,

hogy évente legalább 950 millió m³ édesvízkészletünket menthetjük meg, ill. ezt a vízmennyiséget intenzíven hasznosíthatjuk.

Ezekkel a racionális lépéssorozatokkal létrejöhet egyrészről: - egy új hajóútvonal, amely; a Budapest, Velencei tó, Székesfehérvár, Sió csatorna, Balaton, Tisza, Duna, DMR viziútak megnyitását eredményezheti.

Másrészről:
az egész évben hajózható Sió csatornára, (a jeges napok kivételével), legalább 15 db. nagy teljesítményű áramfejlesztő vízturbinát lehet telepíteni.

- Jelentős nagyságrendet képviselő öntözőtelepek-,
- Intenzív élelmiszer termelés-, az agrárexport jelentős fellendülése-,
- Vízi- és hajósturizmust elősegítő vízgazdálkodási létesítmények-,
- Környezet- és természetvédelmi intézkedések sorozata-,
- Új, intenzív devizatermelő ágazatok jöhetnek létre hazánkban.

A Velencei tavon Agárd és Pákozd között, - egy legalább 24 méter szélességű-, új gyalogos-, kerékpáros fahíd létesülhet, mellyel egyidőben, a jelenleg kihasználatlan Cserepes-szigetet értékképző állapotba hozhatjuk.

A közeli jövőben; a hajózás lehetőségét is biztosító új fahíd mindkét oldalán, egy – egy, a Hévízi tóhoz hasonló, egyenként legalább 55.000 m² vízfelületű, félig fedett, ill. szabadtéri termáltó-fürdő üzemelhet. Ezek a Meleghegyen, (+352 mBf magasságban lévő termálvíz feltörésből) és az Agárd-Bikavölgyben fúrt termálkutakból kaphatják a gyógyvizet.

Ennek az utóbb ismertetett tervkoncepciónak a lényeges elemeibe, - egy a szerzői jogvédelemre vonatkozó írásbeli megállapodást követően-, 2010 június 22-én, - konkrét helyszíni szemlével egybekötve-, betekintési lehetőséget adtam Tóth István Gárdony-Agárd-Dinnyés város polgármesterének, hasonlóképpen Dávid Zoltán gárdonyi, - a Város Pénzügyi Bizottságának Elnöke-, önkormányzati képviselőnek. Bővebben: VJ-XI. sz. balatonvíz-tározóra vonatkozó tervkoncepcióm.

Súlyos vízgondok Magyarországon!

Magyarországot az ENSZ/FAO felvette a veszélyeztetett ivóvíz ellátású államok listájára, (Európában egyedüli országként!), mivel hazánk a felszíni vizeinek mintegy 93 - 95 % - át külföldi államokból kapja.

Úgy gondolom, hogy nekünk magyar embereknek, - termelési eszközök tekintetében-, egyetlen pótolhatatlan kincsünk van! Ez a föld, melyen élünk. Tehát a termőföldjeink, telkeink, a rétek, legelők, erdők és a jelenleg még meglévő vizeink, beleértve ebbe a geotermikus vízkészleteinket, a geotermikus energiaforrásainkat és a bányakincseinket is.

Széleskörű-, sok városunkat és kisebb településünket is érintő új személy-, teherszállító hajóutak megnyitására, új hajós-turistakínálatokra és nem győzöm hangsúlyozni; korszerű agrárgazdálkodásra, a termőtalajok korszerű talajerő utánpótlására és racionális öntözésére lenne szüksége hazánknak. Mielőbb!

T. Olvasó, a ma élő emberek-, gyerekek mindennapjáról van itt szó. Elgondolásom szerint Magyarországon, - a lehető leggyorsabb ütemben-, szél-, nap-, valamint vízerőműveket létesítünk annak érdekében, hogy olcsó-, megújuló- és tiszta energiaforrások álljanak rendelkezésünkre. Az új víztározók és hajóutak mentén, nagy teljesítményű öntözőfürtöket építünk ki.

Az itt tárgyalt kiugrási lehetőség figyelemmel van arra, hogy Magyarország, a potenciális lehetőségeinknek csupán a 20-25 %-át hasznosítja! Másként megfogalmazva ez azt jelenti, hogy mi magyarok, legalább 4 - 5 - ször jobban élhetnénk. Úgy, mint pl. Ausztria, Németország, Hollandia, Olaszország. Ezért azt javaslom, hogy a térségben keressék meg azt, (vagy azokat) a vállalkozókat, akik képesek felkarolni ezeket a projekteket. Tehát a téma ott hever a T. Gazdaságvezető lába előtt; csupán le kell hajoljon érte. Kérem kövessék a frissítéseimet, mert fokozom a tempót. Konkrétabb ismereteket is közreadok.

Első lépésként, Budapest Fővárosnak mielőbb szüksége van egy új-, kifogástalanul funkcionáló TÜDŐRE azért, mert napjainkban az erősen szennyezett levegőjű kerületekben élő emberek -, oxigénszükségletüknek csupán egy töredékéhez jutnak hozzá. Budapest lakossága- és a turisták részére 5-6 éven belül, létesíthetünk egy cca. 950 millió m3 befogadó kapacitású új víztározót és egy nagyméretű szabadidőparkot. Ez egy 1/2 Balaton nagyságrendű édesvizű tó és egy nagyméretű szabadidőpark lehet, amely - a Budapesten és a térségben élőknek nem csupán új TÜDŐT-, hanem népegészségügyi-, gazdasági-, kulturális-, sport kitörési pontokat jelent.

A rendkívül kártékony hatalmi arrogancia túltengése az, hogy kisstílű, koncepciószegény emberek, - irigységükből, vagy korhelységükből eredően-, nem segítik, hanem gáncsolják a jót.

Hazánk lakossága-, az EU-tagállamok-, továbbá a szomszéd országok lakosai- és vezetői is fel fognak figyelni arra, ha Magyarország ismét képes lesz új, maradandó értékek előállítására! Ezek a fejlesztések a ma élő embereknek, gyermekeinknek, unokáinknak, dédunokáinknak szólnak. Humánus kötelezettség számunkra az, hogy gondoskodjunk róluk. A fentieken túl, a tervkoncepciómban szereplő fejlesztések, erőteljesen mérsékelhetik, akár meg is szüntethetik a gyermekéhezést, sőt a gyermekhalandóság is csökkenhet. Arra kérem a T. Olvasót, értsen egyet azzal, hogy Magyarország gazdasági függetlenségét nem szabad feladni. Hazánk az agrárgazdaság, élelmiszergazdaság és a turizmus tekintetében, képes felvenni a versenyt Hollandiával, Svájccal, Dániával, Ausztriával. Motto: a jót soha nem késő elkezdeni. (L. még: angol, német nyelvű oldalak.)

Hazánk gazdasági- és életviteli szerkezete, - termelés, feldolgozás, kereskedelem, pénzügy, szállítás-, legalább 60-62 év óta a feje tetejére állítva vegetál! (Működésre alig képes állapotban van.) Sajnos.

A vízügyi lobbi, - az elmúlt évtizedekben-, azért nem tudta megoldani az itt felvázolt fontos műszaki fejlesztéseket, mert eddig még nem találták fel, a jelen dolgozatomban körülírt hatalmas víztömeg gravitációs úton történő mozgatásának lehetőségét.
(L: az elmúlt 96 év átlagában, évente legalább 355 millió m3, - csaknem iható minőségű édesvizet, un. "balatonvizet", hasznosítás nélkül leengedtek a Dunába. Említettem már, ennek értéke évente: legalább 400 milliárd Ft.

Magyarország vízmérlegét szemlélve, szinte elkeserítő állapot az, hogy évente 114 milliárd m3 csapadékvíz folyik be hazánkba és 120 milliárd m3 víz hagyja el Magyarországot! (Vélelmezem, hogy ez is egy erősen alábecsült szám!) Ennek a veszteségnek az értéke évente: legalább 6.000 milliárd Ft/év.

Kérem a T. Olvasót, gondoljon bele alaposan: mi magyarok ennyire gazdagok lennénk? Minden évben kidobhatunk az ablakon, legalább 6.000-6.400 milliárd Ft-ot?

Amennyiben lesznek- (és meggyőződéssel állítom, hogy vannak!), korszerű gondolkodásmóddal megáldott ország-, város- és gazdaságvezetőink, továbbá a jó gazda gondosságával intenzíven hasznosítanánk a kizárólagos tulajdonunkat képező termőtalajainkat és édesvízkészletünket, nem lenne 7,5 - 8,5 millió szegénysorban élő ember Magyarországon.

Eddig- és sajnos még napjainkban is, az a kényelmes formula dívik nálunk, hogy Magyarország vízkészletének egy igen jelentős részét, - évente több milliárd m³ kiváló minőségű édesvizet-, könnyelműen, hasznosítás nélkül leeresztenek a Dunába és a Tiszába. A Duna és a Tisza elhagyja hazánkat, miközben évente! cca. 6-6,4 milliárd m3 édesvíz, (ismét kihangsúlyozom, hogy ez is egy erősen alábecsült szám!), - hasznosítás nélkül-, kifolyik az országból. Ennek a több milliárd m3 édesvíznek, egy igen jelentős részét meg lehetne menteni és azt öntözésre, hajózásra, vízturizmus-fejlesztésre, elektromos áram termelésre, stb. lehetne hasznosítani! (L: Ausztria!)

Magyarország vízgazdálkodásának racionalizálását illetően, - 2002 őszén a Medgyessy kormánynak beterjesztettem a VJ I - XII. víztározókra vonatkozó tervkoncepciómat.

A Nagy Sándor akkori Kancellária Államtitkártól érkezett válaszban, az elismerő szavakon túl ez állt:
…"javaslatát továbbítottam Koródi Mária Környezetvédelmi- és Vízügyi miniszter Asszonynak azzal, hogy készítse el a kormányelőterjesztést"…

Ám ebben az ügyben Koródi M. „miniszter” semmi érdemlegeset nem tett! Azaz mégiscsak tett valamit; sebtében leutazott Siófokra és ott vízügyi szakemberekkel „konzultált”. A kifogásokat, - amit a vízügyi lobbi beadagolt a témában teljesen járatlan Koródi „miniszternek”-, bográcsban főtt birkapörkölttel ünnepelték és (nem vízzel), alaposan meg is "öntözték"…
(Az utóbbiakat illetően, - még mielőtt valaki gyors ítéletet mondana-, kijelenthetem, hogy természetesen én sem vagyok elrontója a jónak. Pláne akkor nem, ha van ok az ivásra!)

T. Olvasó!

Megtisztelő kérdéseikre, - természetesen szerzői jogaim védelmét figyelembe véve-, válaszolva szeretném elmondani, hogy egyebek mellett azt is javasoltam már, hogy a Tiszára alapozva Vásárosnamény-Mátészalka, Nyíregyháza, Debrecen, Tiszalök, Kisköre, Szolnok, Csongrád, Hódmezővásárhely, valamint Szeged-Röszke magasságában építsünk egy-egy nagy kapacitású villamos-áram termelő vízierőművet és egy-egy 600-1000 millió m3 víz befogadására alkalmas víztározót. (Természetesen a Tiszalöki- és a Kiskörei vízierőművek felbővítésével!) Az így felduzzasztott folyómederben- és a víztározókban tárolt vízből a termőtalajok szükség szerinti öntözésével a termelési eredményeket meg lehet majd kétszerezni. Jelentős mennyiségű, olcsó elektromos áramot termelhetnénk. (L: Ausztria)
Új hajóutakat tudnánk nyitni, melyeken a hajós-turizmust fellendíthetnénk és a szállítmányozásunk is racionalizálható lenne. Ismétlem: bekapcsolódhatnánk a DMR 3.300 – 3.500 fkm hosszúságú hajózó csatornájába.

Az előbbiekben tárgyalt előterjesztésem konkrét eredménye lett az, hogy a vízügyi-lobbi javaslatára, 11 db. „tiszai-árvíztározót” terveztek, melyekből napjainkig 4 db elkészült. Ám megfeledkeztek arról, hogy a feneketlen zsák száját bekössék!

Ennek folytán a Tisza vize akadálytalanul zúdul ki Hazánkból, majd Titelnél, - sok esetben jóval nagyobb vízhozammal, mint a Dunáé -, a Dunába torkollik.
(A Tisza a Máramarosi-havasokban ered. Két ága, az 1680 m magasságban eredő Fekete-Tisza és az 1600 m magasságban eredő Fehér-Tisza körbeveszi a Hoverla 2058 m magas hegycsúcsát. A Tiszának, - az eredésétől a Szamos torkolatáig megtett 258 km-es lefolyása közben-, a tengerszint feletti magasság 103 m-re csökken. Tehát a Tisza esése, a folyó felső szakaszán 1577 méter!)

Kérem a T. Olvasót gondoljon bele még alaposabban: Rahó Város, (Kárpátalja), - ahol a Fehér- és a Fekete-Tisza összefolyik-, +430 mBf. magasságban fekszik, míg Röszkénél a Tisza már csak +74 mBf. magasságban halad.

Ez önmagában 356 m szintkülönbség!

Az első- és legfontosabb lépések egyike az kellett volna legyen, hogy elkészítik az általam javasolt víztározókat, vízierőműveket és felbővítéseket.

Ennek eredményeként, a Tisza áldásos vízhozamának egy jelentős részét, - amely az utóbbi 100 év átlagában legalább: 8 - 12 milliárd m3/év édesvíz-, Magyarországon tudtuk volna tartani. Említettem már, hogy a Szamos torkolata közelében, Vásárosnamény-, Mátészalka térségének vízellátására és a városok hajóval történő elérhetősége érdekében, egy legalább 600 millió m3-es víztározót, Nyíregyházán egy cca. 1000 millió m3 befogadó kapacitású-, Tiszalök határában, a duzzasztómű felett-, Kiskörén szintén a duzzasztómű felett, Polgár, Hajdúnánás mellett, Hajdúböszörményben, Debrecen Kelet, Hajdúszoboszló, Balmazújváros, Nagyhegyes-Nádudvar-Kaba, Püspökladány térségében, egy-egy legalább 600 millió m3 édesvíz befogadására alkalmas, elegáns víztározót kell megépítenünk. A Debrecen Dél víztározót legalább 1000 millió m3 befogadó kapacitással szükséges megépítenünk! A felbőví
tett Keleti Főcsatornának ez egy új hajózható csatornája lesz, amely keresztül fog folyni Debrecen Városon és a Berettyó folyóig halad. Eközben kiváló-, egészséges vízzel látja el a települések magasságában kiépített öntözőfürtöket, az agrár-termőterületeket. Szolnok-Nyugat felől, szinte lóhalálában építeni szükséges egy olyan nagy víztározót, amely legalább 1000 millió m3 befogadó kapacitással rendelkezik. Csongrádon, Hódmezővásárhelyen egy-egy legalább 600 millió m3 vízhozam befogadására-, Szeged-Röszkén egy legalább 1000 millió m3 édesvíz befogadására alkalmas víztározót kell építeni. Mielőbb!

Ezek rendkívül fontos fejlesztések, melyeket egyetlen szervezetnek sem szabad gátolnia. Ez a tervkoncepció elsőbbséget kell élvezzen.

Ezek az új építésű víztározók, erőművek, turisztikai fejlesztések gazdaggá fogják tenni, - a Tisza közel 600 km-es magyarországi szakasza mentén kiépült-, városokat- és a jelenleg szegénysorban élő települések lakosságát, miközben hazánkat gazdaságilag is és kulturálisan is, a legfejlettebb Ny-i országok szintjére fogják emelni. Ezeknek a fejlesztéseknek az i n t e g r á l á s á t, Dr. Botka László Polgármesterre és az általa gondosan kialakított, kiváló képességű szakembergárdára, azaz Szeged Városra bízzuk. (Bővebben: az erre a témára készített részletes projektem.)

A "vakvilágban" megépített tiszai árvíztározókat, a fenti rendszerbe integrálni kell úgy, hogy a betárolt vizet racionálisan hasznosíthassuk: öntözésre, hajózásra, vízpótlásra, stb.

(L. még: 2006-os hajózási terveket, melyeket a Magyar Állam készíttetett rengeteg sok pénzért!)

2016. május 12-én:
megjelent a Vidékfejlesztési Program (VP) öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívása - közölte a Miniszterelnökség szerdán. A tájékoztatás szerint a magyar kormány és az Európai Bizottság eredményes egyeztetésének köszönhetően, a programból a korábbi összeg többszöröse áll a magyar gazdálkodók rendelkezésére az öntözött területek növelésére.

A kiírt felhívás keretösszege 49,5 milliárd forint.

Azt is szeretném elmondani, hogy természetesen egyáltalán nem mellékesek számomra a szerzői jogaim, melyeknek védelmét kissé lentebb olvashatják!
(Ebből eredően az alább felvázolt dolgozat nem több, mint, - a részletes tervkoncepciómból átgondoltan kiemelt-, figyelemfelkeltő, információs anyag.)

Kérem engedje meg a T. Olvasó, hogy azt azonban már most kihangsúlyozzam: Magyarországnak, - a tervkoncepciómban érintett térségei-, a potenciális lehetőségeiknek max. 20-25 %-át hasznosítják.
Megismétlem: másként megfogalmazva,
ez azt jelenti, hogy az itt tárgyalt térségben lakó emberek, - a jelenlegi állapotokhoz viszonyítva-, legalább 4-5 - ször jobban élhetnének!

Ennek a reális hogyanjáról szól ez a dolgozatom.

Hollandiában az 1 főre jutó GDP 5 -ször, Ausztriában 4 -szer, Olaszországban 4 -szer magasabb, mint Magyarországon.

Hollandia alig fele akkora termőterületről, mint amivel hazánk rendelkezik, (jóval mostohább időjárási adottságok mellett!), bőségesen ellátja 16,8 milliós lakosságát és évente nettó +56 milliárd Euró agrár-exportot bonyolít le. A hollandok 150-250 évvel ezelőtt, a tengertől vették el a mai termőterületüknek egy igen jelentős részét. (L: Polderek) A tengerkiszögelléseket, - „faltól-falig” -, lerekesztették egy hatalmas gáttal és hagyták kiszáradni, majd 50 évre, (adó- és más terhek nélkül!), átadták a területet a farmereknek. A szorgalmas farmerek, a korábbi tengerfenékből olyan termőföldeket varázsoltak, melyek napjainkban 180-260 %-al többet teremnek, mint a mi földjeink.

Hollandia az USA-t követően, a világ 2. legnagyobb agrárexportőre!

Megismétlem; alig fele akkora termőterületről, mint amivel Magyarország rendelkezik.

Szeretném tájékoztatni a T. Olvasót arról, hogy az alábbi know-how értékesítéséből származó, - nettó adózott eredményemnek-, az 50 %-át, az éhező magyarországi gyermekek megsegítésére ajánlom fel.

Nem elhanyagolható dolog, sőt nagyon is példaértékű az, hogy Ausztriában napjainkban több mint 1629 áramfejlesztő vízturbina funkcionál!

Magyarországon mindössze 37. (Úgy értesültem, hogy ezekből alig 15 működik.)

Pedig a Dunántúl- és az É-i Középhegység természeti adottságai sok tekintetben hasonlítanak az osztrákokéhoz. Tehát hegyek, völgyek és hatalmas energiával alázúduló vízfolyások vannak nálunk is. Viszont Magyarországon ezekre nincsenek áramfejlesztő vízturbinák telepítve.
Ausztria az éves áramforrásának közel 63 %-át vízierőművekből nyeri. Nálunk ez a mutatószám a 2,5 % -ot sem éri el.
Említettem már: Ausztriában az egy főre jutó GDP 4,5-szer magasabb, mint Magyarországon! Ausztriában intenzíven öntözik a termőtalajokat, a növénykultúrákat, a parkokat, tereket, utakat. (L: lenti képek.)

Kérem engedjen meg a T. Olvasó egy megjegyzést:

Neves tudósoknak is az a véleménye, hogy a klímaváltozás során azok az államok válnak pénzügyi nagyhatalommá, melyeknek sok vizet sikerül tartalékolniuk.

Szeretném kihangsúlyozni azt is; hogy

az alább ismertetett tervkoncepcióimban körülírt vízgazdálkodási-, élelmiszergazdasági-, hajózási-, öntözési-, valamint a minőségi turizmus fejlesztéseket az Európai Unió (közel) 100 %-os pénzügyi támogatással ösztönzi! Ebből eredően úgy gondolom;
Magyarországnak elemi érdeke fűződik ahhoz, hogy ezeket a páratlan lehetőségeket hasznosítsa.

Meggyőződéssel állítom; olyan horderejű alkotási lehetőségekről beszélek, melyekre a vidéken élő lakosság, a magyar vállalkozók, a szomszéd országok gazdaságvezetői és az EU vezetése is felfigyel. Mindenki előtt világossá válik az, hogy Magyarország is képes új, maradandó, jelentős értékek előállítására.

Valóságos bővített újratermelésről szólok, melyek a ma élő embereknek, gyermekeinknek, unokáinknak, dédunokáinknak adnak komoly kapaszkodókat! (Az államadósság korrekt kezelésére csak a bővített újratermelés képes jó választ adni!)

Sziklaszilárdan hiszek abban, hogy a VJ VII. és a VJ XI. sz. (intenzív vízgazdálkodásra-, racionális öntözésre-, aktív élelmiszergazdálkodásra-, hajózásra-, hajós-turizmus fejlesztésekre, stb., készült tervkoncepcióim realizálása), a külföldi munkavállalásra kényszerült honfitársaink közül, legalább 250.000 embert hazahívnak.

Az itt röviden körülírt tervkoncepcióim megvalósítása: Budapesten, továbbá Pest-, Bács-, Fejér-, Somogy-, Zala-, Veszprém-, Tolna megyében, legalább 1,4 millió család, (5,5 - 6 millió magyar ember) életvitelére lesz pozitív hatással.

Az alábbi írást azoknak ajánlom olvasásra, akik töretlenül hisznek abban, hogy a magyar népnek, a magyar vidéken élő 3,5 millió családnak, (cca. 6,5 - 7 millió embernek!), nem kötelessége szegénysorban, rosszul élnie!

Azok is elolvashatják, akik nem akarnak belenyugodni abba, hogy az EU- 28 tagállamában, az egészségügyi negatív listákat Magyarország vezeti.

Sőt az a cca. 500.000 - 600.000 Honfitársam is elolvashatja, (az Ő hozzátartozóik is!), akik munkavállalás céljából kényszerültek elhagyni Hazánkat.

Nap-, mint nap hazavárjuk Őket!

1.sz._tablazat.doc

2._sz.__tablazat.doc

Életpályamodell?

Kérem gondoljon bele alaposan a T. Olvasó!

k.1.
Mennyivel jobb érzése van annak az embernek, aki egy 4-8 szobás, 2-4 fürdőszobás, szép üde zöld kertes családi házba tér haza, ahol 4-8 szép, egészséges gyerek, - az oxigéndús környezetben-, a jó testi-lelki életlehetőségek birtokában, egészségtől kicsattanó-, jókedvű asszony várja.

A ház udvarában 3-5 fejőstehén, anyakocák, hízósertések, juhok, kecskék, tojótyúkok, ludak, pulykák, kacsák, gyöngyösök, pávák, házőrző kutyusok, hízelgő macskák várják.

k.2.
A k.1. pontban foglaltak ellentéte az 50-80 m2-es, rossz levegőjű, oxigénszegény környezetben fekvő 4-10 emeletes háztömbben lévő panellakás, melyben szinte moccanni sem lehet.
Kimenni sem tudnak, mert az egykor, - un. normális mérnökemberek által-, megtervezett, 2-3 háztömbnyi füves játszóteret, - a „mai kor polgármestere”-, átjátszotta a település ingatlan-harácsolójának.

(A panellakásokban született gyerekek a keskeny járdára és az autók által járt úttestre szorultak vissza, ahol oxigénszükségletüknek csupán egy töredékét kapják meg! Ezekből a gyerekekből, a szerető szülők élsportolókat szeretnének nevelni.)

Tisztelt Olvasó!

A k.1. pontban foglaltak egy reálisan elérhető életpályamodellé kell váljanak Magyarországon! Hazánknak erre minden lehetősége megvan.

A k.2. pontban taglalt un. „panel-életmód” egy rabszolgasorsra kárhoztatott népnek a jelene, - ha nem figyelünk a dolgokra-, sajnos a jövője maradhat. Ezen az életmódon mielőbb változtatni kell.

k.3.
Az általam felvázolt fejlesztési projektek arról szólnak, hogy mihamarabb legyen Magyarországon egy erős, egészséges, jólétben élő nép! (Nézzék: 2016-ban, pl. Szeged Városban 73.000 olyan kisnyugdíjas él, (élt), akinek a havi nyugellátása az 50.000 Ft-ot sem éri el.)

Véleményem szerint; - választási csalások nélkül-, a jövőben azok nyerik meg a parlamenti-, az EU- és az önkormányzati választásokat, akiknek lesznek konkrét gazdaságfejlesztési koncepcióik és lesz kellő bátorságuk ahhoz, hogy ezeket a vízgazdálkodási, ill. agrár-, (termőtalajok öntözése!), élelmiszergazdasági-,valamint kiemelten; az itt javasolt angol-, osztrák-, német-, svájci-, holland-, francia-, olasz-, orosz turizmus fejlesztésre vonatkozó projekteket felkarolják.

Meggyőződéssel állítom, hogy a vidéken élő cca. 3,5 millió családot, (ismétlem: legalább 6,5 - 7 millió magyar embert!), ezekkel a konkrét fejlesztési tervkoncepciókkal meg lehet szólítani. Ők ma hazánk legelesettebbjei, akiket az éppen hatalmon lévők agyonadóztatnak, viszont kézzel fogható, konkrét kapaszkodókat nem adnak a kezükbe.

A fejlesztések melyekről itt szólok; évente legalább 28-32.000, - apáról fiúra szálló, a nemzetközi nagytőke kénye-kedvétől függetleníthető-, új munkahelyet teremtenek Magyarországon. Kalkulációim szerint, ezek a projektek, (2017 tavaszi kezdéssel!), 2023-ra öneltartóvá válhatnak, 2023-ban legalább nettó 42-45 milliárd Euró/év bevételt realizálhatunk.

Termőtalajainkból, az eddig elpazarolt csapadék-, folyó-, forrás- és csapadékvíz készleteinknek az intenzív hasznosításából, valamint a minőségi turizmusfejlesztés felkarolásából mi magyarok, viszonylag gyorsan meg tudnánk gazdagodni. Nem kellene kölcsönök után futkosnunk, súlyos kamatterheket vállalnunk, elviselhetetlen adóterheket kivetnünk a lakosságra és folyton „magyarázkodnunk”!

Egyébként messze nem lenne ilyen negatív a magyar emberek külhoni megítélése sem! Közel 7 millió osztrák-, cca. 75 millió német-, legalább 50 millió angol, 8 millió svájci-, 15 millió holland-, 55 millió francia, mintegy 55 millió olasz állampolgár, eddig még el sem látogatott Magyarországra.
Nagy baj ez? Igen, ez nagyon nagy gond!

Bizonyára nem kell ecsetelgetnem, hogy az itt megemlített 265 millió módos külföldi polgárból hány potenciális turistánk-, alkalmasint befektetőnk származhatna.

Elsősorban luxushajókkal, elegáns I.o. repülőgépekkel, kellemes utazási lehetőséget kínáló gyorsvonatokkal kellene idehozni őket. (Természetesen ötcsillagos szállást és étkezést kell biztosítani számukra.) Kérem számoljanak csak figyelmesen utána. Ez biztosan nagyon jó befektetés lesz!

Csakhogy a mi ország- és településvezetőink, - nagyon sajnálatos módon!-, olykor fordítva ülnek a lovon. Elődeink könnyelműen, - a magyar nép tényleges megkérdezése- és felhatalmazása nélkül-, eladták a MAHART-ot, a MALÉV-ot és alaposan "megcsapolták" a MÁV-ot, sőt a Magyar Postát is!

Bárcsak értenék az emberek pl. azt, hogy az általam immáron több, mint 16 éve szorgalmazott évi 355 millió m³, csaknem ivóvíz minőségű "balatonvíz" – nek a megmentése és annak intenzív hasznosítása, - egyéb irányú felhasználás mellett-, mennyire jól jött volna, (pl.: a 2013.június 8-20 között zajló dunai árvíz és az un. "parti-szűrésű kutak" vízminősége!), pl. a Balaton környéki 164 településnek, Somogy-, Tolna-, Veszprém-, Zala-, Fejér-, Pest megyék lakosságának, valamint a Budapesten élő embereknek. (Kiemelten: a kórházaknak, rendelőintézeteknek, iskoláknak, gyermekintézményeknek.)

Törökországban 555 víztározó van és még 210 - et építenek. A török államvezetés szerint; a víztározók sok új munkahelyet- és jó megélhetést jelentenek.

L. még:
Budapest Főváros és térsége, Sárbogárd Város és a D-Dunántúl térsége, Debrecen Város és térsége, Nyíregyháza Város és térsége, Pécs Város és térsége, Hódmezővásárhely Város és térsége, Körmend Város és térsége, Püspökladány Város és térsége, Kiskunfélegyháza Város és térsége, Temesvár=Timisoara és térsége, Nagyvárad=Oradea és térsége, Arad=Arad és térsége, Kolozsvár=Cluj és térsége, Brassó=Brasov és térsége, Nagyszeben=Sibiu és térsége, Marosvásárhely=Turgu Mures és térsége, Nagybánya=Baia Mare és térsége, Szatmárnémeti=Satu Mare és térsége, Székelyudvarhely=Odorheiu Secuiesc és térsége, Pozsony=Bratislava és térsége, Kassa=Kosice (DE:Kosiche) és térsége, Szabadka=Subotica és térsége, Zágráb=Zagreb (DE:Agram) és térsége, Ungvár=Uzsgorod (DE:Ungwar) és térsége, Munkács=Mukachevo és térsége összefogásával, a Tokaji Hídnál, - a Tisza- és a Bodrog összefolyása
mellett elterülő gyönyörű, panorámás területrészen alakítjuk ki, az EU egyik legimpozánsabb kikötői városrészét.
(Ennek az új kikötői városrésznek, 2028-ban várható lakossága mintegy 1.800-2.000 család-, az üzleti bevétele: cca. 1,8–2 milliárd € lesz...)

Egy ésszerű termelésszerkezet váltással, mi magyarok nagyon gyorsan, olyan szintű élelmiszer-gazdálkodást tudnánk folytatni, mint Hollandia, Németország, Svájc és Ausztria. Termékeink minősége, ízletessége, mennyisége akár felül is múlhatná a külhoniakét. (Abnormális állapot az, hogy napjainkban a Dunántúlon, a bevetett szántóterületeknek alig 0,5 % -át öntözzük.)

Bővebben:
Budapest Fővárosnak és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_9qVn
itt_jart_matyas_kiraly_mhLL
Jó megoldások pénzügyi gondjaink rendezésére
o=a vj vii sz és a vj xi sz viztarozó wo9z
Sárbogárd és a Dél-Dunántúl intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=sarbogard__es_a_del_dunantul_fejlesztesei
Pécs Város és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_LLP8
Debrecen Város és térségének fejlesztései:
fejleszte_mgBE
Nyíregyháza Város és térségének fejlesztései:
fejlesztesei_a08y
Szeged Város és térségének intenzív fejlesztései
intenziv_fejlesztese_av8Y
Hódmezővásárhely nagyváros lesz:
a=ausztriaingatlan&o=hodmezovasarhely_nagyvarossa_lesz____1DEY
Kiskunfélegyháza és térsége intenzív fejlesztései:
kiskunfelegyhaza
Püspökladány és környékének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=puspokladany_es_tersege_intenziv_fejlesztese
Körmend Város és térségének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=kormend_varos_intenziv:fejlesztése____BXyK

Rövid idézet az EU irányelvekből:

„Az Európai Unió közlekedési hálózatnak(TEN-T) VII. számú közlekedési folyosója a Duna. Azzal, hogy a folyam 1992-ben a 170 km hosszú Duna-Majna-Rajna (DMR) csatornával összekötésre került, a Majnával és a Rajnával, Európa leghosszabb (3300 km) belvízi víziút rendszere jött létre. A Duna és Rajna összeköttetésének megteremtése a bővülő európai közösség délkeleti régiójának közvetlen víziút kapcsolatot biztosít a nyugati oldal, azon belül annak gazdaságilag egyik legfejlettebb térségéhez. E víziút rendszer egy jelentős szakasza, - annak középső része-, Magyarország területén halad át, tehát annak állapota alapvetően befolyásolja az egész víziút használhatóságát.”

Wasser ist unsere wichtigste Lebensgrundlage. Es ist unverzichtbare Ressource für die Landwirtschaft, den Freizeit- und Tourismusbereich sowie die Energiewirtschaft und Lebensraum für Fauna und Flora. Nur der verantwortungsbewusste Umgang damit sichert auch für unsere Kinder eine hohe Wasserqualität und erhält die Gewässer als Lebensadern für die Regionen.

Kivonat az EU vízgazdálkodást segítő törekvéseiből:

A Bizottság 2007. január 10-én elfogadott egy energetikai és éghajlat-politikai intézkedéscsomagot, amelynek célja fenntartható, versenyképes és biztonságos energiapolitika kialakítása az EU-ban. Egyik központi témája, hogy az energiaügy előtt álló kihívást úgy kell kezelni, hogy először az energiafelhasználást próbáljuk hatékonyabbá tenni, az alternatívák csak ezután jönnek szóba. Ugyanez a megközelítés érvényes a vízhiányra és az aszályokra is. Annak érdekében, hogy meg lehessen birkózni a vízhiánnyal és az aszállyal, elsőként azt kell elérni, hogy a gazdaság vízfelhasználása hatékony és takarékos legyen. A víztakarékosság energiatakarékosság is egyben, mivel a víz kivétele, szállítása és kezelése magas energiaköltséggel jár. Ebben az összefüggésben alapvető fontosságú a vízigény-gazdálkodás javítása. Csakúgy, mint az energia, a víz is szükséges minden emberi, gazdasági és társadalmi tev
ékenységhez. A szakpolitikai lehetőségek széles skáláját kell ezért figyelembe venni.

A fent említettek fényében ez a közlemény az Unión belül a vízhiány és az aszályok jelentette kihívás kezelésére és enyhítésére irányuló, európai, nemzeti és regionális szintű szakpolitikai lehetőségek első csomagját ismerteti. A Bizottság továbbra is teljes mértékben elkötelezett marad a probléma nemzetközi szintű kezelése mellett, különösen az elsivatagosodás elleni küzdelemről szóló ENSZ-egyezmény és az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye keretében.

Ez a közlemény válaszul szolgál a 2006. júniusi Környezetvédelmi Tanács kérésére is, amely a vízhiány és az aszályok vonatkozásában fellépésre szólított fel.

Amint fentebb már említettem, ezeket a projekteket az EU (közel) 100 %-os vissza nem térítendő támogatással ösztönzi.

Prognosztizálni lehet azt, hogy amíg a beruházások termőre nem fordulnak, a bankok versengeni fognak azért, hogy ezeket a projekteket finanszírozhassák…)

Pénzügyi lehetőségek:
ajanlatok 7Ufa

Köszönöm a T. Olvasó megtisztelő kérdéseit, ill. megjegyzéseit. Azokra igyekszem időben válaszolni…

Fenti know-how megvásárlása céljából engem, - pártállástól, ill. egyéb címtől, vagy rangtól függetlenül-, a T. Város első számú vezetője, vagy a kft-k-, rt-k vezetői kereshetnek fel. (Természetesen előzetes időpont- és más fontos egyeztetéseket követően!)

Szerzői jogvédelem:

A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlap, - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdése értelmében-, szerzői műnek minősül, így annak minden részlete szerzői jogi védelem alatt áll. A tv. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található szöveges és egyéb megoldások, ill. a számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása.
Azzal, hogy belép a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapnak valamely weboldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználó:
A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található tartalom Varga János kizárólagos szellemi tulajdona. A honlap tulajdonosa fenntart minden-, a weboldalak bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával, vagy terjesztésével kapcsolatos-, jogot. A weblapokhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik!
A honlapomon található információk felhasználása azonban lehetséges, amennyiben ezt a kívánságát Ön, előzetesen kérelmezi a: vargajan419@gmail.com e-mail címen.
Írásbeli hozzájárulásomat követően, Önnek minden idézet-, ill. egyébirányú hasznosítás során, - félreérthetetlen, világos megfogalmazással-, eredeti szerzőként megjelölve!, hivatkoznia kell az www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapra! A honlapomról pontatlanul-, vagy a szövegkörnyezetéből kiragadott idézetekért, ill. adatokért a fenti honlap tulajdonosa felelősséget nem vállal.
Mindezeken túl, a jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Varga János a honlap tulajdonosa bárkivel szemben követelheti a jogsértés azonnali abbahagyását, valamint felmerült költségeinek-, vagy kárának megtérítését! Az öröklésre vonatkozó jogfolytonosságnak a lányom és a fiam a kedvezményezettei!

Lejegyezte:
Varga János
okl. agrármérnök
E-mail:vargajan419@gmail.com

A változtatás jogát fenntartom!


Prince Charles believes Transylvania holds the key for saving the planet

Mi magyarok ilyen környezetben is tudnánk élni és dolgozni.

Nature-lover! Mr. Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor - A trónörökös Károly Herceg.

Egyéb fontos helyszínek mellett, ezt is megmutattam Tóth István polgármesternek: Meleghegy - termálvíz feltörés, amely jelenleg le van fojtva...

Saját erőből, 3 idegen nyelven, 40.000 pld-ban adtam közre: L. angol, német, orosz ny. webold.

(Foto: Időkép) Szmogriadó Budapesten 2015.11.05-08...

Magyarországon 2015-ben 131.600 - an haltak meg. A természetes fogyás: közel 40.000 volt. Ezzel negatív listavezetők vagyunk az EU-28 tagországa között!

1990-ben, a rendszerváltáskor 65,3 tonna aranytartalékunk volt, ám ebből 62 tonnát, - potom 370 Uncia/USD áron-, elkótyavetyéltek. Miért tették? Ki vitte el Magyarország aranykészletéből ezt a 62 tonna aranyrudat?

Panelszörnyűség! Képzelje el a T. Olvasó azt, hogy a forró hónapokban mennyi oxigénhez jutnak az itt élő emberek...

A tervezők 1980 körül még így látták jónak a panelok építését...

Poratka: az arcbőrt, a hajazatot, a légutakat teszik tönkre! (Felnagyított kép.) Szaporaság: 1 g porban 15.000 kártevő él. A lebegő porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Bizalma töretlen; úgy issza az átalunk feltálalt vizet...

Öntözőtelepek Ausztriában...

80 év vízeresztései a Balatonból... Gondoljon bele a T. Olvasó: egy tómm vízmennyiség 600.000 m3 balatonvizet jelent...

Ausztriában kincsként kezelik és hasznosítják a csapadékvizet...

A méhek beporzó munkája nélkülözhetetlen...

Aktív víz...

Aktív víz...

188 szobás német luxushajó Mohácson. Bizalmatlanságukból eredően az ételeket-italokat két német kísérő kamionból vételezték...)

Aktív víz...

Élelmiszer és ivóvíz ihnség fenyeget! 15 év múlva már +1,5 milliárddal többen leszünk a Földön...

Szeretet és gondoskodás... A jövő nemzedékének sorsa az anyatejben és az anyai szeretetben van. A tej beltartalmi értéke attól függ, hogy mit eszik-iszik az anya?...

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emberek is elválasztanak bennünket.

Aszálykárok Magyarországon...

Lavendel Angustifolia am 23. 06. 2014 aus Ungarn...

Az emberi szervrendszerek víztartalmának aránya a testtömeghez viszonyítva...

A Tisza és a Bodrog összefolyása a Tokaji Hídnál...

Korszerű vízgazdálkodással Magyarországon évente legalább 22 millió tonna gabonát lehetne termelni. Hazánkba 114 milliárd m3 csapadékvíz folyik be és sajnos 120 milliárd m3 folyik ki...Hasznosítás nélkül!)

Vannak népek, ahol -termőhely híján-, így kénytelenek megtermelni a napi betevő falatokat.

Víztározó, közúti aluljáróval. Hollandia alig fel akkora termőterületről, mint hazánké, eltartja 16,8 milliós lakosságát és még évente netto +56 milliárd € agrárexportot bonyolít le...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják...)

Dél-Koreában, - egy olyan nagyságú országban, mint hazánk-, 50 millióan élnek: dúsgazdagon... (Az egy főre jutó GDP 1,4x magasabb, mint Magyarországon.)

Poratka (felnagyított kép). Hihetetlen szapora élősködő. 1 g porban 15.000 db él. A porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elvették a tengertől- és termőfölddé varázsolták...)

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják azt...)

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják...)

A farmer tisztában van azzal, hogy mit eszik, mit ad enni a családjának! (Az utóbbi két évtized országvezetése idézte elő azt, hogy hazánk az EU-élelmiszer szemetének lerakóhelyévé vált...)

Kevés a víz a Balatonban

Poratka... (felnagyított kép) a lebegő porszemcséken utaznak az ember tüdejébe... Magyarország, - sajnos- dobogós helyen áll a megbetegedések, elhalálozások és a csecsemőhalandóság! tekintetében...

A Tisza és a Bodrog összefolyása a Tokaji Hídnál...

Városnéző vízibusz: At. 2014.10.15-én

Vadászvendégeiknek építették az osztrák sógorok...

A racionális csapadékvíz gazdálkodás, a gabona- és a köles termelés-, az intenzív állattenyésztés-, a minőségi turizmus felkarolása Magyarország egyik aranytartaléka lehet... (A jó vízgazdálkodású talaj nem porzik!)

Nagyon kevés a víz a Balatonban

Van jó megoldás... (Figyelem! Az éhinség az aszállyal kezdődik!)

Korszerű növényápolás. (Németországban az 1 főre jutó GDP 44.700 USD, nálunk 13.400 USD.)

A Szamarai, (Kujbisevi), víztározóban 58 milliárd m3 vizet tárolnak... (1955-1957-ben épült!)

A gépeket a KITE Nádudvar forgalmazza... Akár ők is részt vehetnek az új társaságban!

Öntözés...

A széna téli,- penész mentes tárolása -, az egyik tartópillér...

Luxuskörülményeket biztosító hajó...

Növények öntözése. Hollandiában az 1 főre jutó GDP 4x magasabb. (52.000 USD/fő felett-, hazánkban alig 13.400 USD...)

Intenzív öntözés...

Öntözésre előkészítve...

Könnyű és hasznos kisgépek...

Törökországban 555 víztározó-vízierőmű üzemel és még 210-et építenek. Ők rég felismerték már a racionális vízgazdálkodásban rejlő lehetőségeket.....

Mead víztározó: 32,2 milliárd m3 kapacitású, Arizóna és Colorádó között a Colorádó folyóra építve 1937-ben...

Turistahajó...

Dubaj - a világ legnagyobb mesterséges kikötője...

Andrássy-kastély Tiszadobon, a Tisza partján... Napjainkban még nehézkes oda turistákat vinni! Ám hajóval... Nagyon nagy lehetőségek ezek!

Racionális vízgazdálkodással Magyarországon évente legalább 22 millió tonna gabonát lehetne termelni és a jelenleginél cca. 2,5 - 3 szor több haszonállatot lehetne tartani...

Hazánkban a 14 éve tartó sertéshústermelés zuhanását eddig még nem sikerült megállítani! (14 év leforgása alatt, -katasztrófális mértékben-, 2 millió darabbal csökkent a sertéslétszámunk...)

15 %-al csökkent exportunk Ázsiába... (A kínálati oldallal vannak bajok. A T. Olvasó bizonyára megértette már, hogy csupán kölesből, a jelenleginek a hatványozott többszörösét lehetne termelni és eladni..)

A tikkasztó hőség miatt, a víztartályok mellett hűsölnek a szarvasborjak...

Racionális vízgazdálkodás a poldereken...

A fejlett országokban, az egynyári vetéseknek közel 100 %-át öntözik. (Hazánkban ez a szám 5 % alatt van... Ezért is csökken zuhanásszerűen a haszonállattartás Magyarországon.)

Termőtalajok öntözése...

Az ember szervezete tiszta, egészséges vizet kíván... 30 ml-t testsúly kg-ra vetítve!

A normális működéshez, az ember szervrendszereinek naponta, az alábbi mennyiségű tiszta, egészséges vízre van szükségük...

A porszennyezés csökkentése közügy...

A fejlett államokban a kukorica vetésterületnek közel 100 %-át öntözik. Ausztriában az 1 főre jutó GDP a mienkhez viszonyítva közel 4 - szer magasabb. (52.000 USD felett van, nálunk 13.400 USD)...

Ivóvíz és szomjúság...

Gyermekeiért éljen!

Hasznosítható víz (édesvíz) a Földön...

Esővíz-hasznosítás felsőfokon...

Napsütés-fotoszintézis - asszimiláció = oxigén- és szerves produktum termelés...

Aszálykárok ellen...

Öntözéses gazdálkodás

Polderek - Hollandiában...

Magyarország: sajnos kimaradt a cca. 25 %-ot kitevő erdőterület...

Öntözéses gazdálkodás

Bővített újratermelés nélkül nincs államadósságkezelési lehetőség, nem emelkednek a nyugdíjak, nem emelkedik az átlagbér sem...

Legeltetés, jó legelőgazdálkodás...

Napraforgótábla

Szántás napjainkban

Öntözéses gazdálkodás

A világ öntözéses gazdálkodásának átlaga, messze meghaladja hazánkét...

Búzatábla öntözése...

Hollandiában racionális vízgazdálkodás van...

A feje se fáj az aszály miatt. Öntözéses gazdálkodás. Az esővíztartályok ott állnak a tábla végén.

Az angolok így szárítják a szénát a téli hónapokra...

Balaton...

Gondoljon bele a T. Olvasó: 80 év vízeresztései a Balatonból: 1 tómm = 600.000 m3 balatonvizet jelent...

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emberek is elválasztanak bennünket...

Tihanyi kompátkelés...

Tihanyi félsziget a tóval...

Kraftwerk Ibbs

Donaukraftwerk-Freudenau 1992-1998

Wien: Überdachte Fußgängerbrücke mit Aussichtsplattform

Átlagolva...

A német tábornokok lábai a földbe gyökereztek a vízhajtású Schauberger ufó láttán...

A II. vh. és a német katonatisztek...

Schauberger vízhajtású ufója...

Forgalom a polderek töltésfalán - Hollandia

Az ember sem terhelhető a végletekig...

Oxigéntorony Bécsben

Heltai J: Az élet szép! Tenéked magyarázzam?

Polderek - Hollandiában...

Tenyészkocák Hollandiában... Elégedetten, (boldogan!) legelésznek, élvezik a napfényt, a szabad természetet...

Egy ilyen kiváló tenyészkoca egy egész család megélhetését pozitívan befolyásolja...

Hollandia... Az ember által fogyasztott állati termékek beltartalmi értéke attól függ, hogy mit esznek-isznak a haszonállataink, ill. hogyan tartjuk őket!

Sertéshús kereskedelem...

Történészek szerint ezek az árkok több, mint ezer évesek. Azt is állítják, hogy akkoriban még volt racionális vízgazdálkodás és öntözés hazánkban...

Sertéshús kínálat...

2015. 11. 01: súlyos leszakadások vannak...

Esővízhasznosítás Hollandiában

Bio- élelmiszertermelés az EU-ban...

A Fekete- és a Fehér-Tisza összefolyása Rahónál...

A Tisza torkolata Titelnél...

Házikertek gyöngye: 195x195x197 cm

Westfália kertilocsoló

Hagymatábla öntözése

Vízszűrők...

Vízszűrő betétek...

Víz- és tej szállító tartályok..

Vízgazdálkodás, avagy víz-, tej-, bor tartályok és szűrők...

Edelstahl ivóvíztartályok...

Német milliomos Wildpoldsried

Köszönet ezen 3 Wirpolsdriedi képért: Hiver't-Klokner Zsuzsanna szerzőnek

Dolgozzunk sokkal kisebb taposási kárral...

A gőzgép feltalálását követően, a gőzhajók is útra keltek...

James Watt feltalálta a gőzgépet. Elindultak a gőzmozdonyok és a gőzhajók is...

Kitűnő talajmunka, könnyű kisgépek... (Öntözésre előkézítve.)

Termelékenység: hatalmas munkaszélesség...

A víz körforgása a Földön...

Szomjasak...

A Tigris és az Eufrátesz folyó...

A Nílus deltája...

A Nílus 10 aszály sújtotta ország területén halad át... Isteni áldást hoz - visz magával.

A német tábornokoknak szeme-szája tátva maradt...

így megy ez...

Transzspiráció


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!