A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlapon


HÍREK
A 430.000 látogatóm tiszteletére
- 2017.08.23.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

tovább



Nem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

tovább



Élelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

tovább



Árvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

tovább



Székely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

tovább



Arany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

tovább



Perspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább






Ne féljen a méhektől!
No fear of bees!
Keine Angst vor Bienen!

Honig ist die erste Wohltat, die Gott den Menschen erwiesen hat.

Tisztelt Olvasó!

Sok mende-monda szól arról, hogy nekünk Magyarországon más minőségű élelmiszerféleségeket, ruházatot, cipőket, mosóport, fogkrémet, benzint, stb. kínálnak, mint pl. az Ausztriában élő embereknek. Sokan tudják ezt, ezért rengetegen járnak ki vásárolni, sőt egyre többen települnek át Ausztriának a magyarok által sűrűbben lakott Burgenland-i tartományába. (Persze az is igaz, hogy a nyelvi nehézségek áthidalása, a hivatali szokások megismerése, stb. csak egy régebb óta kint élő, rendesebb magyar ember segítségével lehetséges.)

Én azonban most nem az áttelepülésről, nem is a bevásárlásokról, hanem az egészség, frissesség, az életerő megőrzésének, a fiatalosságnak, valamint bizonyos betegségek megelőzésének és gyógyulásának a tapasztalatairól szeretnék szólni.

Csodálatos dolgokat hallottam és olvastam a méz és a fahéj együttes fogyasztásának szenzációs élettani hatásáról. Sajnos az első próbálkozásaim nekem nem hozták meg a várt sikereket. Valamit nem jól csináltam? Esetleg az alapanyagokkal lehetett baj? Gondoltam egyet és a méz és a fahéj együttes fogyasztásának Ausztriában is utána jártam.

A siker ezen alkalommal már nem maradt el! Sőt azt kell mondjam a T. Olvasónak, hogy az osztrák méhész barátom tanácsa és alapanyag biztosítása, nem várt sikert hozott az életemben. (L: lentebb!)

Ma már osztrák kistermelőtől, (laboratóriumi tisztaságú, egész évben 20 C° os, télen temperált-, nyáron hűtött levegőjű raktárbázisa van!), vásárolom meg a bio-mézet, a bio- virágport és az ő tanácsát megfogadva fa- és növényfajonként, ill. betegségre utaló panaszonként hasznosítom a mézzel kevert osztrák fahéjat. És láss csodát! A panaszok valóban megszűnnek, az ember olyan életerőre kap, hogy azt elmondani nem igen lehet. Tehát ki kell próbálni! Akinek gondjai vannak annak mielőbb cselekednie kell. Azt azonban szeretném kihangsúlyozni, hogy a rendes orvos és a rendes gyógyszerész munkája továbbra is fontos az Ön életében!...

Olvasmány a gyógyulásról és a nem remélt megerősödésről:

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) 2003-ban kezdeményezett kutatást a fahéj és 2-es típusú cukorbetegség, illetve a koleszterin szint kapcsolatának feltárására. A vizsgálat nem várt sikert hozott a betegek életében.
A 40 napon át rendszeres fahéj tartalmú tabletta szedésének köszönhetően a vérben lévő triglicerid és a glükóz, illetve a káros LDL koleszterin szint egyaránt közel 30 százalékkal csökkent a résztvevők körében.

A fahéj antioxidánsokat is tartalmaz! Azonban nincs elegendő bizonyíték annak alátámasztására, hogy nagy dózisú fahéj fogyasztásával olyan kedvező hatást érhetnénk el, mint például a szív- és érrendszeri betegségek elleni védelem. A fahéj segíti a vírusok, baktériumok és gombák elpusztítását.

Alkalmazásával megfontoltan kell bánnunk, mivel egészségünket őrizve, testünkön kívül és szervezetünkön belül is számos baktérium él egymással harmóniában. A jó, és rossz baktériumokat egyaránt kiirtva természetes egyensúlyunk felborulna, s ez betegségek kialakulásához vezetne. Gondoljunk csak a bélszakaszban élő hasznos baktériumokra, melyek immunrendszerünk megfelelő működését is segítik.

Az kétségtelen, hogy a fahéjban található, hatóanyagok segítik egészségünk megőrzését, azonban a pontos részletek feltárásához további vizsgálatok szükségesek. A fahéj hatását befolyásolhatja például az adott növény összetétele, melyből a gyógyszer készül, s ezt a termőhelytől kezdődően számos egyéb tényező is meghatározhatja.

Az amerikai National Center for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM) szervezet törekvései közt szerepel, hogy a hatóanyagok pontos besorolást nyerjenek, s a természetes gyógymódok palettája tovább bővülhessen. A fahéj egészségre gyakorolt hatásának vizsgálatához tehát számos további kutatás szükséges még.

A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők. Többek között felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé, munkabíróvá tesz, - írják.

Szívbetegség:
A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.

Artritisz:
Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják ezt a terméket. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.

Hólyagfertőzés:
Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.

Fogfájás:
Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.

Koleszterinszint:
Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen össze 2 dl forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet. Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas koleszterinszint lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, az megakadályozza a koleszterinszint emelkedését.

Megfázás:
Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.

Gyomorpanaszok:
A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.

Az immunrendszer erősítése:
A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.

Nehéz gyomor:
Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését.

Nátha:
Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.

Pattanás:
Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.

Bőrfertőzés:
A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.

Fogyás:
Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.

Krónikus fáradtság:
A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása.

Ui:

Tisztelt Olvasó!

Ma már sajnos se szeri, se száma a hamisított termékeknek! A természetes fahéj is útjában állt a feneketlen gyomrú nyerészkedőknek, ezért igyekeztek tönkretenni annak jó hírét. Nem lehet véletlen azonban az, hogy amikor a rágalomkeltő hadjárat beindult, hirtelen megjelent egy multi cég, a kecsegtető „mesterséges fahéj” ajánlatával. Ez utóbbiról a reklámokban dicshimnuszokat zengedeztek. Olyan jókat hallani sem lehetett, bár sejthettük, hogy a hangzatos szólamok nem igazak.

A fahéjas tasakban lévő barnás porról senki nem mondja meg, hogy annak mi a valódi beltartalmi értéke! A rudacskákkal is éppen ilyen helyzetben vagyunk. Nos, én ezen utóbbiakért bízom jobban az osztrák sógorok által Ceylonból behozott fahéjban. Az pedig ahogyan ők a bio-mézet termelik, azt nagyon sokan el sem tudják képzelni. Azért nem, mert nem tudják, hogy olyan kiváló termelési módszerek is léteznek.


L i e b e s e l i x i e r !

Kerstin schreibt am 16.02.05: Ich bereite aus Muira Puama -Kraut ein Elixier für intensiveres Erleben

Dazu nehme ich ca.
15 g MP-Kraut,
5 g Sellerie-Samen (Apotheke),
eine frische Galgant-Wurzel (Asia-Laden), wer mag, kann noch
5 g Colanuß zu fügen.

Die Galgant-Wurzel entweder im Mörser oder Mixer zerkleinern (genießt das Aroma!), mit den anderen Zutaten in ca. 200 ml Wodka (hochwertig, kein Fusel!) kurz aufwallen lassen. Über Nacht dicht abgedeckt stehen lassen, dann mit restlichem Wodka in eine lichtundurchlässige Flasche füllen und ein paar Tage stehen lassen, 1 x täglich schütteln.
Danach in eine saubere, lichtundurchlässige Flasche abfiltern.

Erfahrungsbericht zur möglichen Anwendung:
Wenn man etwas mehr Kick möchte - als Männlein oder Weiblein kann man ca. 60 min, bevor man zur Tat schreitet, ein paar Tropfen in Rotwein, Sekt oder Champagner (wer es sich leisten kann) in vielleicht 20 min Abstand schlürfen.
Das liegt an jedem selber. Jeder reagiert anders, ist sensibler oder nicht so sensibel.
Das muß dann halt jedeŸ selbst testen.
Aber: Wunder kann es nicht bewirken!! Es kann das Empfinden steigern, intensivieren, wenn die sogenannte Chemie stimmt.

Ein Liebeselixier ist es nicht, wenn keine Sympathie existiert.

Heilwirkung:
antibakteriell,
adstringierend,
auswurffördernd,
harntreibend,
krampflösend,
schleimlösend,
schmerzstillend,
schweisstreibend,
tonisierend,
wärmend,
Appetitlosigkeit,
Blähungen,
Magenbeschwerden,
Magenkrämpfe,
Übelkeit,
Erbrechen,
Fieber,
Erkältung,
Heiserkeit,
Husten,
Bronchitis,
Nebenhöhlenentzündung,
Herzschwäche,
Durchblutungsfördernd,
Senkt Blutzuckerspiegel,
Diabetes,
Muskelschmerzen,
Zahnschmerzen,
Menstruation abschwächend,
Menstruationskrämpfe,
Wechseljahrsbeschwerden,

wissenschaftlicher Name: Cinnamomum zeylanicum
Pflanzenfamilie: Lorbeergewächse = Lauraceae
englischer Name: Cinnamon

volkstümliche Namen: Ceylon Zimt, Kanel
Verwendete Pflanzenteile: Rinde, ätherisches Öl
Inhaltsstoffe:
Zimtaldehyd, Methylhydroxy-Chalcone-Polymer, Ascorbinsäure, Borneol, Kalziumoxalate, Kampfer, Eugenol, Gerbstoff, Cumarine, Limonen, Linalool, Salicylate, Schleim, Sesquiterpene, Zink
Sammelzeit:

Pflanzenbeschreibung:
Der Zimtbaum ist in Südasien heimisch und gehört zur Familie der Lorbeerpflanzen.
Beim Zimtanbau wird der Baum erst mehrere Jahre wachsen gelassen, bis man den Stamm kappt. Aus diesem Stamm wachsen dann mehrere junge Triebe. Nach zwei Jahren werden die Triebe geschnitten und ihre Rinde wird abgeschält. Beim Trocknen rollt sich die Rinde ein und bildet die bekannte Form der Zimtstangen. Die Blätter des Zimtbaums sind zuerst rot und werden später grün mit weissen Streifen. Die gelblichen Blüten sind eher unscheinbar.

Bővebben:
Szarvasgomba:
a=ausztriaingatlan&o=szarvasgomba_kincskeresok_hazankban_TkW8
Budapest porszennyezésének csökkentése
a=ausztriaingatlan&o=budapest_porszennyezese_2009_sqvS
Itt járt Mátyás király:
a=ausztriaingatlan&o=itt_jart_matyas_kiraly_mhLL
Martin Schulz President:
o=martin_schulz_president_bei_eu_parlament_____YM18
Foci:
a=ausztriaingatlan&o=romania_magyarorszag_3:0_5bH5
A vilgáhírű Manuka méz:
o=a_vilaghiru_manuka_mez____B5R2
Dió:
a_dio_csodalatos_hatasa_a_szervezetunkre_7cL3
Méz- virágpor szépség-:
a=ausztriaingatlan&o=mez_viragpor_propolisz_szepsegapolas_2008
Ámorakácméz:
http://ausztriaingatlan.shp.hu/hpc/web.php?a=ausztriaingatlan&o=mire_kepes_a_mez__I4Ex
Méhészeti termékek:
http://ausztriaingatlan.shp.hu/hpc/web.php?a=ausztriaingatlan&o=meheszeti_termekek_es_eszkozok___2009_HQkW










Fahéj Ceylonban

Mi magyarok ilyen környezetben is tudnánk élni és dolgozni...

Méz+fahéj: nem remélt fogyás következett be.

Fahéj

Az 5 éves Mézesfa így virágzik 2013.07.20-án. Imádják a méhek...

Fahéj- Cinnamomum zeylanicum

Németországban is fontos a fahéj

Virágméz

A méhek beporzó munkája nélkülözhetetlen

Lépesméz

Fontos a méz kezelése és tárolása...

Buckfast - német vérvonal

Isten patikája! A diót régebben így hívták...

Mézes fogkrém

Az osztrák méhész

Mézelőfáról gyűjt...

Lépesméz

Osztrák méz - 2011

Reggelire méz...


Jó alvás az alapja mindennek!

Egészség, arányosság - kellemesség, mi más kellene az élethez?...

Euvodia Hupehensis (Mézesfa)

Virágzó körtefa...

Hatalmas életerő, kitartás, munkabírás és jókedv

Mintegy 22.000 féle virágról gyűjtenek a méhek

Heltai J.: Az élet szép! Tenéked magyarázzam?

Mézkínálat Erdélyből...

A méhecskék lefödelezik a mézet...

Szépség, életerő, frissesség...

A porszennyezés csökkentése...

Az ember sem terhelhető a végtelenségig!

Méhecskéink több száz virágról gyűjtenek... (Fűben- fában orvosság!)

A csodálatos Virágpor

Repcetábla

Lépesméz, kitisztítja a légutakat is...

Euvodia Hupehensis (Mézesfa)

Mézkínálat...

Virágpor - felnagyított képi anyag

Anya és az udvartartása...

Osztrák kaptár

Szerelem, víz, ló...

Virágpor+méz= élet, erő, egészség, kitartás. (Fontos stressztáplálék!)

Német méztároló edények... (A németek kincsként kezelik a mézet!)

Euvodia Hupehensis (Mézesfa)

Eredeti viaszgyertya...

Méhek és a méhész...

Az anyatejben lévő táperő egy életre kihat...


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!