A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

HÍREK
A 450.000. látogatóm tiszteletére
- 2017.11.07.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

továbbNem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

továbbÉlelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

továbbÁrvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

továbbSzékely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

továbbArany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

továbbPerspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább


Ne fljen a mhektl!
No fear of bees!
Keine Angst vor Bienen!

Honig ist die erste Wohltat, die Gott den Menschen erwiesen hat.

Tisztelt Olvas!

Sok mende-monda szl arrl, hogy neknk Magyarorszgon ms minsg lelmiszerflesgeket, ruhzatot, cipket, mosport, fogkrmet, benzint, stb. knlnak, mint pl. az Ausztriban l embereknek. Sokan tudjk ezt, ezrt rengetegen jrnak ki vsrolni, st egyre tbben teleplnek t Ausztrinak a magyarok ltal srbben lakott Burgenland-i tartomnyba. (Persze az is igaz, hogy a nyelvi nehzsgek thidalsa, a hivatali szoksok megismerse, stb. csak egy rgebb ta kint l, rendesebb magyar ember segtsgvel lehetsges.)

n azonban most nem az tteleplsrl, nem is a bevsrlsokrl, hanem az egszsg, frissessg, az leter megrzsnek, a fiatalossgnak, valamint bizonyos betegsgek megelzsnek s gygyulsnak a tapasztalatairl szeretnk szlni.

Csodlatos dolgokat hallottam s olvastam a mz s a fahj egyttes fogyasztsnak szenzcis lettani hatsrl. Sajnos az els prblkozsaim nekem nem hoztk meg a vrt sikereket. Valamit nem jl csinltam? Esetleg az alapanyagokkal lehetett baj? Gondoltam egyet s a mz s a fahj egyttes fogyasztsnak Ausztriban is utna jrtam.

A siker ezen alkalommal mr nem maradt el! St azt kell mondjam a T. Olvasnak, hogy az osztrk mhsz bartom tancsa s alapanyag biztostsa, nem vrt sikert hozott az letemben. (L: lentebb!)

Ma mr osztrk kistermeltl, (laboratriumi tisztasg, egsz vben 20 C os, tlen temperlt-, nyron httt levegj raktrbzisa van!), vsrolom meg a bio-mzet, a bio- virgport s az tancst megfogadva fa- s nvnyfajonknt, ill. betegsgre utal panaszonknt hasznostom a mzzel kevert osztrk fahjat. s lss csodt! A panaszok valban megsznnek, az ember olyan leterre kap, hogy azt elmondani nem igen lehet. Teht ki kell prblni! Akinek gondjai vannak annak mielbb cselekednie kell. Azt azonban szeretnm kihangslyozni, hogy a rendes orvos s a rendes gygyszersz munkja tovbbra is fontos az n letben!...

Olvasmny a gygyulsrl s a nem remlt megersdsrl:

Az Egyeslt llamok Mezgazdasgi Minisztriuma (USDA) 2003-ban kezdemnyezett kutatst a fahj s 2-es tpus cukorbetegsg, illetve a koleszterin szint kapcsolatnak feltrsra. A vizsglat nem vrt sikert hozott a betegek letben.
A 40 napon t rendszeres fahj tartalm tabletta szedsnek ksznheten a vrben lv triglicerid s a glkz, illetve a kros LDL koleszterin szint egyarnt kzel 30 szzalkkal cskkent a rsztvevk krben.

A fahj antioxidnsokat is tartalmaz! Azonban nincs elegend bizonytk annak altmasztsra, hogy nagy dzis fahj fogyasztsval olyan kedvez hatst rhetnnk el, mint pldul a szv- s rrendszeri betegsgek elleni vdelem. A fahj segti a vrusok, baktriumok s gombk elpuszttst.

Alkalmazsval megfontoltan kell bnnunk, mivel egszsgnket rizve, testnkn kvl s szervezetnkn bell is szmos baktrium l egymssal harmniban. A j, s rossz baktriumokat egyarnt kiirtva termszetes egyenslyunk felborulna, s ez betegsgek kialakulshoz vezetne. Gondoljunk csak a blszakaszban l hasznos baktriumokra, melyek immunrendszernk megfelel mkdst is segtik.

Az ktsgtelen, hogy a fahjban tallhat, hatanyagok segtik egszsgnk megrzst, azonban a pontos rszletek feltrshoz tovbbi vizsglatok szksgesek. A fahj hatst befolysolhatja pldul az adott nvny sszettele, melybl a gygyszer kszl, s ezt a termhelytl kezdden szmos egyb tnyez is meghatrozhatja.

Az amerikai National Center for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM) szervezet trekvsei kzt szerepel, hogy a hatanyagok pontos besorolst nyerjenek, s a termszetes gygymdok palettja tovbb bvlhessen. A fahj egszsgre gyakorolt hatsnak vizsglathoz teht szmos tovbbi kutats szksges mg.

A kanadai World News hetilap egyik szmban jegyzket ksztett azokrl a betegsgekrl, amelyek mzzel s fahjjal kezelhetk. Tbbek kztt felersti az immunrendszert, megvd a vrusoktl, baktriumoktl, erss, munkabrv tesz, - rjk.

Szvbetegsg:
A mzet keverje ssze trtt fahjjal, s lekvr helyett ezt kenje a kenyrre. Fogyassza rendszeresen. Cskkenti a koleszterinszintet s vd az infarktus ellen. Akik mr testek infarktuson, s rendszeresen fogyasztjk ezt a keverket, nagy az eslyk arra, hogy kvetkez roham nem, vagy csak ksbb kvetkezik be. Ezen kvl knnyti a lgzst s ersti a szv munkjt. Amerikban s Kanadban ezzel gygytjk azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik mr nem annyira rugalmasak. A mz s a fahj visszaadja az erek rugalmassgt.

Artritisz:
Az zleti kopsban szenved betegek reggel, dlben s este egy pohr meleg vzbe tegyenek kt kanl mzet s egy kanl trtt fahjat. A krnikus artritisztl is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztjk ezt a termket. A copenhaveni egyetemen vgzett felmrs szerint 200 beteg kzl az ital fogyasztsa utn 73 beteg teljesen megszabadult a fjdalomtl, s azok, akik nem tudtak jrni, fjdalom nlkl kzlekedtek.

Hlyagfertzs:
Egy pohr langyos vzbe tegyen kt kanl mzet s egy kanl trtt fahjat. Megsznteti a hgyhlyag s a hgyutak fertzst.

Fogfjs:
t kanl mzet keverjen ssze egy kanl trtt fahjjal, naponta hromszor tegyen a masszbl a fjs fogra. A fjdalom elmlik.

Koleszterinszint:
Kt kanl mzet s hrom teskanl trtt fahjat keverjen ssze 2 dl forr vzzel. Kt rn bell 10 szzalkkal cskkenti a koleszterinszintet. Ha naponta hromszor alkalmazza, a krnikus magas koleszterinszint lecskken. Ha naponta fogyaszt mzet, az megakadlyozza a koleszterinszint emelkedst.

Megfzs:
Ha gyakran megfzik, hrom napon keresztl naponta hromszor egyen egy kanl mzet s negyed kanl trtt fahjat. Gygytja a megfzst, a krnikus khgst s megtiszttja a lgcsvet.

Gyomorpanaszok:
A mz s a trtt fahj keverke gygytja a gyomorfjdalmat s megakadlyozza a gyomorfekly kialakulst.

Az immunrendszer erstse:
A mz s a fahj rendszeres fogyasztsa ersti az immunrendszert, vdi a szervezetet a vrusok, baktriumok ellen. A mzben nagyon sok vitamin s vas van. Rendszeres hasznlata ersti a fehr vrsejteket a baktriumokkal s a vrusokkal folytatott harcban.

Nehz gyomor:
Egy kanl fahj 2 kanl mzzel keverve megakadlyozza a gyomorsav tlzott termeldst.

Ntha:
Spanyol tudsok rjttek, hogy a mz olyan termszetes anyagokat tartalmaz, amelyek meglik a ntha baktriumtrzseit.

Pattans:
Hrom kanl mzet s egy kanl fahjat keverjen ssze. Lefekvs eltt kenje be vele a pattansokat, majd mossa le meleg vzzel. Ha naponta elvgzi ezt a mveletet, egy hten bell eltnnek a pattansok.

Brfertzs:
A mz-fahj pros gygytja az ekcmt, az vsmrt s a brfertzs minden formjt.

Fogys:
Reggel hgyomorra fl rval a reggeli eltt, este pedig lefekvs eltt igyon meg egy mzes fahjas italt. Rendszeres fogyasztsa cskkenti a slyt a rendkvl kvrek esetben is. Mg akkor is megakadlyozza a zsr lerakdst, ha nagyon zsros teleket fogyaszt.

Krnikus fradtsg:
A testi ert legjobban, a mzben lv cukor regenerlja. A mzet s fahjat fogyaszt ids emberek ersebbek s mozgkonyabbak. Ha dlutn hrom ra krl fogyasztunk el ilyen italt, egy hten bell helyrell a szervezet vitalitsa.

Ui:

Tisztelt Olvas!

Ma mr sajnos se szeri, se szma a hamistott termkeknek! A termszetes fahj is tjban llt a feneketlen gyomr nyerszkedknek, ezrt igyekeztek tnkretenni annak j hrt. Nem lehet vletlen azonban az, hogy amikor a rgalomkelt hadjrat beindult, hirtelen megjelent egy multi cg, a kecsegtet „mestersges fahj” ajnlatval. Ez utbbirl a reklmokban dicshimnuszokat zengedeztek. Olyan jkat hallani sem lehetett, br sejthettk, hogy a hangzatos szlamok nem igazak.

A fahjas tasakban lv barns porrl senki nem mondja meg, hogy annak mi a valdi beltartalmi rtke! A rudacskkkal is ppen ilyen helyzetben vagyunk. Nos, n ezen utbbiakrt bzom jobban az osztrk sgorok ltal Ceylonbl behozott fahjban. Az pedig ahogyan k a bio-mzet termelik, azt nagyon sokan el sem tudjk kpzelni. Azrt nem, mert nem tudjk, hogy olyan kivl termelsi mdszerek is lteznek.


L i e b e s e l i x i e r !

Kerstin schreibt am 16.02.05: Ich bereite aus Muira Puama -Kraut ein Elixier fr intensiveres Erleben

Dazu nehme ich ca.
15 g MP-Kraut,
5 g Sellerie-Samen (Apotheke),
eine frische Galgant-Wurzel (Asia-Laden), wer mag, kann noch
5 g Colanu zu fgen.

Die Galgant-Wurzel entweder im Mrser oder Mixer zerkleinern (geniet das Aroma!), mit den anderen Zutaten in ca. 200 ml Wodka (hochwertig, kein Fusel!) kurz aufwallen lassen. ber Nacht dicht abgedeckt stehen lassen, dann mit restlichem Wodka in eine lichtundurchlssige Flasche fllen und ein paar Tage stehen lassen, 1 x tglich schtteln.
Danach in eine saubere, lichtundurchlssige Flasche abfiltern.

Erfahrungsbericht zur mglichen Anwendung:
Wenn man etwas mehr Kick mchte - als Mnnlein oder Weiblein kann man ca. 60 min, bevor man zur Tat schreitet, ein paar Tropfen in Rotwein, Sekt oder Champagner (wer es sich leisten kann) in vielleicht 20 min Abstand schlrfen.
Das liegt an jedem selber. Jeder reagiert anders, ist sensibler oder nicht so sensibel.
Das mu dann halt jede selbst testen.
Aber: Wunder kann es nicht bewirken!! Es kann das Empfinden steigern, intensivieren, wenn die sogenannte Chemie stimmt.

Ein Liebeselixier ist es nicht, wenn keine Sympathie existiert.

Heilwirkung:
antibakteriell,
adstringierend,
auswurffrdernd,
harntreibend,
krampflsend,
schleimlsend,
schmerzstillend,
schweisstreibend,
tonisierend,
wrmend,
Appetitlosigkeit,
Blhungen,
Magenbeschwerden,
Magenkrmpfe,
belkeit,
Erbrechen,
Fieber,
Erkltung,
Heiserkeit,
Husten,
Bronchitis,
Nebenhhlenentzndung,
Herzschwche,
Durchblutungsfrdernd,
Senkt Blutzuckerspiegel,
Diabetes,
Muskelschmerzen,
Zahnschmerzen,
Menstruation abschwchend,
Menstruationskrmpfe,
Wechseljahrsbeschwerden,

wissenschaftlicher Name: Cinnamomum zeylanicum
Pflanzenfamilie: Lorbeergewchse = Lauraceae
englischer Name: Cinnamon

volkstmliche Namen: Ceylon Zimt, Kanel
Verwendete Pflanzenteile: Rinde, therisches l
Inhaltsstoffe:
Zimtaldehyd, Methylhydroxy-Chalcone-Polymer, Ascorbinsure, Borneol, Kalziumoxalate, Kampfer, Eugenol, Gerbstoff, Cumarine, Limonen, Linalool, Salicylate, Schleim, Sesquiterpene, Zink
Sammelzeit:

Pflanzenbeschreibung:
Der Zimtbaum ist in Sdasien heimisch und gehrt zur Familie der Lorbeerpflanzen.
Beim Zimtanbau wird der Baum erst mehrere Jahre wachsen gelassen, bis man den Stamm kappt. Aus diesem Stamm wachsen dann mehrere junge Triebe. Nach zwei Jahren werden die Triebe geschnitten und ihre Rinde wird abgeschlt. Beim Trocknen rollt sich die Rinde ein und bildet die bekannte Form der Zimtstangen. Die Bltter des Zimtbaums sind zuerst rot und werden spter grn mit weissen Streifen. Die gelblichen Blten sind eher unscheinbar.

Bvebben:
Szarvasgomba:
a=ausztriaingatlan&o=szarvasgomba_kincskeresok_hazankban_TkW8
Budapest porszennyezsnek cskkentse
a=ausztriaingatlan&o=budapest_porszennyezese_2009_sqvS
Itt jrt Mtys kirly:
a=ausztriaingatlan&o=itt_jart_matyas_kiraly_mhLL
Martin Schulz President:
o=martin_schulz_president_bei_eu_parlament_____YM18
Foci:
a=ausztriaingatlan&o=romania_magyarorszag_3:0_5bH5
A vilghr Manuka mz:
o=a_vilaghiru_manuka_mez____B5R2
Di:
a_dio_csodalatos_hatasa_a_szervezetunkre_7cL3
Mz- virgpor szpsg-:
a=ausztriaingatlan&o=mez_viragpor_propolisz_szepsegapolas_2008
morakcmz:
http://ausztriaingatlan.shp.hu/hpc/web.php?a=ausztriaingatlan&o=mire_kepes_a_mez__I4Ex
Mhszeti termkek:
http://ausztriaingatlan.shp.hu/hpc/web.php?a=ausztriaingatlan&o=meheszeti_termekek_es_eszkozok___2009_HQkW


Fahéj Ceylonban

Mi magyarok ilyen környezetben is tudnánk élni és dolgozni...

Méz+fahéj: nem remélt fogyás következett be.

Fahéj

Az 5 éves Mézesfa így virágzik 2013.07.20-án. Imádják a méhek...

Fahéj- Cinnamomum zeylanicum

Németországban is fontos a fahéj

Virágméz

A méhek beporzó munkája nélkülözhetetlen

Lépesméz

Fontos a méz kezelése és tárolása...

Buckfast - német vérvonal

Isten patikája! A diót régebben így hívták...

Mézes fogkrém

Az osztrák méhész

Mézelőfáról gyűjt...

Lépesméz

Osztrák méz - 2011

Reggelire méz...


Jó alvás az alapja mindennek!

Egészség, arányosság - kellemesség, mi más kellene az élethez?...

Euvodia Hupehensis (Mézesfa)

Virágzó körtefa...

Hatalmas életerő, kitartás, munkabírás és jókedv

Mintegy 22.000 féle virágról gyűjtenek a méhek

Heltai J.: Az élet szép! Tenéked magyarázzam?

Mézkínálat Erdélyből...

A méhecskék lefödelezik a mézet...

Szépség, életerő, frissesség...

A porszennyezés csökkentése...

Az ember sem terhelhető a végtelenségig!

Méhecskéink több száz virágról gyűjtenek... (Fűben- fában orvosság!)

A csodálatos Virágpor

Repcetábla

Lépesméz, kitisztítja a légutakat is...

Euvodia Hupehensis (Mézesfa)

Mézkínálat...

Virágpor - felnagyított képi anyag

Anya és az udvartartása...

Osztrák kaptár

Szerelem, víz, ló...

Virágpor+méz= élet, erő, egészség, kitartás. (Fontos stressztáplálék!)

Német méztároló edények... (A németek kincsként kezelik a mézet!)

Euvodia Hupehensis (Mézesfa)

Eredeti viaszgyertya...

Méhek és a méhész...

Az anyatejben lévő táperő egy életre kihat...


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!