A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

HÍREK
A 440.000. látogatóm tiszteletére
- 2017.11.07.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

továbbNem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

továbbÉlelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

továbbÁrvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

továbbSzékely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

továbbArany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

továbbPerspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább


Ne féljen a víztől!
No fear of water!
Keine Angst vor Wasser!
Не бойтесь воды!

Tisztelt Olvasó!

Az elmúlt 96 év átlagában, évente legalább 355 millió m3/év, - csaknem iható minőségű édesvizet-, un. "balatonvizet", hasznosítás nélkül leengedtek a Dunába. Ennek értéke évente: legalább 400 milliárd Ft/év.

Magyarország vízmérlegét szemlélve, szintén elkeserítő állapot az, hogy évente 114 milliárd m3 csapadékvíz folyik be hazánkba és 120 milliárd m3 víz hagyja el Magyarországot! Ennek értéke évente: legalább 6.000 milliárd Ft/év.

Kérem a T. Olvasót, gondoljon bele alaposan: mi magyarok ennyire gazdagok lennénk? Minden évben kidobhatunk az ablakon, legalább 6.000-6.400 milliárd Ft-ot?

A vízügyi lobbi, - az elmúlt évtizedekben-, azért nem tudta megoldani az alább felvázolt fontos műszaki fejlesztéseket, mert eddig még nem találták fel, a jelen dolgozatomban körülírt hatalmas víztömeg gravitációs úton történő mozgatásának lehetőségét.

Ami pedig Schauberger (víz)Professzort illeti,

tudom kissé szokatlanul hangzik a „vízprofesszor - víztudós” jelző, ám ebben az esetben igaz és találó ez a megnevezés.

Viktor Schauberger 1885. június 30-án született Felső-Ausztriában. Fiatal erdészként, szorgalmasan és nyitott szemmel járta a hatalmas erdő- és hegyvidéket, hiszen ez volt a napi munkája. A vízminőség, a vízenergia hasznosítása, valamint a Rajna és a Duna megmentése foglalkoztatta Őt akkoriban.

Egyszer egy rendkívül gyors sodrású, rohanó hegyi-patak partján pihent meg, ahol felfigyelt valamire. Azt látta, hogy a kristálytiszta pataknak az embert is könnyedén elsodró zuhogásával, a 10 - 20 cm-nyire megnőtt pisztrángok könnyedén dacolnak. A halak az áradással szemben, csaknem mozdulatlanul „álltak” a vízben, miközben néha farok- és a melluszonyaikkal egy-egy apró mozdulatot tettek. Azt is csak azért, mert tartani akarták az irányt.

A vízprofesszor tisztában volt azzal, hogy ezt a mutatványt egyetlen más halfaj sem tudja utánozni. Erre csak a pisztrángok voltak képesek.
- Kell legyen valamilyen belső szervük, amely képessé teszi őket erre az akrobatamutatványra. – Gondolta a rendkívül nagy eszű Schauberger.

Példaképemnek, a sokak által- és természetesen általam is rendkívül nagyra becsült víztudósnak, ez a fölöttébb furcsa dolog alaposan megtornáztatta az éles elméjét. Schauberger nem járt egyetemre, azt felesleges időpazarlásnak tartotta, ám ennek ellenére a lehető legmagasabb körökbe került be. Azt már régóta tudta, hogy a természetben fellelhető növények, állatok, ásványok, vizek, stb. hatalmas gyógyerőt, energiát és semmivel nem pótolható tudományos alapot jelentenek az emberiség számára.

Arra is rájött, hogy a vízben rejlő energia hasznosítása egy olyan hatalmas perspektíva, melyhez fogható soha nem volt még az emberiség kezében. Az általa megalkotott Schauberger turbina = Schauberger ufo képi anyaga bejárta a világsajtót.

Előbb a Hitler vezette náci Németországban, később az USA-ban is felfigyeltek tudományára!

Ausztria megszállása előtt, Hitler személyesen is fogadta és nagy érdeklődéssel, mi több lelkesen hallgatta a „vízprofesszort”.

Schauberger igen okosan, a természet-, azaz a biológiai alapok hasznosítására hegyezte ki mondandóját. A találkozón részt vett Max Planck, az egyik nagynevű német tudós is, aki fölényes gőggel így nyilatkozott: ”a természetnek nem sok köze van a tudományhoz”.

A szókimondásáról is híres Schauberger azonban nem rejtette véka alá azt a véleményét, hogy Németországnak, az 1930-as évek közepén-végén tapasztalható felállásával, a nácizmus nemhogy 1000 – évig, - mint azt Hitler előszeretettel hirdette-, hanem max. 10 évig lesz csak életképes.

Ezt hallva; Hitler lelkesedése egy csapásra elpárolgott! Kiment a szobából.

A megbeszélés folytatását Kepler és Villuhn nevű tudósaira bízta. Ezekkel azonban Schauberger perceken belül, roppant módon összeveszett. A tárgyalást folytató két német tudós felháborodva hallgatta a vízprofesszor újszerű gondolatait, kijelentéseit. Az Anschlusst követően, ez a két német tudós, (a valóságban két címeres gazember!), egy esti mulatságról elhurcoltatta Schaubergert és bezárták Őt a bolondok házába, ahonnan a család nagy erőfeszítések árán tudta csak kihozni.

Ám a vízhajtású Schauberger ufo, az első bemutatón, ill. a próbarepülés alkalmával szinte pillanatok alatt 9 - 11.000 méter magasságba emelkedett, amitől a helyszínen szemlélődő tudóstársaságnak és a magas rangú német tábornokoknak szeme-szája tátva maradt.

Akkor végre beindult az emberek agyműködése! A II. világháború zivatara során előbb az oroszok, majd az amerikaiak vették magukhoz a vízprofesszor munkásságának hagyatékait.

Az USA – elmés tudóstársasága meg is szavazott részére 3,5 millió USD-t és meghívták Őt az államokba. Az amerikai stílus azonban annyira megviselte, (a nyelvet sem beszélte jól), hogy hamar összeveszett vendéglátóival és szinte menekülésszerűen tért vissza szülőházába.

A nagy tudós, a zseniális feltaláló 1958-ban halt meg. Munkásságát, világra szóló találmányait sajnos ma már csak kevesen ismerik, (az áramfejlesztő turbinákat leszámítva!), kevesen hasznosítják.

Azonban nem elhanyagolható dolog, sőt nagyon is példaértékű az, hogy Ausztriában napjainkban több mint 1629 áramfejlesztő vízturbina működik! Ezzel szemben Magyarországon mindössze 37. Pedig a Dunántúl- és az É-i Középhegység természeti adottságai sok tekintetben hasonlítanak az osztrákokéhoz. Tehát hegyek, völgyek és hatalmas energiával alázúduló vízfolyások vannak nálunk is. Viszont Magyarországon ezekre nincsenek áramfejlesztő turbinák telepítve. Ausztria éves áramforrásának közel 63 %-át vízierőművekből nyeri. Nálunk ez a mutatószám a 2,5 % -ot sem éri el.

2016. május 12-én:
megjelent a Vidékfejlesztési Program (VP) öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívása - közölte a Miniszterelnökség szerdán. A tájékoztatás szerint a magyar kormány és az Európai Bizottság eredményes egyeztetésének köszönhetően, a programból a korábbi összeg többszöröse áll a magyar gazdálkodók rendelkezésére az öntözött területek növelésére.

A kiírt felhívás keretösszege 49,5 milliárd forint.

Idézet:
"Magyarország naponta mintegy 3 milliárd forint európai uniós támogatáshoz jut 2014-2020 között, a cél ezen összeg minél hatékonyabb felhasználása - mondta az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője Siklóson vasárnap, az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából."

Ebből a hatalmas összegből ezeknek a tényleges vízgazdálkodási-, hajózási-, öntözési-, turizmus-, valamint agrárgazdasági fejlesztéseknek is részesedniük kell.

A ma élő emberek-, gyermekek mindennapjáról van itt szó. Elgondolásom szerint Magyarországon, - a lehető leggyorsabb ütemben-, szél-, nap-, vízerőműveket, nagy kapacitású öntözőtelepeket létesítünk annak érdekében, hogy olcsó-, megújuló- és tiszta energiaforrások álljanak rendelkezésünkre. Az itt tárgyalt kiugrási lehetőség figyelemmel van arra, hogy Magyarország, a potenciális lehetőségeinknek csupán a 20-25 %-át hasznosítja! Másként megfogalmazva ez azt jelenti, hogy mi magyarok, legalább 4 - 5 - ször jobban élhetnénk. Úgy, mint pl. Ausztria, Németország, Hollandia, Olaszország. Megemlítem, hogy Hollandiában az 1 főre jutó GDP 5-ször, Ausztriában 4-szer, Olaszországban közel 4-szer magasabb, mint Magyarországon.

Hazánk gazdasági- és életviteli szerkezete, - termelés, feldolgozás, kereskedelem, pénzügy, szállítás-, legalább 60-62 év óta a feje tetejére állítva vegetál! (Működni alig képes állapotban van.) Sajnos.

Szeretném elmondani;

az alábbi tervkoncepcióimban körülírt vízgazdálkodási fejlesztéseket az Európai Unió (közel) 100 %-os pénzügyi támogatással ösztönzi! Ebből eredően; úgy gondolom, hogy Magyarországnak elemi érdeke fűződik ahhoz, hogy ezeket a páratlan lehetőségeket mielőbb hasznosítsa.

Életpályamodell:
eletpalyamodell
Pénzügyi lehetőségek:
ajanlatok 7Ufa

Meggyőződéssel állítom; az alábbiakban olyan horderejű alkotási lehetőségekről szólok, melyekre a vidéken élő lakosság, a magyar vállalkozók, a szomszéd államok gazdaságvezetői és az EU vezetése is felfigyel. Mindenki előtt világossá válik az, hogy Magyarország is képes új, maradandó, jelentős értékek előállítására.

Kérem engedje meg a T. Olvasó, hogy azt azonban már most kihangsúlyozzam: Magyarországnak a tervkoncepciómban szereplő térségei, (a VJ I. – XII. sz. víztározók és az általuk integrált területek!), a potenciális lehetőségeiknek max. 20-25 %-át hasznosítják.
Másként megfogalmazva, ez azt jelenti, hogy a lentebb tárgyalt fejlesztésekkel érintett térségekben lakó emberek, - a jelenlegi állapotokhoz viszonyítva-, legalább 4-szer jobban élhetnének!

Ennek a reális hogyanjáról szól ez a dolgozatom.

1.sz._tablazat.doc

2._sz.__tablazat.doc

L. még:
Budapest Fővárosnak és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_9qVn

Sziklaszilárdan hiszek abban, hogy a VJ I - XII. projektek realizálása, - a külföldi munkavállalásra kényszerült honfitársaink közül-, legalább 400 - 450 ezer embert hazahívnak.

Jelen tervkoncepcióim megvalósítása: Budapesten, továbbá Pest-, Komárom-Esztergom-, Nógrád-, Szolnok-, Heves-, Borsod-, Szabolcs-, Hajdú-Bihar, Békés-, Csongrád-, Bács-, Fejér-, Somogy-, Baranya-, Vas-, Zala-, Győr-Sopron-, Veszprém-, Tolna megyében, mintegy 3,5 - 3,6 millió család, cca. 8,5 - 9,5 millió ember életvitelére lesz pozitív hatással.

Szeretném tájékoztatni a T. Olvasót arról, hogy az alábbi know-how értékesítéséből származó, - nettó adózott eredményemnek-, az 50 %-át, az éhező magyarországi gyermekek megsegítésére ajánlom fel.

Véleményem szerint a jövőben azok nyerik meg a parlamenti- és az EU - választásokat, akiknek lesznek konkrét fejlesztési, koncepcióik és lesz kellő bátorságuk ahhoz, hogy ezeket a vízgazdálkodási, ill. agrár-, (termőtalajok öntözése!), élelmiszergazdasági-, valamint kiemelten; az itt javasolt osztrák-, német-, svájci-, holland-, francia-, olasz turizmus fejlesztésekre vonatkozó projekteket felkarolják. Meggyőződéssel állítom, hogy a vidéken élő cca. 3,5 millió családot, (legalább 6,5-7 millió magyar embert!), ezekkel a konkrét fejlesztési tervkoncepciókkal meg lehet szólítani.

Ezek a fejlesztések évente legalább 85.000 – 90.000, - apáról fiúra szálló, a nemzetközi nagytőke kénye-kedvétől függetleníthető-, új munkahelyet teremtenek Magyarországon.
Kalkulációim szerint, az alábbiakban tárgyalt projektek, (2017 tavaszi kezdéssel!), 2022/2023-ra öneltartóvá válnak, 2025-ben cca. 105-110 milliárd Euró/év bevételt realizálhatunk.

Termőtalajainkból, édesvízkészleteinkből, az eddig elpazarolt csapadék-, folyó-, forrásvíz készleteinknek az intenzív hasznosításából mi magyarok, viszonylag gyorsan meg tudnánk gazdagodni. Nem kellene kölcsönök után futkosnunk, súlyos kamatterheket vállalnunk, elviselhetetlen adóterheket kivetnünk és folyton „magyarázkodnunk”!

Egyébként messze nem lenne ilyen negatív a magyar emberek külhoni megítélése sem! Közel 7 millió osztrák-, cca. 75 millió német-, legalább 50 millió angol, 8 millió svájci-, 15 millió holland-, 55 millió francia, mintegy 55 millió olasz állampolgár, eddig még el sem látogatott Magyarországra.

Nagy baj ez? Igen, ez nagyon nagy gond!

Bizonyára nem kell ecsetelgetnem, hogy az itt megemlített 265 millió módos külföldi polgárból hány potenciális turistánk, vagy befektetőnk származhatna. Elsősorban luxushajókkal-, luxusvonatokkal és I. o. repülőgépekkel kellene behozni őket. (Természetesen oda-vissza utaztatásra, ötcsillagos ellátásra-, elszállásolásra gondolok!)

Kérem számoljanak alaposan utána. Ez biztosan nagyon jó befektetés lesz!

Csakhogy a mi ország- és városvezetőink, - nagyon sajnálatos módon!-, olykor fordítva ülnek a lovon.

Az alábbi írást azoknak ajánlom olvasásra, akik töretlenül hisznek abban, hogy a magyar népnek, a magyar vidéken élő, mintegy 3,5 millió családnak, (cca. 6,5-7 millió embernek!), nem kötelessége szegénysorban, rosszul élnie!

Azok is elolvashatják, akik nem akarnak belenyugodni abba, hogy az EU- 27-28 tagállamában, az egészségügyi negatív listákat Magyarország vezeti.

Az a cca. 500.000 - 600.000 Honfitársam is elolvashatja, (az Ő hozzátartozóik is!), akik munkavállalás céljából kényszerültek elhagyni hazánkat.

(Nap-, mint nap hazavárjuk Őket!)

Bárcsak értenék az emberek azt, hogy az általam immáron több, mint 15 éve szorgalmazott 355 millió m³/év, csaknem ivóvíz minőségű balatonvíz megmentése és intenzív hasznosítása, - egyéb irányú felhasználás mellett-, mennyire jól jönne, (L. pl: 2013. június 8-20 között zajló dunai árvíz és az un. "partiszűrésű” kutak ivóvízminősége!), a budapesti embereknek, kiemelten: a kórházaknak, rendelőintézeteknek, iskoláknak, gyermekintézményeknek, idősek otthonának.

Senki ne gondolja, hogy csupán a véletlen műve az, hogy hazánk vezeti az EU- negatív egészségügyi listáit.

Bővebben:
A 7 államhatáron átívelő gazdasági vállalkozások:
_elelm_u0i5
Budapest Fővárosnak és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_9qVn
Szeged Város és térségének intenzív fejlesztései
intenziv_fejlesztese_av8Y
Pécs Város és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_LLP8
Körmend Város intenzív fejlesztése:
a=ausztriaingatlan&o=kormend_varos_intenziv:fejlesztése____BXyK
Nyíregyháza Város és térségének fejlesztései:
fejlesztesei_a08y
Debrecen Város és térségének intenzív fejlesztései:
fejleszte_mgBE
Hódmezővásárhely nagyváros lesz:
a=ausztriaingatlan&o=hodmezovasarhely_nagyvarossa_lesz____1DEY
Kiskunfélegyházának és környékének intenzív fejlesztései:
kiskunfelegyhaza
Püspökladány intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=puspokladany_es_tersege_intenziv_fejlesztese
Sárbogárd és a Dél-Dunántúl intenzív fejlesztése:
a=ausztriaingatlan&o=sarbogard__es_a_del_dunantul_fejlesztesei
Martin Schulz az EU Elnöke:
o=martin_schulz_president_bei_eu_parlament_____YM18
Csapadékvíz, forrásvíz:
a=ausztriaingatlan&o=esovizhasznositas_felsofokon_AMmL
Budapest pormentesítése:
a=ausztriaingatlan&o=budapest_porszennyezese_2009_sqvS

Törökországban 555 víztározó van és még 210 - et építenek. A török államvezetés szerint; a víztározók sok új munkahelyet- és jó megélhetést jelentenek.

Tisztelt Olvasó!

Nagyon nagy kár az, hogy hazánk a hiányos vízgazdálkodás miatt, nyáron szinte kiszárad, télen- és tavasszal meg csaknem elúszik az egész ország. Tavasztól – őszig, - olykor télen is!-, sok-sok estben, szinte fuldoklunk a porártalmaktól!

Megjegyzem, hogy a levegőben szabad szemmel nem látható, lebegő-, mikro méretű porszemcsék a legveszélyesebbek. Ezek okozzák a légzőszervi megbetegedéseket. A szabad szemmel láthatatlan porszemcséken utaznak a roppant veszélyes poratkák az ember tüdejébe. (L: képek.) Nagyon sajnálatos tény az, hogy Magyarországot éppen a közelmúltban kiáltották ki Európa legegészségtelenebb országává.

Sok - sok jóérzésű honfitársammal együtt, én is, a lehető legnagyobb bizonyossággal állítom, hogy ennek egyáltalán nem szabadna így lennie!

Az országunkba befolyó 114 km³ forrás és csapadékvíz készletből, valamint a hazánkra hulló évi cca. 58 km³ csapadékból, bőséges lehetőség kínálkozik a fenti fejlesztésekre, ezért mielőbb hasznosítanunk kellene, az eddig könnyelműen elpazarolt vízkészleteinket! Intenzíven, mint teszik azt, az osztrákok, németek, svájciak, dánok, hollandok; mely államokban működik a racionális vízgazdálkodás.

Sajnálatos tény az, hogy Magyarország hasznosítás nélkül leereszti az értékes csapadék- és forrásvíz készleteit a Dunába és a Tiszába.

A Duna és a Tisza elhagyja hazánkat, miközben egy hatalmas értéket képviselő édesvíz mennyiség, hasznosítás nélkül-, kifolyik az országból. Pedig ennek egy igen jelentős részét meg lehetne menteni és azt öntözésre, hajózásra, vízi-turizmus fejlesztésekre, elektromos áram termelésre, stb. lehetne hasznosítani! L: Ausztria.

Köszönöm a T. Olvasó megtisztelő kérdéseit és megjegyzéseit. Azokra igyekszem időben válaszolni!
Szerzői jogvédelem:

A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlap, - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdése értelmében-, szerzői műnek minősül, így annak minden részlete szerzői jogi védelem alatt áll. A tv. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található szöveges és egyéb megoldások, ill. a számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása.
Azzal, hogy belép a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapnak valamely weboldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználó:
A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található tartalom Varga János kizárólagos szellemi tulajdona. A honlap tulajdonosa fenntart minden-, a weboldalak bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával, vagy terjesztésével kapcsolatos-, jogot. A weblapokhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik!
A honlapomon található információk felhasználása azonban lehetséges, amennyiben ezt a kívánságát Ön, előzetesen kérelmezi a: vargajan419@gmail.com e-mail címen.
Írásbeli hozzájárulásomat követően, Önnek minden idézet-, ill. egyébirányú hasznosítás során, - félreérthetetlen, világos megfogalmazással-, eredeti szerzőként megjelölve!, hivatkoznia kell az www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapra! A honlapomról pontatlanul-, vagy a szövegkörnyezetéből kiragadott idézetekért, ill. adatokért a fenti honlap tulajdonosa felelősséget nem vállal.
Mindezeken túl, a jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Varga János a honlap tulajdonosa bárkivel szemben követelheti a jogsértés azonnali abbahagyását, valamint felmerült költségeinek-, vagy kárának megtérítését! Az öröklésre vonatkozó jogfolytonosságnak a lányom és a fiam a kedvezményezettei!

Lejegyezte:
Varga János
okl. agrármérnök
E-mail:vargajan419@gmail.com


Prince Charles believes Transylvania holds the key for saving the planet

Mi magyarok ilyen környezetben is tudnánk élni és dolgozni

Nature-lover! Mr. Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor - A trónörökös Károly Herceg.

A kisgyernek bizalommal issza az általunk felkínált vizet...

A tavaszi veteményeket öntözni kell Magyarországon!

Tőlünk Ny-ra, évszázados hagyományai vannak a csapadékvíz megmentésének

Esővíztartály Hollandiában

A vízhajtású Schauberger ufo képei szinte sokkolták a világot

A német tábornokok lábai szinte földbe gyökereztek a Schauberger ufó láttán

188 szobás német luxushajó a Mohácsi Kikötőben

Saját erőből, 3 idegen nyelven, 40.000 pld-ban adtam közre: L. angol, német, orosz ny. webold.

Meleghegyi termálvíz feltörés. Ezt is megmutattam Tóth István polgármesternek

80 év vízeresztései a Balatonból

VS

A VS

A VS

A VS

A VS

A VS

A VS

A VS

A VS

A VS


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!