A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

HÍREK
A 450.000. látogatóm tiszteletére
- 2017.11.07.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

továbbNem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

továbbÉlelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

továbbÁrvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

továbbSzékely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

továbbArany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

továbbPerspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább


„Megfulladunk? Már riasztó Budapest levegőminősége!”

– Fogalmazta meg a közelmúlt napokban az aggódó újságíró a kérdését és megállapításokat is mellékelt hozzá.

Véleményem szerint igazuk van azoknak, akik aggódnak! Valóban, mára már nagyon nagyok a bajok, mivel az elmúlt évtizedekben csak „szóban” cselekedett a budapesti városvezetés a tisztább levegőminőség érdekében. Ennek ellenére, véleményem szerint ezek a hatalmas méretű katasztrófával fenyegető gondok még ma is orvosolhatók lennének! Tehát nem lenne muszáj

„m e g f u l l a d n u n k”!

Vajon megérné ez a dolog a befektetést?

Igen nagyon is megérné, hiszen egy olyan nagyvárosról van szó, ahol közel kétmillió ember él, ahová „feljár” az ország népe és számos turista is felkeresi Budapestet. A Fővárosunkról van szó, Magyarország fővárosáról!

Mit kellene-, mit lehetne tenni?

Úgy gondolom; - először is tisztában kell lennünk a bajokat okozó legfontosabb természeti és környezeti tényezők tényleges forrásaival és a bajok kezelhetőségének a mibenlétével.
Rövid visszatekintés:

1./
E sorok írója, 33 évvel ezelőtt, minden érdekelt hatósággal elfogadtatta azt az akkoriban is nagyon súlyosnak számító megállapítást, hogy a Budapestet ellepő pornak közel 65 - 70 %- a, a h o m o k h á t s á g o k r ó l, azaz Dunaharaszti, Alsónémedi, Soroksár, Pestimre, Pestlőrinc, Gyál, Vecsés, Ecser, Fót, Rákosszentmihály és Pécel irányából érkezik.

Azóta is akadálytalanul zúdul ránk ez a szörnyűséges természeti csapás, melynek következménye, hogy a pusztító erejű szélviharok porfelhővel takarják be a sokkal jobb sorsra érdemes F ő v á r o s u n k a t.
1.1./
33 évvel ezelőtt kidolgoztam egy 800-900 méter szélességű védőerdősáv létesítésének reális alapjait, amely a Dunaharaszti Duna partról kiindulva, Dunaharaszti, Alsónémedi, Ócsa, Felsőpakony, Gyál, Üllő, Ecser, Fót, Rákosszentmihály, Vecsés, Pécel határában, (ez utóbbi helyen négy vonulattá kifejlesztve), kapcsolódott volna a Gödöllői dombság erdeihez. Ez a szóban forgó „Dél- Délkelet Pesti Védőerdősáv”, egy olyan pozitív ökológiai gátat vetett volna, (vetne ma is!) a homokhátságok irányából érkező hatalmas mennyiségű por elé, hogy napjainkban messze nem állnánk ennyire rosszul.

Azt nem állítom, hogy se híre se hamva nem lenne a pusztító budapesti por- és szmog-felhőnek, (L. pl.: az elképesztő mértékű motorizációból származó porártalmak!), ám azt igen, hogy Budapest levegőminősége, a mainál sokkal jobb lenne.
1.2./
A fent említett-, egyéb tekintetekben is igen jótékony hatású védőerdősávot, a naponta legalább kétmillió főt számláló budapestiek és a Budapestre látogatók megmentése érdekében mielőbb meg kellene valósítani! Az is igaz azonban, hogy ma már legalább 1.000 - 1.200 méter szélességűre kellene azt méretezni.

2./
Számításaim szerint, szinte már holnapi kezdéssel, legalább 800-900 db. olyan lajtrendszerű, 3-, 5 m³ –es kapacitású locsoló-kocsira lenne szüksége a fővárosi kerületeknek, melyekkel naponta legalább 200.000 - 250.000 m³ dunavizet, (a szennyvíz beeresztése előtti folyamszakaszból kiemelve az egészséges vizet!), kellene kilocsolnunk az utcákra, terekre, parkokra, erdőrészletekre, kertekre és a várost védő új D-i DK-i Védőerdősávra.
A belső kerületekben, az utcán folyó kis patakokban vizet kellene csörgedeztetni, melyből a nyári forró napokon az emberek és az énekes madarak életet meríthetnének. (L. pl.: Würzburg!)
2.1./
A több, mint kétmillió ember feje felett lebegő katasztrófa elkerülése érdekében, néhány napon belül elkezdve, a ránk következő 15 évnek minden fagy-, ill. csapadékmentes napján, intenzíven locsolni kellene Budapestet és annak teljes vonzáskörzetét, beleértve Nagytétényt, Budaörsöt, a budaörsi bevásárlóközpontot és a Budaörs - Budakeszi határában csatlakozó erdőségeket, továbbá Budakeszi és Solymár belterületét is.

3./
Fenti megoldások elsősegélyt jelentenének a naponta Budapesten tartózkodó, cca. 2 - 2,5 millió embernek. (L: bővebben www.ausztriaingatlan.shp.hu Budapest új Tüdeje és szabadidőparkja.)

4./ Összefoglalva

Bennem már korábban kialakult egy negatív vélemény, melyet egy dolgozat formájában legutóbb 1998-ban meg is fogalmaztam a 2010. őszéig regnáló városvezetésnek!
- Ennek az volt a lényege, hogy amennyiben sürgősen nem lépünk, akkor a nyári forró napokon, - elsősorban a belső kerületekben-, akár a nyílt utcán, tömegestől lesznek rosszul a Budapesten élő, ill. ott tartózkodó emberek.
Egy ilyen szörnyű esemény még tovább rombolná Magyarország jó hírét!
4.1./
Egyébként, amikor szmogriadó van a Fővárosban, szinte hihetetlen naivsággal javasolják azt a „fejesek”, hogy a lakosok tartózkodjanak a lakásokban és ne nyissák ki az ablakokat és az ajtókat.
Mekkora ámítás ez is!

Mondják meg kérem?

- Amikor otthon vagyunk a lakásban, ott nem kell oxigént belélegeznünk, ill. nem kellene kiszellőztetnünk a lakásunkat? Mondják meg azt is, hogy az embert éltető oxigén honnan jöjjön be az állítólag védelmet nyújtó lakásba?

Avagy még egy ilyen rendkívül súlyos katasztrófahelyzetben is butának nézik az embereket? Egyébként senki nem gondolhatja komolyan azt, hogy a fent röviden vázolt negatív folyamatoknak nem kell sürgősen gátat vetni!

OXIGÉNTORNYOK építése Budapesten!

5./ Budapest belső kerületeiben azonnal, a többi kerületben pedig szinte már holnap nagy teljesítményű oxigéntornyok építését kellene megkezdeni.

Utóbbi létesítmény egy hatalmas teljesítményű levegőtisztító berendezés, amely beszívja az utca romlott levegőjét és azt alaposan megtisztítva, az emberi szervezetre kedvezően ható minőségben bocsátja vissza!

6./
Első ütemben, a főváros belső kerületeiben, - anyagiakat sem kímélve!-, legalább 250 - 300 méter átmérőjű körforgalmakat kellene kialakítani oly módon, hogy a kör területén gondozott parkfelület, egy nagyteljesítményű oxigéntorony és egy szökőkút működjön! (Bővebben: Varga J.: www.ausztriaingatlan.shp.hu Budapest intenzív fejlesztései.)

7./
Azonnal meg kellene kezdeni, a fent említett, legalább 1.000 - 1.200 méter szélességű, Budapestet D-i DK-i irányból szegélyező véderdősáv telepítését!

Lejegyezte:
Varga János
okl. agrármérnök
E-mail:vargajan419@gmail.com

Szerzői jogvédelem:

A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlap, - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdése értelmében-, szerzői műnek minősül, így annak minden részlete szerzői jogi védelem alatt áll. A tv. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található szöveges és egyéb megoldások, ill. a számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása.
Azzal, hogy belép a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapnak valamely weboldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználó:
A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található tartalom Varga János kizárólagos szellemi tulajdona. A honlap tulajdonosa fenntart minden-, a weboldalak bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával, vagy terjesztésével kapcsolatos-, jogot. A weblapokhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik!
A honlapomon található információk felhasználása azonban lehetséges, amennyiben ezt a kívánságát Ön, előzetesen kérelmezi a: vargajan419@gmail.com e-mail címen.
Írásbeli hozzájárulásomat követően, Önnek minden idézet-, ill. egyébirányú hasznosítás során, - félreérthetetlen, világos megfogalmazással-, eredeti szerzőként megjelölve!, hivatkoznia kell az www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapra! A honlapomról pontatlanul-, vagy a szövegkörnyezetéből kiragadott idézetekért, ill. adatokért a fenti honlap tulajdonosa felelősséget nem vállal.
Mindezeken túl, a jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Varga János a honlap tulajdonosa bárkivel szemben követelheti a jogsértés azonnali abbahagyását, valamint felmerült költségeinek-, vagy kárának megtérítését!
Az öröklésre vonatkozó jogfolytonosságnak a lányom és a fiam a kedvezményezettei!

Lejegyezte:
Varga János
okl. agrármérnök
E-mail:vargajan419@gmail.com


Prince Charles believes Transylvania holds the key for saving the planet...

Mi magyarok ilyen környezetben is tudnánk élni és dolgozni.

Nature-lover! Mr. Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor - A trónörökös Károly Herceg.

A homokhátságokról hatalmas mennyiségű por érkezik Budapestre...

Saját erőből, 3 idegen nyelven, 40.000 pld-ban adtam közre: L. angol, német orosz ny. webold.

Egyéb fontos helyszínek mellett ezt is megmutattam Tóth István polgármesternek. (Meleghegyi termálvíz feltörés...)

Poratka: az apró porszemcséken utaznak be az ember tüdejébe... (Hihetetlen sok kárt tudnak okozni!)

Poratka felnagyított kép. A lebegő porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Riasztó és elképesztő állapot!

Kiöregedett BKV busz. A városvezetők két kézzel szórták a pénzt... Hatalmas összegű jutalmakat-, prémiumokat és 100 milliós un. "végkielégítést" fizettek...

Panelszörnyűség! Képzelje el a T. Olvasó azt, hogy a forró hónapokban mennyi oxigénhez jutnak az itt élő emberek...

Az 1980-as évekig a tervezők így képzelték el a paneltömbökat, ám az "újkor" polgármesterei, a szabad tereket átjátszották a település ingatlanharácsolójának

Poratka: az arcbőrt, a hajazatot, a légutakat teszik tönkre! (Felnagyított kép.) Szaporaság: 1 g porban 15.000 kártevő él. A lebegő porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Mélyszegénység a lakásban...

Az osztrák környezetvédelmi miniszter, az apja és a gyermekei...

Ausztriában miért zöldebb a fű?

Oxigéntorony Bécsben...

Prof. Szent-Györgyi Albert: a természet hatalmas, az ember parányi...

Magyarországon 2015-ben 131.600 - an haltak meg. A természetes fogyás: közel 40.000 volt. Ezzel negatív listavezetők vagyunk az EU-28 tagországa között!

Borzalom és kilátástalanság?

Poratka (felnagyított kép). A porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Ahol az állatok és a növények megélnek ott az ember is jól érzi magát...

Mikroorganizmusok a poros levegőben

Poratka rajzás (Felnagyított kép)

A Lánchíd és háttérben a Parlament...

Világhírű kiválóságaink érthető törekvése az, hogy gyermekeikből zenész, művész, élsportoló legyen! Ám az oxigénhiányos állapot előre nem kalkulálható negatívumokat hozhat...

Kapkodja az oxigénhiányos levegőt...

Gondoskodás az emberekről...

Egyenlőtlen bírkózás...

Szobalégszűrő betét csere...

Nitrogén - oxigén arány

Romlakások

Szmogriadó Budapesten

A Budapestre hulló, - évi 35-40 millió m3 - csapadékvízzel is gazdálkodni kellene...

A gyerekek vízszükséglete; a vízminőség még a felnőttekénél is sokkal fontosabb...

A kipufogógáz agykárosodást idéz elő

Törökországban 555 víztározó van és még legalább 210-et építenek. A török vezetés szerint a víztározók sok új munkahelyet és jó megélhetést biztosítanak...

Budapest 2011. 07.14-én

Tarthatatlan állapotok!

Ez is elősegítheti az emberek jobb közérzetét...

Az idős emberek szinte védtelenek!

Az ivóvíz már napjainkban is stratégiai termék...

Szomjas...

Szomjas...

Igyunk tiszta egészséges vizet

Szomjas...

Jót ivott a kislányka. A mi felelősségünk az, hogy mit iszik...

Szomjas...

Heltai J: Az élet szép! Tenéked magyarázzam? Das Leben ist schön! Erkleren das für dich?

Fotoszintézis - asszimiláció = oxigén- és szerves produktum termelés...

Tiltás és fenyegetés- ennyi maradt volna az embereknek?

Biotermesztés az EU-ban...

Vadászvendégeiknek építették az osztrák sógorok...

Öntözéses gazdálkodás...

Tűzvirágfa...

A vörös porfelhő előtti SYDNEY-2009.09.22-én

Sydney a vörös porfelhőben...

Levegőztető belső képe...


Budapest...

Vrusok a porban

Hőségriadó!

Szabadságukat töltik a lovacskák

Kirándulók...

A kipufogógáz tüdőbetegséget és agykárosodást okoz... Avagy tesznek e konkrét lépéseket az ártalmak ellen?

Gyógyító természet...

Az iroda levegője?

Levegőnk?

Kertünk levegője?

Ahol a növények jól érzik magukat, ott az ember is megél...

Látványosság?

Az esővíz és a hólé milliárdokat hozhatna...

A természet

Látkép a Gellérthegyről

Szmogriadó Budapesten

Élőhely- életlehetőség 2013

Kutya és macskaszőr a levegőben---

Hepafilter


Repcetábla... Alternatív üzemanyagok?

Kirándulás...

Csapadékképződés - levegőminőség...

A kórokozók a finom porban élnek...

Montreáli nyár...

A fák szerepe?

Levegőszűrő-egészség? És az Oxigénhiány?

Devecser és Kolontár környékén napjainkban is fuldokolnak az emberek...


Hőségriadó 2009. 07.16-án

Hőségriadó +36 C fok Budapesten

Légtisztító...

Erdőtűz

Melege van, hűti magát...

Élet a mai nagyvárosban...

Budapesti házikert...

A biomassza így képződik...

A szoba levegője légszűrővel is javítható, azonban az oxigénhiányt így nem lehet pótolni...

A por a kedvenc táptalaja...

A házikert mikroklímája...

Csikóját vezető kanca... Gondoskodás az utódokról!

Szennyvíztisztító Kínában...

A folyamatos párolgás megállíthatatlan folyamat... Figyelem: az éhínség az aszállyal kezdődik!

Németország a lakásokban is működik.

Életkép? Avagy a kilátástalanság...

Természetes ionizátor

A környezet- és állatvédelem jó az embernek is- nemde?

Békesség- és nyugalom! Így is lehetne élni...

A szoba levegője?

Állatszőrök kiszűrése a levegőből

Patikuskert Németországban...

A belélegzett levegő útja...

Poratkák... (Felnagyított kép.)

Esővíz hasznosítás Németországban


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!