A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

HÍREK
A 450.000. látogatóm tiszteletére
- 2017.11.07.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

továbbNem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

továbbÉlelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

továbbÁrvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

továbbSzékely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

továbbArany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

továbbPerspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább


(Mottó: a jót soha nem késő elkezdeni.)

Életpályamodell

T. Olvasó!

1.
Mennyivel jobb érzése van annak az embernek, aki egy 4-8 szobás, 3-4 fürdőszobás, szép üde zöld kertes családi házba tér haza, ahol 4-8 szép, egészségtől szinte kicsattanó gyerek, - az oxigéndús környezetben-, a jó testi-lelki életlehetőségek birtokában, egészségtől sugárzó asszony várja.
A ház udvarában 3-5 fejőstehén, anyakocák, hízósertések, juhok, kecskék, tojótyúkok, ludak, pulykák, kacsák, gyöngyösök, pávák, házőrző kutyusok, hízelgő macskák várják.

2.
Az 1. pontban foglaltak ellentéte az 50-80 m2-es, rossz levegőjű, oxigénszegény környezetben fekvő 4-10 emeletes háztömbben lévő panellakás, melyben szinte moccanni sem lehet.
Alig tudnak kimenni a lakásból, mert az egykor, - normálisabb érzésű emberek által-, megtervezett, 2-3 háztömbnyi füves játszóteret a „mai kor polgármestere”, átjátszotta a település „ingatlanos” harácsolójának.

A panellakásokban született gyerekek a keskeny járdára és az autók által járt úttestre szorultak vissza, ahol oxigénszükségletüknek csupán egy töredékét kapják meg! Sajnos így van ezzel a gyermekét kihordó, terhes-, vagy szoptató Anya is.

A szerető szülők nemes törekvése az, hogy gyermekeikből szeretnének, - nemzetközi viadalokon is derekasan helyt álló-, élsportolókat nevelni. Ám az un. "paneladottságok", a folyamatos oxigénhiány nem teszik ezt lehetővé. (Az anyatej, az anyai szeretet, a normális életlehetőségek megléte, vagy hiánya, egy életre kihatnak.)

Az 1. pontban foglaltak egy reálisan elérhető életpályamodellé kell váljanak Magyarországon!
A 2. pontban taglalt un. „panel-életmód” egy fél-rabszolgasorsra kárhoztatott népnek a jelene, - ha nem figyelünk a dolgokra-, sajnos a jövője maradhat. Ezen az életmódon mielőbb változtatni kell hazánkban.

Magyarország felemelkedésének REÁLIS ESÉLYE van! Elsősorban azért, mert hazánk, a potenciális lehetőségeinek alig 20-25 %-át hasznosítja!
Hazánk gazdasági- és életviteli szerkezete, - termelés, feldolgozás, kereskedelem, pénzügy, szállítás-, legalább 60-62 év óta a feje tetejére állítva vegetál! (Működni alig képes állapotban van.) Sajnos.

A vízügyi lobbi, - az elmúlt évtizedekben-, azért nem tudta megoldani az alább felvázolt fontos műszaki fejlesztéseket, mert eddig még nem találták fel, a jelen dolgozatomban körülírt hatalmas víztömeg gravitációs úton történő mozgatásának lehetőségét.
(L: az elmúlt 95 év átlagában, évente legalább 355 millió m3, - csaknem iható minőségű édesvizet, un. "balatonvizet", hasznosítás nélkül leengedtek a Dunába. Ennek értéke évente: legalább 400 milliárd Ft. Magyarország vízmérlegét szemlélve, szinte elkeserítő állapot az, hogy évente 114 milliárd m3 csapadékvíz folyik be hazánkba és 120 milliárd m3 víz hagyja el Magyarországot! Ennek értéke évente: legalább 6.000 milliárd Ft.)
Kérem a T. Olvasót, gondoljon csak bele: mi magyarok ennyire gazdagok lennénk? Minden évben kidobhatunk az ablakon, legalább 6.000-6.400 milliárd Ft-ot?

2016. május 12-én:
megjelent a Vidékfejlesztési Program (VP) öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívása - közölte a Miniszterelnökség szerdán. A tájékoztatás szerint a magyar kormány és az Európai Bizottság eredményes egyeztetésének köszönhetően, a programból a korábbi összeg többszöröse áll a magyar gazdálkodók rendelkezésére az öntözött területek növelésére.
A kiírt felhívás keretösszege 49,5 milliárd forint.

A kormány a mezőgazdasági termelés biztonsága és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodása érdekében többek között a vízvisszatartást, a fenntartható gazdálkodást, a takarékos öntözési technológiák elterjesztését támogatja a pályázatban.
Egyéni beruházás esetén 500 millió forint, kollektív esetén 1 milliárd forint a vissza nem térítendő támogatás
felső határa. A Miniszterelnökség kiemeli: az Európai Bizottság és az uniós jogszabályok nagyon szigorú feltételekhez kötik az öntözési beruházások támogatását.

A pályázati felhívásokban, vízjogi engedélyköteles beruházások esetében a pályázat benyújtásának feltételeként szerepel a jogerős elvi vízjogi engedélyek megléte. A pályázatok kizárólag elektronikus úton nyújthatók be a www.mvh.gov.hu weboldalon 2016. július 6. és 2018. július 6. között. A pályázati felhívás részleteiről a www.szechenyi2020.hu weboldalon tájékozódhatnak az érintettek - áll a közleményben.

Hollandiában az 1 főre jutó GDP 5x, Ausztriában 4,5x, Olaszországban 4x magasabb, mint Magyarországon.

Idézet: "Magyarország naponta mintegy 3 milliárd forint európai uniós támogatáshoz jut 2014-2020 között, a cél ezen összeg minél hatékonyabb felhasználása - mondta az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője Siklóson vasárnap, az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából."
Ebből a hatalmas összegből ezeknek a tényleges vízgazdálkodási-, hajózási-, öntözési-, turizmus-, valamint agrárgazdasági fejlesztéseknek is részesedniük kell.

T. Olvasó! A ma élő emberek-, gyermekek mindennapjáról van itt szó. Elgondolásom szerint Magyarországon, - a lehető leggyorsabb ütemben-, szél-, nap-, vízerőműveket és nagy kapacitású öntözőtelepeket létesítünk annak érdekében, hogy olcsó-, megújuló- és tiszta energiaforrások álljanak rendelkezésünkre. Részben említettem is már, hogy az itt tárgyalt kiugrási lehetőség figyelemmel van arra, hogy Magyarország, a potenciális lehetőségeinknek csupán a 20-25 %-át hasznosítja! Másként megfogalmazva ez azt jelenti, hogy mi magyarok, legalább 4 - 5 - ször jobban élhetnénk. Úgy, mint pl. Ausztria, Németország, Hollandia, Olaszország.

Megismételhetem?

Hollandiában az 1 főre jutó GDP 5-ször, Ausztriában 4,5-szer, Olaszországban 4-szer magasabb, mint Magyarországon.

Hazánk gazdasági- és életviteli szerkezete, - termelés, feldolgozás, kereskedelem, pénzügy, szállítás-, legalább 60-62 év óta a feje tetejére állítva vegetál! (Működni alig képes állapotban van.) Sajnos.

Pénzügyi lehetőségek:
ajanlatok 7Ufa!


Az alábbi két táblázat megtekintését azoknak ajánlom, akik töretlenül hisznek abban, hogy a magyar népnek, a magyar vidéken élő 3,5 millió családnak, (cca. 6,5 - 7 millió embernek!), nem kötelessége szegénysorban, rosszul élnie!
Valóságos bővített újratermelésről szólok, melyek a ma élő embereknek, gyermekeinknek, unokáinknak, dédunokáinknak adnak komoly kapaszkodókat!

Az államadósság korrekt kezelésére csak a bővített újratermelés képes jó választ adni!

1.sz._tablazat.doc

2._sz.__tablazat.doc

Budapest Főváros és térsége, Sárbogárd Város és a D-Dunántúl térsége, Debrecen Város és térsége, Nyíregyháza Város és térsége, Pécs Város és térsége, Szeged Város és térsége, Hódmezővásárhely Város és térsége, Körmend Város és térsége, Püspökladány Város és térsége, Kiskunfélegyháza Város és térsége, Temesvár=Timisoara és térsége, Nagyvárad=Oradea és térsége, Arad=Arad és térsége, Kolozsvár=Cluj és térsége, Brassó=Brasov és térsége, Nagyszeben=Sibiu és térsége, Marosvásárhely=Turgu Mures és térsége, Nagybánya=Baia Mare és térsége, Szatmárnémeti=Satu Mare és térsége, Székelyudvarhely=Odorheiu Secuiesc és térsége, Pozsony=Bratislava és térsége, Kassa=Kosice (DE:Kosiche) és térsége, Szabadka=Subotica és térsége, Zágráb=Zagreb (DE:Agram) és térsége, Ungvár=Uzsgorod (DE:Ungwar) és térsége, Munkács=Mukachevo és térsége összefogásával, a Tokaji Hídnál, - a Tisza
- és a Bodrog összefolyása mellett elterülő gyönyörű, panorámás területrészen alakítjuk ki, az EU egyik legimpozánsabb kikötői városrészét. (2016 kora tavaszi kezdéssel, ennek az új kikötői városrésznek, a 2028-ban várható lakossága mintegy 1.800–2.000 család-, az üzleti bevétele: cca. 1,8–2 milliárd € lesz.)

Bővebben:
A 7 államhatáron átívelő gazdasági vállalkozások:
_elelm_u0i5
Budapest Fővárosnak és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_9qVn
Itt járt Mátyás király
itt_jart_matyas_kiraly_mhLL
Jó megoldások pénzügyi gondjaink rendezésére
o=a vj vii sz és a vj xi sz viztarozó wo9z
Sárbogárd és a Dél-Dunántúl intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=sarbogard__es_a_del_dunantul_fejlesztesei
Pécs Város és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_LLP8
Debrecen Város és térségének fejlesztései:
fejleszte_mgBE
Nyíregyháza Város és térségének fejlesztései:
fejlesztesei_a08y
Szeged Város és térségének intenzív fejlesztései
intenziv_fejlesztese_av8Y
Hódmezővásárhely nagyváros lesz:
a=ausztriaingatlan&o=hodmezovasarhely_nagyvarossa_lesz____1DEY
Kiskunfélegyháza és térsége intenzív fejlesztései:
kiskunfelegyhaza
Püspökladány és környékének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=puspokladany_es_tersege_intenziv_fejlesztese
Körmend Város és térségének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=kormend_varos_intenziv:fejlesztése____BXyK

Ezeket a projekteket az EU (közel) 100 %-os vissza nem térítendő támogatással ösztönzi.

3.
A weboldalaimon felvázolt fejlesztési tervkoncepciók arról szólnak, hogy mihamarabb legyen Magyarországon egy erős, egészséges nép. Ennek alapjait most kell leraknunk! Magyarország legyen egy perspektivikus életet élő, jó megélhetést biztosító nemzet!

Lejegyezte:
Varga János okl. agrármérnök
E-mail:vargajan419@gmail.com


Prince Charles believes Transylvania holds the key for saving the planet

Mi magyarok, ilyen környezetben is tudnánk élni és dolgozni...

Nature-lover! Mr. Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor - A trónörökös Károly Herceg.

Egyéb fontos helyszínek mellett ezt is megmutattam Tóth István polgármesternek. (Meleghegyi termálvíz feltörés...)

Saját erőből, 3 idegen nyelven, 40.000 pld-ban adtam közre.

Aktív víz...

188 szobás német luxushajó a Mohácsi Kikötőben...

Magyarországon 2015-ben 131.600 - an haltak meg. A természetes fogyás: közel 40.000 volt. Ezzel negatív listavezetők vagyunk az EU-28 tagországa között!

Az anyai szeretet és az anyatej semmivel sem pótolható és egy életre kihat..

Egy Székely-Magyar család...

Az anyai szeretet nyugalmat és békességet ád. Anyatej nélkül nem szabadna gyereket nevelni!

Méz + fahéj... Nem várt fogyás következett be!

Ausztriában 1639 vízierőmű és öntözőtelep működik. Éves áramszükségletüknek a 65 %-át vízierőművekből nyerik

Racionális vízgazdálkodással Magyarországon legalább 22 millió tonna gabonát lehetne termelni és 2,5-3-szor több haszonállatot lehetne tartani...

Egy raciomálisan öntözött, jól gondozott konyhakertből évente 8-10 millió Ft bevételt lehet realizálni...

Bennünket szomszédainktól, nem csupán az államhatárok, hanem a kisstílű-, koncepciószegény emberek is elválasztanak...

Korszerű vízgazdálkodással és öntözéssel a terméseredmények 2,5 - 3 - szor nagyobbak...

Aktív víz...

Panelszörnyűség

A tervezők 1980 körül még így látták jónak a panelházak építését...

Víztározó, közúti aluljáróval. Hollandia alig fel akkora termőterületről, mint hazánké, eltartja 16,8 milliós lakosságát és évente netto +56 milliárd € agrárexportot bonyolít le...

Erő-, egészség, békesség...

Levendula...

Arányosság - kellemesség, amely úgy vonzza a férfiakat, mint...

Heltai J: Az élet szép! Tenéked magyarázzam?

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emberek is elválasztanak bennünket.

Parasztház Bajorországban...

Disznótor - a szalmával perzselt hízónak sokkal finomabbak a...

Saját vágásból származó tepertővel...

Parasztkolbász

Élelmiszer és ivóvíz ihnség fenyeget! 15 év múlva már +1,5 milliárddal többen leszünk a Földön...

Farmerház Ausztriában...

Kínálat...

Dél-Koreában, - egy olyan nagyságú országban, mint hazánk-, 50 millióan élnek: dúsgazdagon... (Az egy főre jutó GDP 1,4x magasabb, mint Magyarországon.)

Vannak népek, akik csak így képesek megtermelni a napi betevő falatokat...

Ezek a termőhelyek mentik meg az éhezéstől az embereket...

Tenyészkocák az öntözött legelőn... Hollandiában az 1 főre jutó GDP 4x magasabb. (52.000 USD/fő, hazánkban 13.400 USD./fő.)

Német farmerház... Németországban az ország- és városvezetők tisztelik a törvényt, ők maguk jó példákkal járnak élen! Nem lopnak, nem rabolják ki az őket hatalomba és jólétbe küldő állampolgárokat...

Egy ilyen nagy teljesítményű tenyészkoca szaporulatából egy egész család meggazdagodhat... (170-180 kg-os hízókat adjanak el. Gyomor- és béltartalom címén ne engedjék elvonni a hasznukat...)

Egy jól gondozott, öntözött házikertből évente 8-10 millió Ft bevételt lehet realizálni...

Poratka (felnagyított kép). Az aprócska porszemcséken utaznak be az ember tüdejébe...

Gyors és pontos munkát végez...

Poratka (felnagyított kép). Hihetetlen szapora élősködő. 1 g porban 15.000 db él. A porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ!

Poratka: az arcbőrt, a hajazatot, a légutakat teszik tönkre! (Felnagyított kép.) Szaporaság: 1 g porban 15.000 kártevő él. A lebegő porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Köles... A világ 1/3-ának, 2-2,5 milliárd embernek, nem a búza, nem a kukorica, nem a rizs, hanem a köles a kenyere... (Nálunk másodveteményként is megterem! (Ázsiában bármennyit el lehetne adni...)

A robotoló lovak védelme...

A tavaszi vetéseket öntözni kell. Az őszi tározó öntözés is fontos...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják azt...)

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elvették a tengertől- és termőfölddé varázsolták...)

Öntözésre előkészítve!

A farmer tisztában van azzal, hogy mit eszik, mit ad enni a családjának! (Az utóbbi két évtized országvezetése idézte elő azt, hogy hazánk az EU-élelmiszer szemetének lerakóhelyévé vált...)

Vadászvendégeiknek építették az osztrák sógorok...

A jó piaci érzék is fontos...

Hajókirándulás a Dunán...

Fény és Ragyogás...

Vendégvárás...

Téli - tavaszi eledelek...

Reggeliző asztalunkra...

Szélmalom Hollandiában...

Tihany...

A jó legelőn tartott állatok egészségesebbek...

Korszerű kisgépekkel...

Fóliaház...

Az anyatehén az ikerborjaiban gyönyörködik...

A házikertünkben is megterem...

Kínálat...

Kanca a csikójával...

A magyar paprika világhírű...

Barátság...

A gyerekek kedvencei...

Összebarátkoztak...

Holland farmerház...

Az Újkerti-, (szinte levegőtlen) paneltömbök a Füredi útnál...

Farmerház Bajorországban... (Alul méhesház!)

Kő-, aszfalt- és azbeszt. (Panellakások...)

Szinte katasztrófális a helyzetük! (Panellakások a tűzvész közvetlen közelében...)

Bajor farmgazdaság...

Az éves kamatot 1,1 - 3 %-ban, a futamidőt 20-48 évben ajánlják meg...

Bajor farmerház

Az elrettentő paneltömb lakások. (Azbeszt?)...

Angela Merkel német Kancellár Asszony ebben a házban lakik...

Saját előállítású, finom ételek-italok...

Házitej...

Tehenek...

Decemberre 170 - 180 kg-os hízósertések lesznek...

Mangalica koca a malacaival....

A juhászatot, a juhásznak a juhszeretete virágoztatja fel...

Juhok...

Kecskék roppant hálás háziállatok...

Házikolbász és szalámi...

Sertésállományunk felfuttatása nagyon égető kérdés...

Tojótyúkok

A pávák, - a szemet gyönyörködtető látványon túl-, elkapkodják az udvarunkba betolakodó csúszó-mászókat és jó étvággyal befalatozzák azokat.

A páva olyan, mint egy jó házőrző... Roppant erősek a lábai, karmai, csőre pedig olyan éles, mint a borotva! (Bátor állat, gondolkodás nélkül rátámad a betolakodó csúszó-mászóra.)

Gondolkodással és előrelátással a nagyobb bajok is megelőzhetők!

Egy másik színskálát felvonultató páva. Az udvar dísze és őrzője!

Pulykakakasok...

Vadpulykák... Színezi a terítéket, vadászata felejthetetlen élményt nyújt. Húsa páratlanul finom...

Vadpulykák... Könnyen felnevelhetők!

A nélkülözhetetlen méz...

Magyarország szomszédjánál a sárgabarackok kisebb alma nagyságúak és olyan finomak, hogy alig lehet abbahagyni az evését...

A háziméheknek összetett szemük van. Ezért is képesek csalhatatlanul megkülönböztetni a jót- a rossztól...

A háziméhek beporzó munkája milliárd Ft-okban mérhető előnyökkel jár...

Napraforgó...

A méz cca. 190 féle tápanyagot tartalmaz... Egy ilyen keretben 3-3,5 kg méz van!

Aki szereti és megbecsüli a méheket... A méhek beporzó munkája felmérhetetlen eredményeket hoz az élelmiszergazdaságban is és a természetvédelemben is

Osztrák méhesház... Olyan, mint egy ékszerdoboz!

Angliában a méhészek úgy megmunkálják a kereteket, mint máshol a műbútorokat...

Levendulás...

Levendula... (Úgy keresik, mint a cukrot!)

A ludak királya: a Kanadai lúd...

Tenebrosus fácánkakasok...

Levendula...

Köles... A világ 1/3-ának, cca. 2,5 milliárd embernek, nem a búza, nem a kukorica, nem a rizs, hanem a köles a kenyere. (Nálunk másodveteményként is megterem!)

Gyöngyösök, (gyöngytyúkok)

Gyöngyösök, (levese- és húsa ízletesebb a fácánnál...)

Kiscsibéket és kisgyöngyösöket vezet a kotló...

Kubáni - Kubányi lúd, (pörköltnek és sültnek olyan finom, mint a legfinomabb vadételek...) Pihetollaiból a cári udvarnak párnák készültek.

A kanadai ludak háziasítása könnyű vállalkozás... Pihetollazata világhírű!

A nyári ludak hazánkban is fészkelnek...

A Nyári-lúd...

Nyári-lúd

A szürkefogoly kotló kiváló anyai tulajdonságokkal bír. (A vad és az ember sorsa sok-sok szálon fonódik össze... L. pl.: biológiai növényvédelem.)

Gyöngytyúkok... Levese és a sülthúsa vetekszik a fácánéval...

A kanadai ludak... Tollpihéikből a királyoknak, szultánoknak és az emíreknek készítik a párnákat.

Az ember sem terhelhető a végtelenségig...

A vendégek védelme az erős napsütéstől, az esőtől, a széltől és a portól...

A barátságok itt a Földön köttetnek...

A víz közelsége és léte sok-sok lehetőséget kínál az embernek...

Kellemes együttlét, egy kis pihenés és poharazgatás...

Az asszonykórus és a fiatalokból álló utánpótlás...

Sajtkínálat...

A búza ára 2014. 11. 03-án...

A búza ára 2014.12.21-én (A Rbl. összeomlása miatt...)

A kukorica ára 2014. 11. 03-án ...

A kukorica ára 2014.12.21-én (A Rbl. összeomlása miatt...)

Növénytakaró nélkül. Homokvihar Zalában 2015.03.28-án

Növénytakaró nélkül. Homokvihar Hajdú-Biharban 2015.04.01-én


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!