A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

HÍREK
A 450.000. látogatóm tiszteletére
- 2017.11.07.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

továbbNem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

továbbÉlelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

továbbÁrvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

továbbSzékely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

továbbArany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

továbbPerspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább


Fokhagyma a természetes csodagyógyszer.

Tisztelt Olvasó!

Nagyon sokan tudják azt, hogy a fokhagyma (Allium sativum), egyféle természetes csodagyógyszernek számít! Gyanítom azonban, hogy azt már kevesebben ismerik, hogy az egyiptomiak pl. úgy hittek a fokhagymában, mint a biblia tanításaiban. (L.: Gyógynövény Enciklopédia, Szerző: Michael Castleman, Fordítók: dr.Bélai Iván és dr.Székács András).

Szeretném előrebocsátani azonban azt, hogy én az ókorból csupán annyit szeretnék most felidézni, amennyit nagyon muszáj ahhoz, hogy ezt a csodanövényt még jobban megismerjük, megbecsüljük és napi étkezésünkbe beillesszük. Ókori agyagtáblákba vésett 3000 évre becsült sumér írásokban nagyon dicsérik a fokhagymát, sőt jóval korábban, tízezer éves barlangmaradványok közt is felfedezték e növény maradványait... Azt is feljegyezték, hogy az ó-egyiptomiaknál egy egészséges férfi rabszolga ára: 5 kg fokhagyma volt. Arról is ókori írások tanúskodnak, hogy Jézus születése előtt 1200 évvel, a Mózes által Egyiptomból kivezetett nép legjobban a fokhagymát hiányolta a sivatagban.

A piramisokat építő rabszolgák étrendjében az egyik legfontosabb élelmiszer adaléknak, ill. kiegészítőnek a fokhagyma számított. Papirusztekercsekre jegyezték fel, hogy a fokhagyma több, mint 20 féle betegség kezelésére jó. Elsősorban daganatos megbetegedésekre, bélférgek kiűzésére, menstruációs panaszok enyhítésére, skorpióharapások kezelésére, szívgyengeség enyhítésére, megfázás száműzésére hasznosították.

Közelítve a vérzivataros XX. századhoz; az I. világháborúban orosz, angol, francia orvosok sebkezelésre és az amőbás hasmenések megelőzésére nagy előszeretettel használták a fokhagymát. Kérem emlékezzenek rá; Alexander Fleming csak 1928-ban fedezte fel a penicillint. Tehát az I. világháborús orvosi kar, antibiotikumok dolgában még nem rendelkezett megfelelő gyógyszertartalékokkal. Sőt még a II. világháborúban sem! Az orosz frontokon hamar elfogytak a penicillin és a szulfonamid készítmények, ezért az orvosok újból a fokhagymához nyúltak. Komoly sebeket, megfázásokat, gyulladásokat, köhögést, influenzás tüneteket, hólyag- és daganatos problémákat is eredményesen kezeltek fokhagymával…

Aztán jött és ébredezett a tudomány is. Végre a tudós világ is a fejéhez kapott. 1920-ban svájci orvosok egy alliin nevű fokhagyma alkotórészt izoláltak, amely fogyasztás közben, a fokhagyma allináz-nevű enzimének hatására alakul át allicinné. Ez utóbbi felfedezését követően derült csak ki, hogy mennyire igazuk volt azoknak, akik már évezredekkel ezelőtt bátran és eredményesen hasznosították a fokhagymát a gyógyításban. Az említett a l l i c i n ugyanis egy kiváló hatásmechanizmusú antibiotikum…

Ám ezen ismeretek felsorolásával nem érhetjük be, mert igazságtalanok lennénk a fokhagyma varázslatosságával szemben. Ez a növény elpusztítja a lábgombákat, az influenza vírusokat, a tuberkulózis bacillusokat, erősíti a szívet, kiküszöböli a keringési problémákat, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, megelőzi a vérrögképződését.

Vajon kell e még ennél is több? Igen?

Nos, a fokhagyma erőteljesen csökkenti a vércukorszintet. A kezelőorvossal egyeztetve a cukorbeteg folyamatosan ehet fokhagymát- akár fokhagymával is…

Ma már cáfolhatatlan bizonyítékok vannak arra vonatkozóan is, hogy a rákos megbetegedések megelőzésében és az AIDS –s betegek gyógyításában is kiváló eredményeket értek el vele.

Népbetegséggé vált, - bár sokan még nem tudnak róla!- a nehézfémek beépülése az emberi szervezetbe. Ezeket a porral együtt belélegezzük, ill. a táplálékokkal és az ivóvízzel felvesszük. Higany, ólom, kadmium, arzén, nitrát, nitrit, CO3, stb. lehetetleníti el gyermekeink sejtlégzését, (L.: methemoglobémia!). Az ember napi munkáját, életét, ill. normális teljesítőképességét főként ezek aknázzák alá. Ám a mi jó képességű tudósaink mára már azt is bebizonyították, hogy a fokhagyma elősegíti a nehézfémek kiürülését. Semmi más nem képes erre! Ugye hihetetlen? Egy kis növény valahonnan az ókorból és lám mekkora csodákra képes…

Akkor uccu neki és mától tömjük magunkba a méregdrága fokhagymát?

Sajnos ez a dolog sem ennyire egyszerű, bár azt is kimondhatom, hogy majdnem egyszerű. A 2 éven aluli gyermekeknek szinte semmit, a 65 év feletti időseknek pedig módjával kell fokhagymát fogyasztaniuk.

A szaganyagok: az ó-egyiptomiakat más népek így titulálták: „büdösszájúak”. Természetes törekvés az, hogy mi nem szeretnénk ilyen jelzőt kapni. Akkor mit tegyünk?

A fokhagyma sütve-főzve nem túl szagos, viszont nyersen fogyasztva az! Ám nyersen elfogyasztva sokkal nagyobb a pozitív hatása. Édesköményt, ánizst, petrezselymet, szegfűszeget kell elrágjunk, persze csak módjával!! Ezek enyhítik a szaghatást. Legjobb azonban az, amit a németek már évszázadok óta előszeretettel alkalmaznak. Ők fokhagymás mézet fogyasztanak. Éppen úgy, mint a magyar népi bölcsességben mondogatják, ha valamit dicsérni akarnak: „két legyet egycsapásra”.

Ma a fokhagyma ára Magyarországon messze meghaladja a jó minőségű sertéskaraj árát! Abnormális állapot ez? Igen, teljes egészében az.

Ám erről nem csupán a magyar agrárvezetés tehet! Állítom, hogy a kora tavasszal, (vagy ősszel!), eldugdosott gerezdek szinte semmiféle hókusz-pókuszt nem igényelnek. Június - július végére szépen megnőnek, legkésőbb augusztus elejére beérnek.

E-mail: vargajan419@gmail.com

1.sz._tablazat.doc

2._sz._tablazat.doc

Szerény véleményem szerint a jövőben azok nyerik meg a parlamenti választásokat, akiknek lesznek konkrét fejlesztési, (beruházási) koncepcióik és kellő bátorságuk ahhoz, hogy ezeket a vízgazdálkodási, ill. agrár-, (termőtalajok öntözése!), élelmiszergazdasági-,valamint kiemelten; az itt javasolt osztrák-, német-, svájci-, olasz-, francia-, angol turizmus fejlesztésekre vonatkozó projekteket felkarolják. Meggyőződéssel állítom, hogy a vidéken élő cca. 3,5 millió családot, (legalább 6,5-7 millió magyar embert), ezekkel a konkrét fejlesztési tervkoncepciókkal meg lehet szólítani.

Ezek a fejlesztések évente legalább 85.000, - apáról fiúra szálló, a nemzetközi nagytőke kénye-kedvétől függetleníthető-, új munkahelyet teremtenek Magyarországon. Kalkulációim szerint, ezek a projektek, (2017 tavaszi kezdéssel!), 2023 -ra öneltartóvá válnak, 2024-ban cca. nettó 105 milliárd €/év bevételt realizálhatunk.

Bárcsak értenék az emberek azt, hogy az általam immáron több, mint 16 éve szorgalmazott évi 355 millió m³, csaknem ivóvíz minőségű "Balatonvíz" megmentése és intenzív hasznosítása, - egyéb irányú felhasználás mellett-, mennyire jól jönne most, (2013.június 8-20 között zajló dunai árvíz és az un. "partiszűrésű kutak" vízminősége!), pl. a budapesti embereknek, (kiemelten: a kórházaknak, rendelőintézeteknek, iskoláknak, gyermekintézményeknek.

Bővebben:
A 7 államhatáron átívelő gazdasági vállalkozások:
_elelm_u0i5
Budapest Fővárosnak és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_9qVn
Itt járt Mátyás király
itt_jart_matyas_kiraly_mhLL
Jó megoldások pénzügyi gondjaink rendezésére
o=a vj vii sz és a vj xi sz viztarozó wo9z
Sárbogárd és a Dél-Dunántúl intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=sarbogard__es_a_del_dunantul_fejlesztesei
Pécs Város és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_LLP8
Debrecen Város és térségének fejlesztései:
fejleszte_mgBE
Nyíregyháza Város és térségének fejlesztései:
fejlesztesei_a08y
Szeged Város és térségének intenzív fejlesztései
intenziv_fejlesztese_av8Y
Hódmezővásárhely nagyváros lesz:
a=ausztriaingatlan&o=hodmezovasarhely_nagyvarossa_lesz____1DEY
Kiskunfélegyháza és térsége intenzív fejlesztései:
kiskunfelegyhaza
Püspökladány és környékének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=puspokladany_es_tersege_intenziv_fejlesztese
Körmend Város és térségének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=kormend_varos_intenziv:fejlesztése____BXyK


Kínálat magyarosan...

Fokhagyma

Virágmézes fokhagyma

Fokhagyma és méz

Bőséges volt a termés...

Mézesfokhagyma


Lebenselixier

Fokhagyma

Kínálat Tihanyban...


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!