A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

HÍREK
A 450.000. látogatóm tiszteletére
- 2017.11.07.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

továbbNem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

továbbÉlelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

továbbÁrvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

továbbSzékely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

továbbArany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

továbbPerspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább

(Motto: a jót soha sem késő elkezdeni.)

Ne féljen a víztől!
No fear of water!
Keine Angst vor Wasser!

Tisztelt Olvasó!

A köles kenyérgabona! (lenne, ha…)

Az alábbi írást azoknak ajánlom olvasásra, akik töretlenül hisznek abban, hogy a magyar népnek, a magyar vidéken élő 3,5 millió családnak, (cca. 6,5-7 millió embernek!), nem kötelessége szegénysorban, rosszul élnie!

Azok is elolvashatják, akik nem akarnak belenyugodni abba, hogy az EU- 28 tagállamában, az egészségügyi negatív listákat Magyarország vezeti.

Sőt az a cca. 500.000 - 600.000 Honfitársam-, (az Ő hozzátartozóik is!), akik munkavállalás céljából kényszerültek elhagyni Hazánkat. (Nap-, mint nap hazavárjuk Őket!)

A világ népességéből cca. 2,3 - 2,5 milliárd embernek, a köles a kenyérgabonája! Nekik nem a búza, nem a rizs, nem a kukorica, hanem a köles az alap élelmiszerük!

(Képek a szövegrész után láthatók!

Pénzügyi lehetőségek:
ajanlatok 7Ufa
Életpályamodell:
eletpalyamodell)

A köles (Panicum miliaceum L.) beltartalmi értékei rendkívül imponálóak! Fehérjetartalma: 7 % felett van. Teljes értékű fehérjéket és hét aminósavat tartalmaz. Lágyítja a zsírokat. Enyhén lúgos kémhatású! Egyébként ez utóbbi állapot lenne kívánatos az ember szervezetében. A köles sok foszfort is tartalmaz.

Az bizonyára ismerős a T. Olvasó előtt, hogy szervezetünkben a csontrendszer fejlődéséhez és a csontos váz életképes fenntartásához, a csontozat két legfontosabb szervalkotó elemének, a Kalciumnak és a Foszfornak 2:1 –es arányban kell lennie egymással. Amennyiben ez az egyensúly felborul, - a kívánatos arány helyreállítása érdekében-, a többletben lévő szervalkotó elemből a felesleg kiürül.

Tehát hiába szedjük a sokat reklámozott Kalcium tablettát, ha nincs elegendő
f o s z f o r
a szervezetünkben. A felesleges Kalcium ki fog ürülni! A nagyobb bajt az okozza, hogy a Kalcium csak 2:1 – es arányban képes kiürülni. Azaz még tovább fokozódik a Foszfor hiány. Ennek következménye a csontritkulás, a laza szervezeti fejlődés, a kitartás- és strapabírás hiánya, a csontok hirtelen törése, az általános gyengeség, (futballistáknak ezért fogy el a kapu előtt a góllövéshez szükséges ereje...), az ízületek és inak fáradékonysága, a váratlanul fellépő bénulás, stb.

A köles tápértéke megközelíti, - a csikónevelésben és a versenylovak takarmányozásában nélkülözhetetlen-, zab beltartalmi értékét. Ez önmagában is egy nagyon nagy dolog! Egyébként a köles szinte bármely állatfajjal, igen jó eredménnyel feletethető. Bárcsak tudnák az emberek, hogy mennyire jó emberi táplálék és milyen jó állati eledel a köles!
A vadállomány etetése, itatása, sózása és védelme.
a vad etetese itatasa sozasa tartasa 6VsJ.doc
A fácán, a mezei nyúl és a szürkefogoly fontossága.
a szurkefogoly kincs lenne magyarországon xGeZ.doc

Hiszen a dolgok úgy függenek össze, hogy a tejnek, tojásnak, a húsnak olyan lesz a beltartalmi értéke, amilyen táplálékkal mi emberek etetjük az állatokat. Megemlítem, hogy pl. emberi élelmezés céljára, un. étkezési foszfort, (mondjuk P2O5=foszforpentoxid készítményt), még a patikákban sem lehet kapni…
(Más: nagyon sajnálatos tény az, hogy 2013. 04. 02-án egy 0,5 kg-os zacskó hántolt köles 600 Ft-ba kerül. Ennek a reális értéke max. 60 Ft kellene legyen! Tehát mi ebben az esetben is, - sajnos-, fordítva ülünk a lovon…)

Már az elején szeretném kiemelni azt a kiváló adottságunkat, hogy hazánkban a köles másodveteményként is eredményesen termeszthető! (Tenyészideje: 90-100 nap.) Más-, egyáltalán nem elhanyagolható kérdéskör az, hogy természetvédelmi szempontból is..., pl. az apróvadas vadföldek egyik legkiválóbb növénye, a gabonasortávra(12 cm) vetett köles lehetne! L. még: énekesmadarak védelme, elterjedésük, fennmaradásuk előmozdítása, aktív biológiai növényvédelem, valamint az ember által élhető környezet intenzív javítása.

1.sz._tablazat.doc

2._sz.__tablazat.doc

Bővebben:
A 7 államhatáron átívelő gazdasági vállalkozások:
_elelm_u0i5
Jó megoldások pénzügyi gondjaink rendezésére
o=a vj vii sz és a vj xi sz viztarozó wo9z
Budapest Fővárosnak és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_9qVn
Nyíregyháza Város és térségének fejlesztései:
fejlesztesei_a08y
Budapest porszennyezésének aktív csökkentése:
porszennyezese_2009_sqvS
Hódmezővásárhely nagyváros lesz:
a=ausztriaingatlan&o=hodmezovasarhely_nagyvarossa_lesz____1DEY
Kiskunfélegyháza és térsége intenzív fejlesztései:
kiskunfelegyhaza
Püspökladány és környékének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=puspokladany_es_tersege_intenziv_fejlesztese
Körmend Város és térségének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=kormend_varos_intenziv:fejlesztése____BXyK
Debrecen Város és térségének fejlesztései:
fejleszte_mgBE
Sárbogárd és a Dél-Dunántúl intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=sarbogard__es_a_del_dunantul_fejlesztesei
Pécs Város és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_LLP8
Csapadékvíz:
a=ausztriaingatlan&o=esovizhasznositas_felsofokon_AMmL
Martin Schulz az EU Parlament Elnöke:
o=martin_schulz_president_bei_eu_parlament_____YM18
Nemzeti Vágta:
a=ausztriaingatlan&o=nemzeti_vagta_8kSQ
Futballisták táplálása:
a=ausztriaingatlan&o=romania_magyarorszag_3:0_5bH5
Szarvasgomba:
a=ausztriaingatlan&o=szarvasgomba_kincskeresok_hazankban_TkW8

Tisztelt Olvasó!

Egyébként nagyon könnyű megfőzni, megsütni a köles-lisztből, vagy a hántolt kölesből készült ételeket. Az utóbbit hasonlóképpen kell elkészíteni, mint pl. a tarhonyát, rizst, szárazbabot, borsót. Ám azoktól finomabb és étrendi hatás tekintetében is sokkal értékesebb étel lesz belőle.

Befejezésül egy házi recept a „köleskása” elkészítéséhez. (Önmagában, vagy köretként is jó étvággyal fogyasztható.)

Legalább három lében mossunk meg 0,5 kg hántolt kölest. Másfél liter tiszta vizet, egy fél evőkanálnyi sót, öt gerezd fokhagymát, egy paradicsomot, egy paprikát főzzünk fel. Olajban, vagy zsírban pirítsunk meg 2 fej vöröshagymát, azt főzzük össze a kölessel. Természetesen lehet hozzá tenni egyéb ízesítőket is, mint pl. bors, kömény, füstölt kolozsvári szalonna, kolbász, stb.

A végeredmény: cca. 25-30 percnyi főzés után, egy kiváló ételt nyerünk, amely ízletes és nagyon egészséges táplálék. Nemzetgazdaságilag- és természetesen a családoknak is, ez a legegészségesebb és a lehető legolcsóbb kenyérgabonánk lehetne!)

Szerzői jogvédelem:

A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlap, - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdése értelmében-, szerzői műnek minősül, így annak minden részlete szerzői jogi védelem alatt áll. A tv. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található szöveges és egyéb megoldások, ill. a számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása.
Azzal, hogy belép a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapnak valamely weboldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználó:
A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található tartalom Varga János kizárólagos szellemi tulajdona. A honlap tulajdonosa fenntart minden-, a weboldalak bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával, vagy terjesztésével kapcsolatos-, jogot. A weblapokhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik!
A honlapomon található információk felhasználása azonban lehetséges, amennyiben ezt a kívánságát Ön, előzetesen kérelmezi a: vargajan419@gmail.com e-mail címen.
Írásbeli hozzájárulásomat követően, Önnek minden idézet-, ill. egyébirányú hasznosítás során, - félreérthetetlen, világos megfogalmazással-, eredeti szerzőként megjelölve!, hivatkoznia kell az www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapra! A honlapomról pontatlanul-, vagy a szövegkörnyezetéből kiragadott idézetekért, ill. adatokért a fenti honlap tulajdonosa felelősséget nem vállal. Mindezeken túl, a jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Varga János a honlap tulajdonosa bárkivel szemben követelheti a jogsértés azonnali abbahagyását, valamint felmerült költségeinek-, vagy kárának megtérítését! Az öröklésre vonatkozó jogfolytonosságnak a lányom és a fiam a kedvezményezettei!

Lejegyezte:
Varga János
okl. agrármérnök
E-mail: vargajan419@gmail.comÁzsia kenyere a K Ö L E S ! (El - el csodálkozunk, hogy azok a kistermetű emberek mennyire erősek, strapabírók, egészségesek...)

Mi magyarok ilyen környezetben is tudnánk élni és dolgozni.

Mézesköles...

Ázsiában legalább 2,5 milliárd embernek a köles a kenyérgabonája... Hazánkban másodveteményként is megterem!

Viaszérésben a köles nem pereg ki...

Rekordtermés Ausztriában: 4,8 t/ha

A Tisza közel 600 km-en folyik át hazánkon! Ez egy, (sokkal inkább több!), olyan hatalmas lehetőség, melyről más népek csupán ábrándozhatnak...

2015-ben Magyarországon 131.600 - an haltak meg. A természetes fogyás 40.000 volt! Ezzel a negatív eredménnyel listavezetők vagyunk az EU-ban...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják...)

Tavaszi vetéseinket mielőbb öntöznünk kellene...

A köles nagyon hálás növény! A jó talajerőt hatalmas magterméssel jutalmazza...

Víztározó, közúti aluljáróval. Hollandia alig fel akkora termőterületről, mint hazánké, eltartja 16,8 milliós lakosságát és még évente netto +56 milliárd € agrárexportot bonyolít le...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elvették a tengertől- és termőfölddé varázsolták...)

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják...)

A vad télen is eszik-iszik. Ezen túl szüksége van sóra és aktív védelemre is.....

Aki szereti gyermekeit az áldoz is értük...

Az anyai szeretet és az anyatej nélkülözhetetlen és egy életre kihat!

Német luxushajó a Dunán/Mohács

A köles a szürkefogoly és a fácán élőhelye is...

Kínálat Tihanyban...

15 %-al csökkent exportunk Ázsiába... (A kínálati oldallal vannak nagy bajok! Több millió tonna kölest, magas áron lehetne exportálni Ázsia piacaira. Úgy elkapkodnák, mint a...

Magyarországon évente legalább 22 millió tonna gabonát lehetne termelni... és a jelenlegi haszonállatmennyiségnek min. 2,5 - szeresét lehetne tartani!

Köles, die Hirse

Esővízhasznosítás Hollandiában

Törökországban 555 víztározó-vízierőmű üzemel és még 210-et építenek. Ők rég felismerték már a racionális vízgazdálkodásban rejlő lehetőségeket.....

Öntözéses gazdálkodás Hollandiában...

Egy racionális vízgazdálkodás, a gabona- és a köles termesztés, valamint az állattenyésztés felkarolása, Magyarország egyik aranytartaléka...

Fotoszintézis - asszimiláció = oxigén- és szerves produktum termelés...

Köles, die Hirse

Köles, die Hirse

A vörös-köles szemtermése

Cukorcirok: Dr. Rajki Erzsébet képe

Gyönyörű, telt köles bugák

Életerő, arányosság, kellemesség...

Heltai J.: Az élet szép! Tenéked magyarázzam?

Nagy és perspektivikus folyónk a Rába...

Farmgazdaság...

A csodálatos szudáni fű... (Vadgazdák!!)

A köles magtermése

Köles, die Hirse

Köles, die Hirse

A köles a szürkefogoly és a fácán élőhelye...

Szürkefogoly, sajnos csaknem kipusztultak már hazánkban...

Vadpulyka kakasok... (Színezi a terítéket!) Húsa olyan finom, hogy azt páratlannak kell mondjam. Sültnek is és pörköltnek is. Ez a nem génmódosított gyönyörű állat 8-12 kg-osra is meghízik.

Az őshonos Colchikus kakas...

Mongolicus kakas...

A Tenebrosus kakasok színezik a terítéket...

Ilyen az érett köles

Mézes köles, Honig mit Hirse...

A biológiai növényvédelemben a szürkefogoly nélkülözhetetlen vadfaj! Van-, volt és lesz is piaca!

Megérdemelte!

Földosztás Magyarországon...

Mélyszegénységben

Nagyterítékű fácánvadászat

Aranytartalékunk lehetne: a víz, a gabona, az állattenyésztés és a köles...

Őzcsalád

Szarvasbika!

Párbaj a vadföldön...

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emeberenek is elválasztanak bennünket...

Mezei nyulak; ahol a vad jólérzi magát, ott az ember is megél...

Tiltás és büntetés, avagy a rossz politika átka: a fenyegetés...

Az ember sem terhelhető a végletekig...

Köles, die Hirse

Siló (szilázs), Silage... A jó tejtermelés egyik alappilére...

Az állattenyésztés fellendítése...

A tavaszi vetések intenzív öntözésén túl, az őszi tározó öntözés is nagyon fontos!

Racionális vízgazdálkodással, Magyarországon évente legalább 22 millió tonna gabonát lehetne termelni és cca. 2,5 - 3 szor több haszonállatot lehetne tartani...

A tavaszi vetések intenzív öntözésén túl, az őszi tározó öntözés is nagyon fontos!

A termőtalajok intenzív öntözése...

A termőtalajok intenzív öntözése...

A talajművelő kisgépek kiváltják a nehéz fizikai munkát!

A talajművelő kisgépek kiváltják a nehéz fizikai munkát!

Talajelőkészítés öntözésre...

Bio-élelmiszer termelés az EU-ban...

Polderek - Hollandiában...


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!