A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

HÍREK
A 450.000. látogatóm tiszteletére
- 2017.11.07.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

továbbNem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

továbbÉlelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

továbbÁrvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

továbbSzékely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

továbbArany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

továbbPerspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább


Ne féljen a méhektől!
No fear of bees!
Keine Angst vor Bienen!
Не бойтесь Тол Mex!

Honig ist die erste Wohltat, die Gott den Menschen erwiesen hat.(S: unten)

Tisztelt Olvasó!

Az emberi szépség a világon mindenütt nagyon fontos! A nagy- és sikeres regényíróknak szinte minden írásában megjelennek a gyönyörű, mutatós hölgyek és az utánuk nyomuló dúsgazdag férfiak. Bevezetőben azért is hangsúlyozom ki ezt, mert a sminkekkel és műtétekkel szerzett „szépítkezés”, - azon túl, hogy roppant drága-, gyorsan múlandó. Ebből eredően nagyon sokan járnak úgy, hogy amikor lemossák a sminkjüket, már nem is kellenek az álompartnerüknek.

Az alábbiakban ezeknek a csalódásoknak a megelőzésére, a tartós szépség elnyerésének nem fájdalmas, nem drága és lassan múló megszerzésére teszek kísérletet.

Az ámorakác méz hasznossága az emberi szervezetre

A.)
Hazánk területén meglehetősen kacskaringós pályán, közel 600 km hosszan halad át a hatalmas Tisza folyó. A szőke Tisza mentén élő népek, egyebek mellett, a rendkívüli élelmességükről váltak híressé. Ők fedezték fel az ámorakác mézet is!

A nagy folyónk által, évezredek alatt összehordott gazdag ásványi anyagokon, iszap és hordalékanyagokon tenyészik egy dúsan növő hatalmas kiterjedésű cserje, melynek neve: ámorakác. (Természetesen hazánkban máshol is előfordul ez a cserje. Népeink gyalogakácként, siketakácként is emlegetik. (Tudományosan: Amorpha fruticosa, a kétszikűek (Magnoliopsida) osztályába a hüvelyesek (Fabales) rendjébe tartozik ez a nagyszerű cserje.)

A Tisza mentén halászgató, vadászgató népek között évszázadok óta él egy érdekes szájhagyomány, mely szerint; - aki ámorakác mézet fogyaszt az forró- és tartós szerelmet nyer, hatalmas életerőre tesz szert, szíve - lelke megerősödik.

Mások, akik fáradtságot és pénzt nem kímélve, tudományosan is megvizsgálták az ámorakác mézet, (mint pl. a németek), azt állítják, hogy az ámorakác méz nem csupán a szervezetet, hanem elsősorban a szívet erősíti, szabályozza a szívműködést és elősegíti a keringési rendszerben résztvevő vérerek, bőrképződmények gyors, tartós tisztítását. Ezáltal közrejátszik a fáradékonyság elűzésében, a szívritmuszavaroknak és a szívinfarktusoknak a megelőzésében is. Az ámorakác mézről így írnak a német tudósok:

…”Die biologische Wirkung des Amor-Honig ist ausgezeichnet. Er stärkt die Widerstandskraft des Blutkreislaufes, stärkt das Herz und reguliert die Herztätigkeit. Er stärkt das Schutzsystem des Körpers. Ausgezeichnet pur, für Speisen und Getränke. Verbrauch: täglich 4-5 Teelöffel”...

E sorok előrehaladott korú írója személyesen is megtapasztalta már ezt a jótékony hatást, sőt sok olyan emberrel beszéltem, akik az említett csodálatos hatásokról beszámoltak. Igaza van a német tudósoknak, akik 4-5 teáskanál ámorakác mézben határozzák meg a naponta fogyasztandó mennyiséget. (Én pl. reggel, délben, este egy-egy evőkanál ámorakác mézet fogyasztottam jó 3 hónapon keresztül, majd a napi adagot 2 evőkanálnyira mérsékeltem!)

Egyébként az ámorakác méznek ez a páratlanul sokat jelentő jótékony hatása könnyen megérthető!

Gondoljunk csak bele alaposabban; - a Kárpátok hegyláncai közül, - 2000 méter feletti magasságból-, immáron évezredek óta alágördülő hatalmas Tisza folyó, állandóan szállítja, majd partjai mentén időről-időre lerakja azokat a nélkülözhetetlen ásványi anyagokat és nyomelemeket, melyekhez az emberi szervezet, ilyen könnyen sehol máshol nem juthatna hozzá. Az ezredmilligrammokban mérhető, hihetetlen finomságú iszapszemcsék és a folyó által alágörgetett kavicságyak által kialakult, rendkívül gazdag termőtalajban, dúsan növő vegetáció júniusban virágba borul és bőségesen szállítja a virágzatába, az utódneveléshez nélkülözhetetlen, legfinomabb tápanyagokat. A lankás rónák jótékony, páradús levegőjét és a napsütötte vidék minden gyönyörét élvezve, a gazdag termőtalajban díszlő virágzatokban megtermelődött tápanyagoknak a legjavát hordják össze nekünk a hajnaltól késő estig szorgoskodó méhecs
kék.

Ezen a helyen csupán megjegyzem; a mézzel, a virágporral és méhviasszal már az ókorban is sebeket és fekélyeket kezeltek, eredményesen gyógyítottak!

Bővebben:
A világhírű Manuka-méz!
a_vilaghiru_manuka_mez____B5R2
Isten patikája:
a_dio_csodalatos_hatasa_a_szervezetunkre_7cL3
Az USA tudósai a mézről:
http://ausztriaingatlan.shp.hu/hpc/web.php?a=ausztriaingatlan&o=mire_kepes_a_mez__I4Ex
Beszédes képek:
http://ausztriaingatlan.shp.hu/hpc/web.php?a=ausztriaingatlan&o=meheszeti_termekek_es_eszkozok_2009_HQkW
B.)
A virágpor gyakorlati alkalmazása a Bukaresti – Titáni Egyetemi Poliklinikán, Dr. N. Mihalescu vezető orvos megállapításai alapján. (Eredeti fordításban!)

1./
Az orvosokat a világon mindenütt, egyre jobban zavarják a gyógyszerek negatív mellékhatásai, ezért mind nagyobb mértékben térnek vissza a természethez és a tudományos eszközök igénybevételével újra értékelik a régi gyógyszereket.
2./
A virágpor számos értékes vitamint: A, B1, B2, B6, B12, C, H, D, E, P és K vitamint is tartalmaz. A virágpor összetételében a legfontosabb és az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen aminósavak, mint a cisztin, lizin, hisztidin, arginin, triptofán, glikokol, treanin, prolin, alanin, tirozin, valin, leucin, fenilalanin, stb. jelenlétét is megállapították.
A virágpor a fontos és komplex összetétele vonta magára a különböző területeken dolgozó kutatók figyelmét, akik egyre nagyobb mértékben domborították ki tápértékét és gyógyító tulajdonságait. Ma egyre gyakrabban ajánlják a virágport, mert természetes alkotóelemeit az emberi szervezet közvetlenül áthonosítja, ill. hasznosítja.
3./
Ezek szerint a virágpor gyomor és bélbántalmaknál, különösen vastagbélgyulladásnál, hasmenésnél, székrekedésnél, igen jótékony hatású.

Hangsúlyozzuk, hogy a súlyos, idült székrekedést , (aranyeret), - melyeknél sok esetben a szokványos gyógyszerek hatástalanoknak bizonyultak –, virágporral gyógyították meg.
Mézzel 1:1 és 1:2 arányban kevert virágport meglehetősen jó eredménnyel használták az ideg- és az endokrin mirigy rendszer szabálytalan működése és magas vérnyomás esetében is.
4./
Bebizonyított tény, hogy a légzőszervek bántalmainál, (hörghurut, légcsőhurut, asztma), az emésztőcsatorna bántalmainál, (gyomorhurut, nyombélhurut), idült májbajoknál, vastag- és vékonybélhurutnál, túlzott lefogyásnál, meddőségnél, idegbántalmaknál, álmatlanságnál az apiterápia pozitív hatást vált ki.
Franciaországban az influenza járvány idején védőgyógyszerként, megelőzésre használják!
5./
Hasonlóképpen sikeresen használható idegesség, magas vérnyomás, vérszegénység, köszvény gyógykezelésére is és az agyvérzés megelőzésére.
6./
Guemes Diaz F. az Apiacta 1975. évi 1. számában a prosztata panaszokban szenvedő betegeknek ajánlja a virágporkezelést. Az általuk kezelt betegeknél 90 %-os sikert értek el, s erősen ajánlják, hogy ezt a gyógymódot vegyék fel az orvosi gyakorlatba.
7./
A virágpor nem gyógyszer, aki róla olvas nem receptet olvas, de esetleg egy csodálatos gyógyulás lehetőségét ismeri meg.
8./
A napi adag két bő kávéskanálnyi virágpor egy pohár vízzel leöblítve, reggel éhgyomorra, rendszeresen szedve fejti ki gyógyhatását.
9./
A virágport nylon zacskóba bekötve, száraz helyen kell tartani és fogyasztásra csavaros tetejű üvegbe tenni és abból enni.

DE:
PRAKTISCHE ANWENDUNG DES BLÜTENPOLLEN AN DER POLIKLINIK DER UNIVERSITÄT BUKAREST – TITAN ANHAND DER BESTIMMUNGEN DES CHEFARZTES DR. N. MIHALESCU

1.
Immer mehr bekümmern die Ärzte weltweit die negativen Nebenwirkungen der Medikamente, immer mehr kehren sie zur Natur zurück und bewerten die alten Medikamente mit Hilfe von wissenschaftlichen Mitteln neu.
2.
Der Blütenpollen erhält zahlreiche wertvolle Vitamine, wie A, B1, B2, B6, B12, C, H, D, E, P und K. In der Zusammensetzung des Blütenstaubs wurden die Anwesenheit der wichtigsten und für den menschlichen Organismus unentbehrlichen Aminosäuren, wie Cystein, Lysin, Histidin, Arginin, Tryptophan, Glycin, Threonin, Prolin, Alanin, Tyrosin, Valin, Leucin, Phenylalanin usw. festgestellt.
Die wichtige und komplexe Zusammensetzung des Blütenpollen hat die Aufmerksamkeit der auf verschiedenen Gebieten tätigen Forscher erregt, die immer mehr seinen Nährwert und seine heilenden Eigenschaften betonten. Heute wird der Blütenstaub immer öfter empfohlen, weil seine natürlichen Komponente vom Organismus unmittelbar angenommen wird.
3.
Demgemäß hat der Blütenpollen bei Magen- und Darmproblemen, besondersbei
Dickdarmentzündung, Durchfall, Verstopfung eine wirklich gute Wirkung.

Wir betonen, dass schwere chronische Verstopfungen (Hämorrhoiden), bei denen sich gewöhnliche Medikamente in vielen Fällen als unwirksan erwiesen, mit Blütenpollen geheilt wurden.
Der mit Honig im Verhältnis 1:1 und 1:2 vermischte Blütenpollen wurde bei der unregelmäßigen Funktion des Nerven- und endokrinen Systems und bei hohem
Blutdruck mit überraschend gutem Ergebnis verwendet.
4.
Es ist eine bewiesene Tatsache, dass Apitherapie bei Erkrankungen des Atmungsorgans (Bronchitis, Luftröhrenkatarrh, Asthma), des Verdauungskanals (Magenschleimhaut-entzündung, Duodenitis), bei chronischen Lebererkrankungen, Schleimhautentzündung des Dick- und Dünndarms, übertriebener Abnahme, Unfruchtbarkeit, Nervenerkrankungen und Schlaflosigkeit eine positive Wirkung auslöst.

In Frankreich wird der Blütenpollen bei Grippenepidemie als Schutzmedizin zur Vorbeugung verwendet.
5.
Ähnlich erfolgreich ist der Blütenpollen in der Heilung von Nervosität, bei hohem Blutdruck, Blutarmut, Gicht und bei der Vorbeugung von Schlaganfall.
6.
Guemes Diaz F. empfiehlt in der 1. Nummer der Apiacta aus dem Jahre 1975 die Behandlung mit Blütenpollen für Kranken, die an Prostataerkrankungen leiden. Bei den von ihnen behandelten Pazienten erreichten sie einen Erfolg von 90 %, und wir empfehlen sehr, dass dieses Heilverfahren in die ärztliche Praxis aufgenommen wird.
7.
Der Blütenpollen ist kein Medikament, wer darüber liest, liest kein Rezept, aber vielleicht erkennt man darin die Möglichkeit einer wunderbaren Genesung.
8.
Täglich zwei gute Kaffeelöffel Blütenpollen mit einem Glas Wasser abgespült, morgens auf nüchternen Magen kann bei regelmäßiger Einnahme eine Heilwirkung hervorrufen.
9.
Der Blütenpollen ist in einer Plastiktüte zugebunden und trocken zu lagern, dann zum Konsum ins Einmachglas zu geben und daraus zu essen.

Egy figyelemfelhívás: kérem vigyázzanak: a 25 literes alumínium tejeskannákban tárolt méz, káros az egészségre! méz intenzíven oldja az alumíniumot!)

Köszönöm a T. Olvasó megtisztelő kérdését, észrevételét. Azokra igyekszem mielőbb válaszolni!

Itt járt Mátyás Király
itt_jart_matyas_kiraly_mhLL
Sárbogárd Város és a Dél-Dunántúl intenzív fejlesztése
a=ausztriaingatlan&o=sarbogard__es_a_del_dunantul_fejlesztesei
Martin Schulz:
o=martin_schulz_president_bei_eu_parlament_____YM18
Élsportolóink:
a=ausztriaingatlan&o=romania_magyarorszag_3:0_5bH5
Szarvasgomba:
a=ausztriaingatlan&o=szarvasgomba_kincskeresok_hazankban_TkW8

Lejegyezte:
Varga János
okl. agrármérnök
méhész

A változtatás jogát fenntartom!


Ámorakác-méz, mely nagy életerőt ád és forró szerelemre gyújtja az embert...

Az anyatejben lévő táperő egy életre kihat... A tej beltartalmi értéke attól függ, hogy mit eszik-iszik az anya...

Egészséges nemzedék csak a saját anyja által sokáig szoptatott gyermekekből lesz...

Egészséges nemzedék csak a saját anyja által sokáig szoptatott gyermekekből lesz...

Gyönyörű fejlett baba! Fő tápláléka az anyatej... (Nézzék meg alaposan a csecsemő szemeit!)

Gyermekeiért éljen! Az lenne az ideális, ha legalább 1,5 - 2 évig szoptatná a kicsinyét! (Semmivel sem lehet kiváltani az anyatejet, még egy másik anyatejjel sem mindig...)

Méz+virágpor+propolisz+viasz = szépség és kellemesség! Ez a siker titka...

Sportolóknak: méz+viasz+propolisz+virágpor. Páratlan erőt és egészséget ad.

A méz- és a fahéj; nem remélt fogyás következett be, miközben az életerő ugrásszerűen nőtt! Az izomkötegek, inak, ízületek rugalmassága növekszik, a fájdalom csökken, az inak görcsölése megszűnik...

Mézzel és virágporral az egészséges életért...

Méz-, virágpor-, propolisz-, ló-, víz, szerelem...

Heltai J.: Az élet szép! Tenéked magyarázzam?

Méz+viasz+virágpor+propolisz= Fitten, kellemesen és elegánsan élni...

Méz-, virágpor-, propolisz-, viasz= szépség, nőiesség, kellemesség...

Propoliszkrém

Propolisz cseppek...

Az aranyló méz...

Csókra vágyik? Mézes fogkrém; kellemes üde lehelet...

Kérem; ha nem alultáplált, erőtől duzzadva, szinte feltartózhatatlanul rohan a labdával a kapu felé és gólt is lő... (L: lábléc)

Mézesdió

Virágpor mely erőt, energiát és szépséget hordoz...

Az ember sem terhelhető a végletekig...

Virágpor...

Méhesház...

Fonott-mézes-tökmagos kalács...

Osztrák mézkínálat...

Mézescsoki; avagy egyféle energia- és örömforrás az agyongyötört focistának... Nemde? Linné így hívta: Theobroma= Istenek eledele...

Lefedelezett akácméz...

Körtefa virágzata

Ámorakác...

A rendszerető, törekvő, kitartó emberből bármikor lehet méhész... Fontos: bírni kell a méhszúrásokat!

Szuperméz -Surgihoney...

Svájci mézféleségek...

méhészpóló

Erdélyből érkezett a méz...

Méhesház...

Virágpor, mely életerőt és szépséget hordoz...

Lépesméz: javítja a légzést, (oxigénfelvétel!), kezeli a torokfájást, nyugodt- mély alvást generál...

Bio-élelmiszer termelés az EU-ban...

Ki hinné?

Citrom az erő- és egészség egyik hordozója...

Kérem értsék meg; az alultápláltság miatt, épp a kapu közelében fogy el a lelki- és testi ereje... (L: lábléc)

Bajor mézesház...

Virágpor; mely nagy életerőt- és szépséget hordoz magában...

Osztrák hárs- és erdei-biomézféleségek... Erő és vitalitás a sportolóknak is...

Méhesház és a falu temploma...

Alul méhesház, felül lakóház...

Télen védelmet nyújt a méheknek...

Téli csendélet...

Mintha a vezetés fordítva ülne a lovon... Miért nem értik meg a táplálékbevitel fontosságát? Vajon miért bonyolítják túl az edzéseket? Mit edzenek, ha a túlterhelésnek nincs meg az ellensúlya?

A lelki segély? Igen fontos az is, de a megfelelő vitamin, tápanyag, és aminósavkészlet bejuttatása még fontosabb...(L: lábléc)

Kérem; ha nem alultáplált a focista, erőtől duzzadva rohan a labdával a kapu felé és gólt lő... (L: lábléc)

Tisztelt edzők; hallottak e, a gluténmentes kukorica-köles-méz-csoki-müzli keverékről?

Gluténmentes köles-méz-csoki-müzli keverékről?

Kérem értsék meg; az alultápláltság miatt fogy el az ereje a kapu közelében... (L: lábléc)

Mézes - propoliszos csoki, egyféle örömforrás az agyonhajszolt focistáknak...

Citrom az erő- és az egészség hordozója...

Mézescsoki

mézescsoki

mézescsoki

A rendszerető - törekvő, kitartó emberből bármikor lehet méhész...

méhészpóló

méhészpóló

méhészpóló

Az 5 éves Mézesfa így virágzik 2013.07.20-án. Imádják a méhek...

méhészpóló

méhészpóló

ES-EU méztároló: 4,5 kg mézzel...

Osztrák méhészet...

Osztrák bio-akácméz...A férfierő egyik fontos alapanyaga!

Levendulaméz és a női szépség titkai...

Német manuka-méz, eredetiségéhez nem fér kétség ...

Mézesdió - Isten patikája...

Isten patikája- így hívták régen a diót

Isten patikája...

A rendszerető - törekvő, kitartó emberből bármikor lehet méhész...

Mézeskalács

Mézeskalács

Méhkirálynő munka közben

A rendszerető-, törekvő, kitartó emberből bármikor lehet méhész...

Mézeskalács

mézeskalács meseház

Mozart emlékére - csoki...

Virágpor felnagyított kép

Lépesméz, tisztítja a légutakat...

A csokik királya...

Nocsino diólikör

Tömbfiasítás...

ES Mézletöltő és az állványa

Ne cipekedjen!

Napraforgó...

Német húzósmérleg 100 kg-ig

250 g, 0,4 mm vastag, krómozott, extra erős, acélos...

Lépesméz

Mézelőfa júliustól virágzik!

Német kaptár

Ne cipekedjen!

Dupla mézszűrő

Mézelőfáról (mézesfa) gyűjt

Mézeskalács

Kaptár

"Minden régi kedves helyet bejár"...

Buckfast - nyugalom és szorgalom felsőfokon

2,5 kg-os műanyag (díszes) mézesvödör

Elektromos meghajtású pergető

Mézeskalács

Mézes finomságok...

I. o. dió

Méhecskék és a méhész

Mézeskalács

Kaptár

Az Anya - 2011

Olajfolyadékos viaszolvasztó 50 kg viaszra

Méhészkonténer avagy mobil méhesház

Mézelőfa

Szorgalom...

Méhfiasítás

Műanyag mézletöltő


Őseink pergetője

Kímélje magát - ne cipekedjen!


Finomságok...

Évtizedeken át használhatók méztárolásra


Szűrő és mézmelegítő

Mézescsoki; avagy egyféle örömforrás az agyongyötört focistának... Nemde?

Mézescsoki

Mézescsoki

méhészpóló

A méhek télen...

Méhesház...

Lakóház - méhesház. - méhészház...

A lépesméz, tisztítja a légutakat...

200 viaszgyertya...

Korszerű, higiénikus méztárolás...

10 évvel korábban...

23 évvel ezelőtt...

Méhészet...

Beporzás...

A méhcsaládok csodálatos munkája...


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!