A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlapon


HÍREK
A 430.000 látogatóm tiszteletére
- 2017.08.23.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

tovább



Nem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

tovább



Élelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

tovább



Árvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

tovább



Székely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

tovább



Arany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

tovább



Perspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább





English and German translation!
Englisch und Deutsch Übersetzung!)

What Can Honey?

Dear Reader,

Dr. W. G. Sackett mg of the Colorado Institute bacteriologist decided to put an end to the things! Many Mende - said circulating közszájon beneficial effects of honey, but the professor wanted to get irrefutable evidence because he did not believe that the honey can kill pathogenic bacteria!

He took himself and his anointed baktériumtenyészeteket pure honey. He surprised me the most, in fact hardly believe his eyes when he noticed that a few hours, respectively. Over a period of days, destroying all the bacteria in the honey. The pathogens of typhoid fever within 48 hours, similar to the A and B, typhoid-causing microorganisms (which occur in faeces and urine), died in 5 hours!

The catarrhal pneumonia pathogens died four days. The dysentery agent 10 hours out of honey! The pyogenic abscesses, inflammation of the pleura, peritoneum inflammation causing bacteria destroyed the honey.

Not only dr. Sackett, but dr. A Fri Sturtevant, the Washington Institute entomological bacteriologist, and A. G. Lockheed bacteriologist Ottawa and many others, as a result of practical experiments have shown that honey kills dangerous pathogens.

This is explained that the agents were not able to live in the honey, because honey removes the water from them. This is mainly due to potassium in the honey ...

We know that the human race for thousands of years honey was the sweetener! (The sugar beet, cane, etc is only in recent centuries, spread)

The honey of iron, copper, manganese, silicon, chlorine, lime, potassium, sodium, phosphorus, aluminum and magnesium. In addition, a number of essential vitamins can be found in the honey. Some plants, pollen is much more vitamin C than most fruits or vegetables. The honey, vitamin C is much more durable, such as. of lemon or kiwi fruit sources of Vitamin C! (The natural pollen in honey is constant, so the vitamins are present.)

Perhaps a bit unbelievable, but two tablespoons of honey daily regular consumption of the human body all the essential minerals, vitamins and even the kit can make up a large part. The other is a question of whether the kidneys are the people tolerate the best honey! The consumption of honey calms the body, promotes good sleep, the body resting desirable.

We would like to say thank you thank Prof. Sun HARNAJ engineer LORD APIMONDIA President, who for me personally, and T. Hungarian readers have been made to the book, which is unrivaled scientific knowledge revealed to us.

In addition, agricultural engineer colleague Andrew Szabados also thanks to the excellent translation.

The book introduces us to D. C. JARVIS, internal medicine, as well as eye and ear, nose and throat specialist physician who pályaelhagyó was almost as deep cultivation of the folk medicine discovered that revidiálnia be learned at the university. The disease is much easier to prevent than to the treatment, he said and stressed. After the Burlington and Barrera known and sensational results used in folk remedies.

Liebe Leserinnen und Leser,

Was Honig kann?


Dr. W. G. Sackett mg des Colorado-Institut Bakteriologe beschlossen, ein Ende der Dinge zu setzen! Viele Mende - dem zirkulierenden közszájon wohltuende Wirkung von Honig, aber der Professor wollte unwiderlegbare Beweise bekommen, weil er nicht glauben, dass der Honig kann krankheitserregende Bakterien zu töten!

Er nahm sich selbst und seinen Gesalbten baktériumtenyészeteket reinem Honig. Er überraschte mich am meisten, in der Tat seinen Augen kaum trauen, als er, dass ein paar Stunden bemerkt, beziehungsweise. Über einen Zeitraum von Tagen, zerstören alle Bakterien in den Honig. Die Erreger von Typhus innerhalb von 48 Stunden, ähnlich wie bei den A und B, Typhus verursachenden Mikroorganismen (die kommen in Kot und Urin), in 5 Stunden gestorben!

Die Katarrhalpneumonie Krankheitserreger starb vier Tage. Die Ruhr-Agent 10 Stunden von Honig! Die pyogenen Abszessen, Entzündungen der Pleura, Peritoneum zerstört Entzündung verursachenden Bakterien den Honig.

Nicht nur dr. Sackett, aber dr. Ein Fr Sturtevant, das Washington Institute entomologischen Bakteriologe und A. G. Lockheed Bakteriologe Ottawa und viele andere haben sich als Folge der praktischen Versuchen gezeigt, dass Honig gefährliche Krankheitserreger abtötet.

Dies wird erklärt, dass die Agenten nicht imstande waren, in dem Honig leben, denn Honig entfernt das Wasser aus ihnen. Dies liegt vor allem an Kalium im Honig ...

Wir wissen, dass die menschliche Rasse seit Tausenden von Jahren war der Süßstoff Honig! (Die Zuckerrüben, Zuckerrohr, etc. ist nur in den letzten Jahrhunderten, Verbreitung ...)

Der Honig aus Eisen, Kupfer, Mangan, Silicium, Chlor, Kalk, Kalium, Natrium, Phosphor, Aluminium und Magnesium. Darüber hinaus können eine Reihe von essentiellen Vitaminen im Honig gefunden werden. Einige Pflanzen, Pollen ist viel mehr Vitamin C als die meisten anderen Früchte oder Gemüse. Der Honig ist Vitamin C sehr viel haltbarer, wie. Zitrone oder Kiwi Quellen von Vitamin C! (Die natürliche Pollen in Honig konstant ist, so dass die Vitamine vorhanden sind.)

Vielleicht ein bisschen unglaublich, aber zwei Esslöffel Honig täglich regelmäßige Verzehr des menschlichen Körpers, alle essentiellen Mineralien, Vitaminen und sogar das Kit ausmachen können eine große Rolle. Die andere ist eine Frage, ob die Nieren sind die Leute vertragen den besten Honig! Der Verzehr von Honig beruhigt den Körper, fördert guten Schlaf, der Körper ruht wünschenswert.

Wir möchten uns bedanken, so danken Prof. HARNAJ Ingenieur HERR APIMONDIA Präsidenten, der für mich persönlich, und T. Ungarischen Leser haben an dem Buch, das unerreichte wissenschaftliche Erkenntnisse offenbart uns gemacht worden.

Darüber hinaus Agraringenieur Kollege Andrew Szabados auch dank der ausgezeichneten Übersetzung.

Das Buch führt uns in D. C. JARVIS, Innere Medizin, sowie Augen-und Hals-Nasen-Ohrenarzt Arzt, der pályaelhagyó war fast ebenso tiefe Bearbeitung der Volksmedizin entdeckt, dass revidiálnia an der Universität gelernt werden. Die Krankheit viel einfacher, als mit der Behandlung zu verhindern ist, sagte er und betonte, ... nach dem Burlington und Barrera bekannt und sensationellen Ergebnissen in Volksmedizin verwendet ...

Tisztelt Olvasó!

Mit tud a méz?

Dr. W. G. Sackett a kolorádói mg-i intézet bakteriológusa elhatározta, hogy végére jár a dolgoknak! Sok mende - monda keringett közszájon a méz áldásos hatásáról, de a professzor cáfolhatatlan bizonyítékokat akart szerezni, mivel Ő sem hitt abban, hogy a méz képes elpusztítani a kórokozó baktériumokat!

Fogta magát és tiszta mézre baktériumtenyészeteket kent fel. Ő lepődött meg a legjobban, sőt alig hitt a szemének, amikor azt tapasztalta, hogy néhány óra, ill. nap leforgása alatt valamennyi baktériumot elpusztította a méz. A hastífusz kórokozói 48 órán belül-, a hozzá hasonló A és B tífuszt okozó mikroorganizmusok, (melyek ürülékben és vizeletben fordulnak elő), 5 óra alatt elpusztultak!

A hurutos tüdőgyulladás kórokozói 4 nap alatt pusztultak el. A vérhas kórokozójával 10 óra alatt végzett a méz! A gennyes tályogokat, a mellhártyagyulladást, a hashártyagyulladást előidéző baktériumokat is elpusztította a méz.

Nemcsak dr. Sackett, hanem dr. A. P. Sturtevant, a washingtoni rovartani intézet bakteriológusa, valamint A. G. Lockhead ottawai bakteriológus és még sokan mások, gyakorlati kísérleteik eredményeként kimutatták azt, hogy a méz elpusztítja a veszélyes kórokozókat.

Ennek az a magyarázata, hogy a kórokozók, nem képesek a mézben élni, mivel a méz kivonja belőlük a vizet. Ez elsősorban a méz kálium tartalmának köszönhető…

Azt tudjuk, hogy az emberiségnek évezredeken át a méz volt az édesítőszere! (A cukorrépa, a cukornád, stb. csak az utóbbi évszázadokban terjedt el…)

A méz vasat, rezet, mangánt szilíciumot, klórt, meszet, káliumot, nátriumot, foszfort, alumíniumot és magnéziumot tartalmaz. Ezen túl egy sor létfontosságú vitamin is megtalálható a mézben. Egyes növények virágporában sokkal több C-vitamin van, mint a legtöbb gyümölcsben, vagy zöldségben. A méz C vitaminja sokkal tartósabb, mint pl. a citromban, vagy a kiviben lévő C-vitamin források! (A természetes mézben állandóam van virágpor, tehát a vitaminok is jelen vannak.)

Talán kissé hihetetlenül hangzik, de napi két evőkanál méz rendszeres fogyasztásával az emberi szervezet összes fontos ásványi anyagát, sőt a vitaminkészlet nagy részét is pótolni tudjuk. Az egy más kérdés, hogy az ember veséje a mézet tűri a legjobban! A méz fogyasztása nyugtatóan hat a szervezetre, elősegíti a jó alvást, a szervezet kívánatos pihentetését.

Ezúton mondok hálás köszönetet Prof. Dr. V. HARNAJ mérnök Úrnak, az APIMONDIA Elnökének, aki személy szerint nekem is és a T. magyar olvasókhoz eljuttatta azt a könyvet, amely páratlan tudományos ismereteket tárt fel előttünk.

Továbbá Szabados András agrármérnök kollégámnak is köszönet jár a remek fordításért.

A könyv megismertet bennünket D. C. JARVIS belgyógyász-, valamint szem- és orr-fül-gége szakorvossal, aki csaknem pályaelhagyó lett, mivel a népi gyógyászat mélyreható művelésével rájött arra, hogy revidiálnia kell az egyetemen tanultakat. A betegség megelőzése sokkal könnyebb, mint annak a gyógykezelése, mondta és hangoztatta azt követően, hogy Burlingtonban és Barreban megismerte és szenzációs eredményekkel alkalmazta a népi gyógymódokat…

Lejegyezte:
Janos Varga
cert. Agraringenieur
Imker



No fear of bees!

Farm+Nature...

Lavendel+Sunflover

Lavandel...

Honey+cinnamon...

No fear of bees!

Rainwater...

Das Leben ist schön...

No fear of bees!

No fear of bees!

No fear of bees!

No fear of bees!

No fear of bees!

No fear of bees!

Das Lavendelhonig...

Der Lavendel...


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!