A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

HÍREK
A 450.000. látogatóm tiszteletére
- 2017.11.07.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

továbbNem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

továbbÉlelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

továbbÁrvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

továbbSzékely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

továbbArany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

továbbPerspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább


Ne féljen a víztől!
No fear of water!
Keine Angst vor Wasser!

Tisztelt Olvasó!

Intenzívebben 2000 - ben kezdtem el ezt a munkát. Azóta legalább 58.000 mérnökórai ráfordítással eddig jutottam el.

A 7 államhatáron átívelő, élelmiszergazdasági-, ivóvíz- és turisztikai tervkoncepció, - a Duna, a Tisza és a mellékfolyók mentén-,
Magyarországon legalább: 1,8 millió ha, Romániában legalább: 900.000 ha, Ukrajnában legalább: 500.000 ha, Szerbiában legalább: 600.000 ha, Horvátországban legalább 500.000 ha, Ausztriában legalább 200.000 ha, Szlovákiában legalább: 200.000 ha termőföldet képes bevonni az intenzív talajerő gazdálkodásba, a racionális vízgazdálkodásba, hajózásba, öntözésbe, turizmus- és település-fejlesztési tervekbe.

A fent említett termőföldek intenzív kezelése, - az integrációban résztvevő országok lakosságából-, mintegy 45 - 48 millió embernek a napi megélhetését, ivóvíz ellátását, környezet- és természetvédelmét, valamint belvíz- árvízvédelmét sokkal előbbre képes vinni.

Idézet: "Magyarország naponta mintegy 3 milliárd forint európai uniós támogatáshoz jut 2014-2020 között, a cél ezen összeg minél hatékonyabb felhasználása - mondta az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője Siklóson vasárnap, az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából."

Ebből a hatalmas összegből ezeknek a tényleges vízgazdálkodási-, hajózási-, öntözési-, turizmus-, valamint agrár- és élelmiszergazdasági fejlesztéseknek is részesedniük kell.

A ma élő emberek-, gyermekek mindennapjáról van itt szó. Elgondolásom szerint Magyarországon és a fentebb említett térségekben, - a lehető leggyorsabb ütemben-, szél-, nap-, valamint vízerőműveket és nagy kapacitású öntözőtelepeket létesítünk annak érdekében, hogy olcsó-, megújuló- és tiszta energiaforrások álljanak rendelkezésünkre. Az itt tárgyalt kiugrási lehetőség figyelemmel van arra, hogy Magyarország és a térség, a potenciális lehetőségeinknek csupán a 20-25 %-át hasznosítja! Másként megfogalmazva ez azt jelenti, hogy mi magyarok és a térségben élők, legalább 4 - 5 - ször jobban élhetnénk. Úgy, mint pl. Ausztria, Németország, Hollandia, Olaszország. Megemlítem, hogy Hollandiában az 1 főre jutó GDP 5-ször, Ausztriában 4 - szer, Olaszországban 4-szer magasabb, mint Magyarországon, vagy a környező államokban.

Hazánk gazdasági- és életviteli szerkezete, - termelés, feldolgozás, kereskedelem, pénzügy, szállítás-, legalább 60-62 év óta a feje tetejére állítva vegetál! (Szinte működésre képtelen állapotban van.) Sajnos.

A vízügyi lobbi, - az elmúlt évtizedekben-, azért nem tudta megoldani az itt tárgyalt fontos műszaki fejlesztéseket, mert eddig még nem találták fel, a jelen dolgozatomban körülírt hatalmas víztömeg gravitációs úton történő mozgatásának lehetőségét.
(L: az elmúlt 96 év átlagában, évente legalább 355 millió m3, - csaknem iható minőségű édesvizet, un. "balatonvizet", hasznosítás nélkül leengedtek a Dunába. Ennek értéke évente: legalább 400 milliárd Ft/év. Magyarország vízmérlegét szemlélve, szinte elkeserítő állapot az, hogy évente 114 milliárd m3 csapadékvíz folyik be hazánkba és 120 milliárd m3 víz hagyja el Magyarországot! Ennek a pazarlásnak az értéke évente: legalább 6.000 milliárd Ft/év.)

2016. május 12-én:
megjelent a Vidékfejlesztési Program (VP) öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívása - közölte a Miniszterelnökség szerdán. A tájékoztatás szerint a magyar kormány és az Európai Bizottság eredményes egyeztetésének köszönhetően, a programból a korábbi összeg többszöröse áll a magyar gazdálkodók rendelkezésére az öntözött területek növelésére.

A kiírt felhívás keretösszege 49,5 milliárd forint.

Elöljáróban szeretném tájékoztatni a T. Olvasót arról, hogy az alábbi know-how értékesítéséből származó, - nettó adózott eredményemnek-, az 50 %-át, az éhező magyarországi gyermekek megsegítésére ajánlom fel.)

Életpályamodell:
eletpalyamodell
Pénzügyi lehetőségek:
ajanlatok 7Ufa

1.sz._tablazat.doc

2._sz.__tablazat.doc

Ausztria, Németország, Svájc, Hollandia, Franciaország, (a DMR 3.300 – 3.500 fkm hosszúságú hajózó útvonala mentén!), továbbá az USA, Anglia, Kanada, Dánia, Svédország, Norvégia, Olaszország, Spanyolország, Belgium nagy összegű befektetései ezt a tervkoncepciót, az EU egyik legerősebb vállalkozásává fejleszthetik fel.

Azt gondolom, hogy jelen időszakban a Kárpátmedencében élő népek, a potenciális lehetőségeiknek alig 20-25 %-át hasznosítják! Másként megfogalmazva ez azt jelenti, hogy a Kárpátmedencében élő emberek a mainál, akár 4-5-ször jobban élhetnének.

Hollandia alig fele akkora termőterületről, mint amivel hazánk rendelkezik, (jóval mostohább időjárási adottságok mellett!), bőségesen ellátja 16,8 milliós lakosságát és évente nettó +56 milliárd Euró agrár-exportot bonyolít le.


Hollandia az USA-t követően, a világ 2. legnagyobb agrár exportőre alig fele akkora termőterületről, mint amivel Magyarország rendelkezik. Mi a titkuk?

Erről szól ez a dolgozatom!

Ausztriában jelenleg 1629 áramfejlesztő vízierőmű üzemel, nálunk mindössze 37.
Ausztria az éves villamosenergia szükségletének 63 – 65 %-át vízierőművekből fedezi. Hazánkban ez a szám: 2,5 %.
Az osztrák vízgazdálkodást Németország, Svájc, Franciaország is példaértékűnek tartja! Mindeközben hazánkban a vízügyi lobbi, (sajnos!), egy alig irányítható hatalmi ággá "nőtte ki" magát.

Bővebben:
Budapest Fővárosnak és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_9qVn
Itt járt Mátyás Király
itt_jart_matyas_kiraly_mhLL
Jó megoldások pénzügyi gondjaink rendezésére
o=a vj vii sz és a vj xi sz viztarozó wo9z
Sárbogárd és a Dél-Dunántúl intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=sarbogard__es_a_del_dunantul_fejlesztesei
Pécs Város és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_LLP8
Debrecen Város és térségének fejlesztései:
fejleszte_mgBE
Nyíregyháza Város és térségének fejlesztései:
fejlesztesei_a08y
Szeged Város és térségének intenzív fejlesztései
intenziv_fejlesztese_av8Y
Hódmezővásárhely nagyváros lesz:
a=ausztriaingatlan&o=hodmezovasarhely_nagyvarossa_lesz____1DEY
Kiskunfélegyháza és térsége intenzív fejlesztései:
kiskunfelegyhaza
Püspökladány és környékének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=puspokladany_es_tersege_intenziv_fejlesztese
Körmend Város és térségének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=kormend_varos_intenziv:fejlesztése____BXyK

Ezeket a projekteket az EU (közel) 100 %-os vissza nem térítendő támogatással ösztönzi!

Budapest Főváros és térsége, Sárbogárd Város és a D-Dunántúl térsége, Debrecen Város és térsége, Nyíregyháza Város és térsége, Pécs Város és térsége, Hódmezővásárhely Város és térsége, Körmend Város és térsége, Püspökladány Város és térsége, Kiskunfélegyháza Város és térsége, Temesvár=Timisoara és térsége, Nagyvárad=Oradea és térsége, Arad=Arad és térsége, Kolozsvár=Cluj és térsége, Brassó=Brasov és térsége, Nagyszeben=Sibiu és térsége, Marosvásárhely=Turgu Mures és térsége, Nagybánya=Baia Mare és térsége, Szatmárnémeti=Satu Mare és térsége, Székelyudvarhely=Odorheiu Secuiesc és térsége, Pozsony=Bratislava és térsége, Kassa=Kosice (DE:Kosiche) és térsége, Szabadka=Subotica és térsége, Zágráb=Zagreb (DE:Agram) és térsége, Ungvár=Uzsgorod (DE:Ungwar) és térsége, Munkács=Mukachevo és térsége összefogásával, a Tokaji Hídnál, - a Tisza- és a Bodrog összefolyása
mellett elterülő gyönyörű, panorámás területrészen alakítjuk ki, az EU egyik legimpozánsabb kikötői városrészét. Ennek az új kikötői városrésznek, a 2028-ban várható lakossága mintegy 1.800-2.000 család-, az üzleti bevétele: cca. 1,8 – 2 milliárd € lesz.

Fenti know-how megvásárlása céljából engem, - pártállástól, ill. egyéb címtől, vagy rangtól függetlenül-, a T. Város első számú vezetője, vagy a kft-k-, rt-k vezetői kereshetnek fel. (Természetesen előzetes időpont- és más fontos egyeztetéseket követően!)

Szerzői jogvédelem:

A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlap, - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdése értelmében-, szerzői műnek minősül, így annak minden részlete szerzői jogi védelem alatt áll. A tv. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található szöveges és egyéb megoldások, ill. a számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása.
Azzal, hogy belép a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapnak valamely weboldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználó:
A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található tartalom Varga János kizárólagos szellemi tulajdona. A honlap tulajdonosa fenntart minden-, a weboldalak bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával, vagy terjesztésével kapcsolatos-, jogot. A weblapokhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik!
A honlapomon található információk felhasználása azonban lehetséges, amennyiben ezt a kívánságát Ön, előzetesen kérelmezi a: vargajan419@gmail.com e-mail címen.
Írásbeli hozzájárulásomat követően, Önnek minden idézet-, ill. egyébirányú hasznosítás során, - félreérthetetlen, világos megfogalmazással-, eredeti szerzőként megjelölve!, hivatkoznia kell az www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapra! A honlapomról pontatlanul-, vagy a szövegkörnyezetéből kiragadott idézetekért, ill. adatokért a fenti honlap tulajdonosa felelősséget nem vállal. Mindezeken túl, a jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Varga János a honlap tulajdonosa bárkivel szemben követelheti a jogsértés azonnali abbahagyását, valamint felmerült költségeinek-, vagy kárának megtérítését! Az öröklésre vonatkozó jogfolytonosságnak a lányom és a fiam a kedvezményezettei!

Lejegyezte:
Varga János
okl. agrármérnök
E-mail: vargajan419@gmail.com


Prince Charles believes Transylvania holds the key for saving the planet

Mi magyarok ilyen környezetben is tudnánk élni és dolgozni.

Saját erőmből-, 40 ezer példányban, 3 nyelven adtam közre...

Nature- lover: Mr. Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor - A trónörökös Károly Herceg

Ausztriában 1639 vízierőmű és öntözőtelep működik. Éves áramszükségletüknek a 65 %-át vízierőművekből nyerik

Egyéb fontos helyszínek mellett, ezt is megmutattam Tóth Istvánnak: Gárdony-Agárd-Dinnyés Városok polgármesterének...

1945-1946: földosztás Magyarországon...

Szomszédainktól nem csupán az államhatárok-, hanem a kisstílű, koncepciószegény emberek is elválasztanak bennünket.

Aktív víz...

Aktív víz...

Magyarországon évente 86.000 ember hal meg. Ezzel negatív listavezetők vagyunk az EU-28 tagországa között!

Aktív víz...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják...)

Hazánkat nem csupán az államhatárok választják el a szomszédainktól, hanem a kishitű-, koncepciószegény emberek is...

Ennek az integrációnak Pécs Város és térsége is hasznos tagja lesz...

Ennek az integrációnak Temesvár és térsége is hasznos tagja lehet...

Ennek az integrációnak Kolozsvár és térsége is hasznos tagja lehet...

Ennek az integrációnak Arad Város és térsége is hasznos tagja lehet...

Ennek az integrációnak Nagyvárad és térsége is hasznos tagja lehet...

Ennek az integrációnak Brassó Város és térsége is hasznos tagja lehet...

Ennek az integrációnak Marosvásárhely Város és térsége is hasznos tagja lehet...

Ennek az integrációnak Nagybánya Város és térsége is hasznos tagja lehet...

Ennek az integrációnak Székelyudvarhely Város és térsége is hasznos tagja lehet...

Ennek az integrációnak Nagyszeben Város és térsége is hasznos tagja lehet...

Ennek az integrációnak Szatmárnémeti Város és térsége is hasznos tagja lehet...

Racionális vízgazdálkodással a Kárpátmedence, - Trianon előtti magyar területein-, legalább 65 millió tonna gabonát lehetne termelni és 2,5-3-szor több haszonállatot lehetne tartani...

A bio- és reformélelmiszerek piacán óriási nagyok a lehetőségek...

Aki szereti és megbecsüli a teheneit...

188 szobás német luxushajó a Mohácsi Kikötőben...

Egyik Farmer Ausztriában 65 ha búza után, (másodveteményként) fehér-kölest vetett. Átlagtermése 4,8 tonna/ha lett. Az egy ha-ra eső +bevétele Ft-ban: 2 millió Ft felett volt. Megérte? Igen! (Nagyon jól járt...)

Élelmiszer és ivóvíz ihnség fenyeget! 15 év múlva már +1,5 milliárddal többen leszünk a Földön...

Víztározó, közúti aluljáróval. Hollandia alig fel akkora termőterületről, mint hazánké, eltartja 16,8 milliós lakosságát és évente netto +56 milliárd € agrárexportot bonyolít le...

A porszennyezés mérséklése...

Mobil méhesház...

Aki szereti a méheket...

Ausztriában minden csepp csapadékvizre ügyelnek...

Ennek az integrációnak Budapest Főváros és térsége is hasznos tagja lesz...

Debrecen Város és térsége is hasznos tagja lesz ennek az integrációnak...

Nyíregyháza Város és térsége is hasznos tagja lesz ennek az integrációnak...

Magyarországon másodveteményként évente, legalább 1 - 1,5 millió tonna kölest lehetne termelni...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elvették a tengertől- és termőfölddé varázsolták...)

A tavaszi vetéseket öntözni kell, miközben az őszi tározó öntözést sem szabad elhanyagolni...

A köles hihetetlen jó beltartalmi értékű táplálék. Legalább 2,5 milliárd embernek a kenyérgabonája... Hazánkban másodveteményként is megterem!

Kínálat Tihanyban...

Egy ilyen nagy teljesítményű anyakoca szaporulatából, az egész család meggazdagodhat...

Hajókirándulás...

Egyemberként hajt fejet előttük a világ: 150-250 évvel ezelőtt a tengertől vették el, majd; a poldereken minden talpalatnyi földet kertszerűen elmunkáltak...

Rizsföld... (Ahol talpalatnyi földön kell megélni!)

A poldereken minden talpalatnyi földet kertszerűen elmunkálnak...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják...)

Dél-Koreában, - egy olyan nagyságú országban, mint hazánk-, 50 millióan élnek: dúsgazdagon... (Az egy főre jutó GDP 1,4x magasabb, mint Magyarországon.)

Ennek az integrációnak Körmend Város és térsége is hasznos tagja lesz...

Ennek az integrációnak Kiskunfélegyháza Város és térsége is hasznos tagja lesz...

Ennek az integrációnak Hódmezővásárhely Város és térsége is hasznos tagja lesz...

Ennek az integrációnak Püspökladány Város és térsége is hasznos tagja lesz...

Ennek az integrációnak Ny-Magyarország, Sárbogárd, a D-Dunántúl és ezek a térségek is hasznos tagjai lesznek...

Ennek az integrációnak Hajdúböszörmény Város és térsége is hasznos tagja lesz..

Ennek az integrációnak Hajdúnánás Város és térsége is hasznos tagja lesz...

Öntözésre előkészítve!

Igazságos Mátyás Király...

Budapest por- és szmog szennyezettsége. A Főváros oxigénellátottsága kritikussá vált...

Víztározó, közúti aluljáróval. Hollandia alig fel akkora termőterületről, mint hazánké, eltartja 16,8 milliós lakosságát és évente netto +56 milliárd € agrárexportot bonyolít le...

Az osztrákok ilyen vadászházakban szállásolják el a vadászvendégeiket...

A Tisza közel 600 km-en folyik át hazánkon! Ez egy, (sokkal inkább több!), olyan hatalmas lehetőség, melyről más népek csupán álmodozhatnak...

Egy intenzíven gondozott házikertből évente 8-10 millió Ft bevétel realizálható...

Dohánypalánták: egy intenzíven gondozott házikertből évente 8-10 millió Ft bevétel realizálható...

Házitej kell kerüljön a család asztalára...

Farmerház...

Polderek Hollandiában... Egyemberként hajt fejet előttük a világ! (150-250 évvel ezelőtt kezdték: elveszik a tengertől a területet és termőfölddé varázsolják azt...)

Széchenyi Gyógyfürdő Budapesten...

A német tábornokok lábai a földbe gyökereztek, a Prof. Schauberger-féle vízhajtású ufó láttán...

Prof. Schauberger vízhajtású ufója lázba hozta az emberiséget...

Törökországban 555 víztározó-vízierőmű üzemel és még 210-et építenek. Ők rég felismerték már a racionális vízgazdálkodásban rejlő lehetőségeket.....

Az Al-Duna romantikája is páratlan...

A Tisza torkolata Titelnél... (Sok esetben bővebb vízhozama van, mint a Dunának!)

A Fehér- és a Fekete Tisza összefolyása Rahónál...

A Gyilkos tó...

A levendula az egyik legkeresettebb növény az EU-ban és azon túl is...

A nemesvad gondozása, védelme, téli etetése nemzeti ügy...

Holland szélmalom...

Extra-faház a jachtkikötőhöz...

Normal-faház a jachtkikötőhöz...

Kínálat...

A szemet-lelket gyönyörködtető pávák, elkapkodják az udvarunkba betolakodó csúszó-mászókat...

A királyi Várkert Budán...

A köles legalább 2,5 milliárd embernek a kenyérgabonája... Hazánkban másodveteményként is megterem!

Poratka: az apró porszemcséken utaznak be az ember tüdejébe... (Hihetetlen sok kárt tudnak okozni!)

Nyáriludak...

Poratka (felnagyított kép). Kedvenc tartózkodási helye: az arcbőrön és a szőrképletekben van. Hihetetlen szapora élősködő. 1 g porban 15.000 db él. A porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Budapest por- és szmog szennyezettsége, oxigénellátottsága kritikus...

Poratka: az arcbőrt, a hajazatot, a légutakat teszik tönkre! (Felnagyított kép.) Szaporaság: 1 g porban 15.000 kártevő él. A lebegő porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Levendula méz, olyan. mint egy sokrétűen védő gyógyszer...

Poratka (felnagyított kép). Hihetetlen szapora élősködő: az arcbőrt, a szőrképleteket, a légutakat és a tüdőt támadják. A lebegő porszemcséken tömegével utaznak az ember tüdejébe...

Ahol az állatok jól érzik magukat, ott az ember is megél...

A levendula az egyik legkeresettebb növény az EU-ban és azon túl is...

Nagyon kellemes és hasznos munka ez...

Az ember sem terhelhető a végtelenségig...

Vadpulyka kakasok... (Színezi a terítéket!) Húsa olyan finom, hogy azt páratlannak kell mondjam. Sültnek is és pörköltnek is. Ez a nem génmódosított gyönyörű állat 8-12 kg-osra is meghízik.

Heltai J.: Az élet szép! Tenéked magyarázzam?

A mézben legalább 190 féle tápanyag van!

Fedelezés...

Méz...

Megfelelő tárolás esetén igaz! A méhek beporzó munkája nélkülözhetetlen! Ezen túl Mo. évente 22-25.000 tonna mézet exportál...

A biológiai növényvédelem alapja, az apróvadállomány szakszerű kezelése...

Szélmalom

Farmerház...

A magyar paprika világhírű! (Sajnos hamisítják...)

Az állatszeretet és a gondoskodás sokat hozhat a konyhára...

Víztározó

Napraforgó...


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!