A víz az egyik legfontosabb lételemünk! Minden jog fenntartva! Alle Rechte vorbehalten! All rights reserved!
A méz, a virágpor, a propolisz, a fahéj és a fokhagyma népszerűsége egyre nő!

Keresés a honlaponBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

HÍREK
A 450.000. látogatóm tiszteletére
- 2017.11.07.

Vörösmarty Mihály

Szózat

Hazádnak rendületlenül
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az...

továbbNem porzik!
- 2012.05.22.


A humuszban gazdag, vízzel kellőképpen ellátott talaj nem porzik!

továbbÉlelmiszer és ivóvíz
- 2012.04.12.


Földünk lakosaiból legalább egy milliárd ember éhezik, közel 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, miközben a Föld termékeinek 80 %-át, a lakosság 20 %-a élvezi...

Német-, osztrák kórházakban, óvodákban, iskolákban, idősek otthonában "kezelték" a vizet, (fizikai- és kémiai szűrés, Edelstahl vezetékek, és tartályok alkalmazása), mely eljárásokat követően ugrásszerűen növekedett az egészséges emberek száma. A betegágyakon fekvők sokkal gyorsabban gyógyultak...

továbbÁrvíz- és aszálykár
- 2010.06.04.


Általában tavasszal-, vagy zöldáradáskor az árvíz- belvíz kártétele folytán szinte elúszik-, majd nyár közepén és végén kiszárad Magyarország!

Megoldási javaslat: baloldali menüsor: a VJ-XI. sz, a VJ-VII. sz. víztározók, továbbá a Balaton, Velencei tó...

továbbSzékely Himnusz
- 2013.07.20.

Csanády György (1895-1952) 1921-ben írta a költeményt, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
ne hagyd elveszni Erdélyt, Erdélyt Istenem!
Csanády György

továbbArany János
- 2007.06.19.


Bolond Istók - (1873)
második ének 7. versszak

"És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
No hát, no! Így kiált; én Uram Isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten?"

továbbPerspektíva?
- 2012.07.25.


Kínai közmondás:

Kövess egy kutyát; a szemétdombra jutsz,
kövess egy tigrist; a dzsungel ura leszel...

tovább


Ne féljen a víztől!
No fear of water!
Keine Angst vor Wasser!

Tisztelt Olvasó!

Intenzívebben 2000 - ben kezdtem el ezt a munkát. Azóta legalább 58.000 mérnökórai ráfordítással eddig jutottam el.

Szolnok Város már évszázadok óta az Alföld - régió egyik kiemelt városa, jelentős kereskedelmi központja. Szinte hónapról-hónapra fejlődő autóút-autósztráda kapcsolattal-, elegáns repülőtérrel-, modern vasúti hálózattal várja a látogatókat, a megrendelőket és a turistákat. A T. Város, - 18.700 hektáros közigazgatási területével-, Magyarországnak az egyik legjelentősebb, centrális fekvésű nagyvárosa.

Egyrészről, - a jelenleg cca. 73.000 lakosú T. Megyeszékhelyű Városnak a kiváló természeti adottságai-, kedvező földrajzi fekvése-, a rendkívül komoly szaktudással, szorgalommal és igyekezettel megáldott népes lakossága adott nekem inspirációt arra, hogy felvázoljam Szolnok Városnak és térségének, - a reálisan elérhető-, jövőképét.

T. Szolnokon és a térségében élő családok! Kérem ne várjanak senkire. Saját sorsuk alakítását ne bízzák másokra. Kérjék meg a Polgármesterüket arra, hogy karolja fel az Önök kezdeményezéseit!

Kérem ne feledjék el azt, hogy az EU nem a politikusokat, - nem a saját zsebüket két kézzel tömő egyéneket-, hanem Önöket, a városban és a térségben élő családokat segíti a közel 100 %-os vissza nem térítendő támogatásokkal.

Szolnok Városban és a térségben, ill. a Tisza vízgyűjtőjén élő cca. 3,5-4 millió ember, az évente elpazarolt hatalmas vízkészletek megmentéséből és annak hasznosításából, valamint a jelenlegi vetésszerkezetbe okosan beépített öntözéses gabona- és szálastakarmány termesztésből, az állattenyésztés felfejlesztéséből, a hajós-vizes turizmus felkarolásából, (a kölesnek és a levendulának az intenzív termesztéséből) képes lesz gyorsan meggazdagodni. (L: lenti képek.)

Ezért az Önkormányzatukkal, - természetesen csupán a lehető legszükségesebb mértékig-, egyeztetve, saját elhatározásukból alakítsanak kft-t, vagy rt-t azokra a tevékenységekre, melyek az alább felsoroltak közül megtetszenek Önöknek.

Sziklaszilárdan hiszek abban, hogy ezek a projektek, a külföldi munkavállalásra kényszerült Honfitársaink közül, legalább 80-90.000 embert hazahívnak.

1.
Szolnok Város és térsége fejlesztéseinek I - II. lépcsőjében:

A T. Város mintegy 250 milliárd Ft összértékű gazdaságfejlesztési projektet kaphat az EU-tól. Ennek a kiemelten fontos néhány részlete:
1.1.
A Szolnokon és a Város környékén élő lakosság megérdemli azt, hogy a jövőben hajóval is el lehessen érni a T. Várost és környékét. Egy nagyszabású vízgazdálkodási terv megvalósításával el tudjuk érni azt, hogy az egész évben hajózhatóvá tett Tiszáról és a Dunáról, (jégmentes napokon), személy- és teherszállító hajókkal is megközelíthetjük Budapestet, - a Sión felhajózva a Balatont-, a Velencei tavat, Székesfehérvárt, Nyíregyházát, Debrecent, Szegedet, Zalaegerszeget, Körmendet, Győrt, Bécset, a déli tengereket és más fontos városokat.
1.2.
A fenti hajóútvonalakhoz csatlakoztatva, Önökkel szeretnék megépíttetni egy 1.000 millió m³ befogadó kapacitású víztározót, melyet egy 200 méter hasznos-meder szélességű, hajózható csatornával, modern hajózsilippel csatlakoztatunk Szolnok Városhoz. (Egy jelentős kapacitású vízierőművet is létesítünk, amely olcsó árammal látja el a T. Város lakosságát és a városban működő vállalkozókat.)
Az új hajóút K-i irányban csatlakozni fog a Tiszához, D-i irányban a Dunához, - a Bezdánnál lévő-, Duna-Tisza csatornán át. Részben említettem is már, hogy Szolnokról hajóval el lehet majd érni Debrecent, Csongrádot, Szentest, Hódmezővásárhelyt, Kiskunfélegyházát, Szegedet, ill. másik irányban a Kőrösöket, Tokajt, Tiszalököt, Mátészalkát és Vásárosnaményt. Be tudunk kapcsolódni az EU- DMR 3.300-3.500 fkm. hosszúságú folyamhajózási szakaszába.

(Amennyiben valóra válik az, amit a fidesz - kormány a 2014-évi választások előtt kezdett hangoztatni; nevezetesen: „egy új Dunaújváros - Szolnok közt haladó Duna-Tisza csatorna megépítése”, akkor természetesen ahhoz is csatlakozunk.)

A Tiszán felhajózva, - ez az új víztározó-, csatlakozni fog a Nyíregyháza, a Vásárosnamény-Mátészalka új víztározóhoz, valamint Ny- irányban csatlakozni fog a Debrecen Dél nevű új víztározóhoz is.
1.2.1.
Az 1. pontban tárgyalt 250 milliárd Ft-ból, - a Szolnokon átfolyó új folyószakaszt-, a Debrecen Dél nevű víztározóig elegánsan ki kell építeni.
Ennek a beruházásnak a teljes kivitelezési ideje: cca. 2x6-7 év.
1.3.
Szolnokról hajóval lehet majd utazni Ausztriába, Németországba, Svájcba, Hollandiába, Franciaországba, vagy másik irányban Belgrádba, ill. a Fekete tengerre.

Egyebek mellett azért döntöttem úgy, hogy jelen tervkoncepciómba beavatom a T. nyilvánosságot, mert az Önök sokkal jobb sorsra érdemes T. Városa, - páratlan lehetőségeit illetően-, régóta parlagon hever. (Nagyon sajnálatos tény- és roppant nagy kár volt az, hogy a városvezetés megpántlikázta a jobbító szándékú javaslatokat. Pártállás szerint válogattak!)
Ez azonban nagyon rossz gyakorlat volt, mert beszűkítette a T. Városnak és térségének a gazdasági és kulturális lehetőségeit.

Ám ezeken az egyéneken, - az alkotásra képes magyar emberek-, részben már túlléptek! Önöknek olyan gazdasági együttműködésekre van lehetősége és szüksége, mely Önöket teszi megkerülhetetlenné, nem pedig fordítva!
1.4
Az új víztározón 15.000 db jachtkikötőt létesítünk, továbbá 600 tonnás kis-uszályokat: (30 kamionrakomány), közlekedtetünk.

Megjegyzés:
a vízügyi lobbi, - az elmúlt évtizedekben-, azért nem tudta megoldani az alább felvázolt fontos műszaki fejlesztéseket, mert eddig még nem találták fel, a jelen dolgozatomban körülírt hatalmas víztömegek gravitációs úton történő mozgatásának lehetőségét.
(L: az elmúlt 96 év átlagában, évente legalább 355 millió m3, - csaknem iható minőségű édesvizet, un. "balatonvizet", hasznosítás nélkül leengedtek a Dunába. Ennek a vízkészletnek az elpazarolt értéke évente: legalább 400 milliárd Ft/év.

Magyarország vízmérlegét szemlélve, szinte elkeserítő állapot az, hogy évente 114 milliárd m3 csapadékvíz folyik be hazánkba és 120 milliárd m3 víz hagyja el Magyarországot! Ennek a veszteségnek az értéke évente: legalább 6.000 milliárd Ft/év.)


2016. május 12-én:
megjelent a Vidékfejlesztési Program (VP) öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívása - közölte a Miniszterelnökség szerdán. A tájékoztatás szerint a magyar kormány és az Európai Bizottság eredményes egyeztetésének köszönhetően, a programból a korábbi összeg többszöröse áll a magyar gazdálkodók rendelkezésére az öntözött területek növelésére.

A kiírt felhívás keretösszege 49,5 milliárd forint.

T. Olvasó, a ma élő emberek-, gyermekek mindennapjáról van itt szó. Elgondolásom szerint Magyarországon, - a lehető leggyorsabb ütemben-, szél-, nap-, valamint vízerőműveket létesítünk annak érdekében, hogy olcsó-, megújuló- és tiszta energiaforrások álljanak rendelkezésünkre. Az itt tárgyalt kiugrási lehetőség figyelemmel van arra, hogy Magyarország, a potenciális lehetőségeinknek csupán a 15-25 %-át hasznosítja! Másként megfogalmazva ez azt jelenti, hogy mi magyarok, legalább 4 - 5 - ször jobban élhetnénk. Úgy, mint pl. Ausztria, Németország, Hollandia, Olaszország. Megemlítem, hogy Hollandiában az 1 főre jutó GDP 5-ször, Ausztriában 4-szer, Olaszországban közel 4-szer magasabb, mint Magyarországon.

Hazánk gazdasági- és életviteli szerkezete, - termelés, feldolgozás, kereskedelem, pénzügy, szállítás-, legalább 60-62 év óta a feje tetejére állítva vegetál! (Működni alig képes állapotban van.) Sajnos.

Idézet:
"Magyarország naponta mintegy 3 milliárd forint európai uniós támogatáshoz jut 2014-2020 között, a cél ezen összeg minél hatékonyabb felhasználása - mondta az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője Siklóson vasárnap, az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából."

Ebből a hatalmas összegből Szolnok Városának és térségének is részesednie kell.

Elöljáróban szeretném azonban azt is kihangsúlyozni, hogy természetesen egyáltalán nem mellékesek számomra a szerzői jogaim, melyek védelmét kissé lentebb olvashatják!
(Ebből eredően az alább felvázolt dolgozat nem több, mint, - a részletes tervkoncepciómból átgondoltan kiemelt-, figyelemfelkeltő, információs anyag.)

Kérem engedje meg a T. Olvasó, hogy azt azonban már most kihangsúlyozzam: ez a térség jelenleg, a potenciális lehetőségeinek max. 15-20 %-át hasznosítja.

Más szóval kifejezve ez azt jelenti, hogy a térségben élő emberek, a mainál legalább 5 - ször jobban élhetnének.

Hollandia alig fele akkora termőterületről, mint amivel hazánk rendelkezik, (jóval mostohább időjárási adottságok mellett!), bőségesen ellátja 16,8 milliós lakosságát és évente nettó +56 milliárd Euró agrár-exportot bonyolít le.
A hollandok 150-250 évvel ezelőtt, a tengertől vették el a mai termőterületüknek egy igen jelentős részét. (L: Polderek) A tengerkiszögelléseket, - „faltól-falig” -, lerekesztették egy hatalmas gáttal és hagyták kiszáradni, majd 50 évre, (adó- és más terhek nélkül!), átadták a területet a farmereknek. A szorgalmas farmerek, a korábbi tengerfenékből olyan termőföldeket varázsoltak, melyek napjainkban 180-260 %-al többet teremnek, mint a mi földjeink.

Pénzügyi lehetőségek: ajanlatok 7Ufa
Életpályamodell:
eletpalyamodell

Melyek azok a „nem csodaszerek”, melyekkel a fejlesztések I-II. lépcsőjében, - az alkotó lakossággal szövetkezve-, Szolnokon és a térségében legalább 120.000 új munkahelyet és biztos megélhetést teremthetünk? Ez, - egyebek mellett-, a házikerteknek- és a termőtalajoknak az intenzív hasznosítása. Ebből a tevékenységből egy-egy családnak a bevétele évente elérheti a 8-10 millió Ft-ot.

A fejlesztésekből a T. Városnak; 8 - 10 éven belül, jelentősen meg fog nőni a lakossága. Az ingatlanárak megtriplázódnak. A fejlesztések I-II. ütemében a térségben az új munkahelyek száma legalább 120.000 –ra fog emelkedni. A Város éves gabonatermése legalább 2,5 – szeresére, a haszonállattartás, a hús-, tej-, a tojástermelés-, a vágóbaromfi tartás a jelenleginek a 3 - szorosára fog növekedni. A házikertek- és a termőföldek szükség szerinti, folyamatos öntözési lehetőségének megteremtésével a zöldség-, gyümölcstermelés a jelenleginek a többszörösére fog növekedni.

Mindezek realizálása érdekében; Szolnok Város és térsége lakosságának az a teendője, hogy a jövőben is olyan vezetőket válasszanak, akik ezeket a fejlesztéseket támogatják!

Az alábbi írást azoknak ajánlom olvasásra, akik töretlenül hisznek abban, hogy a magyar népnek, a magyar vidéken élő 3,5 millió családnak, cca. 6,5 - 7 millió embernek!, nem kötelessége szegénysorban, rosszul élnie!

Azok is elolvashatják, akik nem akarnak belenyugodni abba, hogy az EU- 27-28 tagállamában, az egészségügyi negatív listákat Magyarország vezeti.

Sőt az a cca. 500.000 – 600.000 honfitársam is elolvashatja, (és az Ő hozzátartozóik is!), akik munkavállalás céljából kényszerültek elhagyni Hazánkat.

Nap-, mint nap hazavárjuk Őket!

1.sz._tablazat.doc

2._sz.__tablazat.doc

1.5.
Az új hajóutak mentén, - a termőtalajok intenzív öntözésére-, jelentős kapacitású öntözőfürtöket alakítunk ki!
1.5.1.
A jelen dolgozatban felvázolt fejlesztések egyik kiemelten fontos követelménye az, hogy hazánk évről-évre több- és több, szakszerű öntözésbe vont termőterülettel rendelkezzen! Mielőbb el kell érjük azt, hogy a tavaszi vetésterületeknek 95-100 %-át öntözni tudjuk. Ezzel párhuzamosan az őszi tározó öntözést is meg kell honosítsuk Magyarországon.
1.6.
A hazai- és a nemzetközi oktatási turizmust, a falusi-, a vadászati turizmust, termál-, ill. egészségturizmust, valamint a hajósturizmust, fellendítjük!
1.6.1.
Közel 50 millió angol, 7 millió osztrák-, cca. 75 millió német-, 55 millió olasz-, 8 millió svájci-, 15 millió holland-, 55 millió francia EU- állampolgár, eddig még el sem látogatott Magyarországra.

Nagy baj ez? Igen, ez nagyon nagy gond!

Bizonyára nem kell ecsetelgetnem, hogy az itt megemlített 265 millió módos külföldi polgárból, - Szolnok Városnak és vendégszerető térségének -, hány potenciális turistája, vagy befektetője származhatna.
1.6.2.
Elsősorban luxushajókkal, elegáns repülőgépekkel, exkluzív gyorsvonatokkal kellene idehozni őket. (Természetesen ötcsillagos színvonalú be- és visszaszállításra, ill. elszállásolásra, kosztolásra gondolok.)

Kérem számoljanak csak alaposan utána. Ez biztosan nagyon jó befektetés lesz!
1.7.
Nagy kapacitású új hajógyárat építünk- és új nagy kapacitású, exkluzív termálkórházat, termál tanszállodákat létesítünk Szolnokon és a város térségében!

2.
Az új 1.000 millió m3 – es víztározóra alapozva megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a Szolnokon és a térségben élő kiskert- és termőföld tulajdonosok, - olcsó tiszta, egészséges vízzel!-, egész évben öntözhessék a kerteket, az utcákat és a termőtalajokat. A T. Város- és az Intézmények öntözni tudják a tereket, parkokat, utakat, stb. (A porszennyezés lecsökken, a lakókörnyezet sokkal élhetőbbé válik.)
2.1.
A 2. pontban foglaltakkal párhuzamosan cca. 55.000 kiskerttulajdonost vonunk be a reform- és bio élelmiszer termesztésbe, - a Hollandiában, Németországban, Ausztriában meghonosított, legmodernebb termesztési technológiával. Ez az 55.000 kistermelő lesz az egyik jelentős beszállítója, a T. Város határában felépített bébiétel gyáraknak és a nagy kapacitású reform élelmiszer üzemeknek. (Prognosztizálható az, hogy a jó megélhetési források miatt, sok új gazdálkodó, vállalkozó fog letelepedni Szolnokon és a térségében.)

3.
A T. Város lakosságának a Hannoverihez hasonló ivóvízellátást biztosító objektumokat létesítünk, melyek biztosítják a magas színvonalú ivóvízellátást. Kiemelt vízminőséget kapnak a klinikák, kórházak, óvodák, iskolák, az új tágas-egészséges tornatermek és a 100-150 főnél nagyobb létszámú munkahelyek, valamint a családok.

4.
A Szolnokon élő lakosok vezetésével felépítünk egy új, nagy kapacitású cukor- és csokoládégyárat, melyet az egész évben, (fagymentes napokon!), öntözhető táblákról származó kiváló alapanyagokkal látunk el. (Hazánk jelenleg évente 220-250 ezer tonna, - kétes minőségű, méregdrága-, cukrot importál!)
4.1.
Szolnoknak és térségének lesz két saját, modern, nagy kapacitású, több funkciós új vágóhídja, három új modern hústermék gyára, két nagy kapacitású, modern kenyérgyára, továbbá két-, - EU- színvonalon működő-, sajtgyára és több saját élelmiszer bevásárlóközpontja.

5.
Fentebb is említettem már, hogy a fenti fejlesztések I – II. lépcsőjében cca. 120.000 új munkahelyet teremtünk a térségben!
5.1.
A fenti fejlesztésekkel párhuzamosan, a klímaváltozás negatív hatásainak kivédésére, szintén komoly lépéseket teszünk. (A kiváló minőségű tiszavíz- és a megmentett csapadékvíz, folyamatosan bent lesz a Városban és a város határában, mellyel tetszés szerint lehet öntözni a házikerteket, a termőföld területeteket, a teljes vegetációt. A térség mikroklímája gyökerestől megváltozik. A T. Város és környéke sokkal élhetőbbé válik.)

6.
A fenti projektek felkarolása esetén; Szolnokon megnyitjuk az K-Alföldi Hajós- Vízgazdálkodási, Öntözéses Növénytermesztési- Kertészeti és Élelmiszergazdasági közép- és főiskolák Központját és ezek Tangazdaságait.

Ezeket a fejlesztéseket az EU (közel) 100 % -os vissza nem térítendő támogatással ösztönzi!

7.
Számításokat végeztem a bevételekre vonatkozóan is. Amennyiben 2017 kora tavaszán megkezdjük a fenti munkálatokat, a
7.1.
Bébiétel gyár: 2020-ban cca. 8 millió Euró bevételt,
7.2.
A reformélelmiszer gyár: 2020-ban cca. 12 millió Euró bevételt,
7.3.
A cukor- és csokoládégyár: 2020-ban cca. 16 millió Euró bevételt,
7.4.
A víztározó-, hajógyár (az új turizmusfejlesztésekkel együtt), ivóvíz és a vízi-szállítmányozással : 2022-ben cca. 5 milliárd Euró bevételt,
7.5.
A vágóhíd-húsgyár, sörgyár, kenyérgyár, sajtgyár és a saját bevásárló központok 2022-ben: cca. 10 milliárd Euró bevételt realizálhatnak.
7.6.
Az első teljes év 2022/2023-ban várható: ennek az évnek a bevétele legalább 20-22 milliárd Euró lesz.

7.7.
Budapest Főváros és térsége, Sárbogárd Város és a D-Dunántúl térsége, Szolnok Város és térsége, Debrecen Város és térsége, Nyíregyháza Város és térsége, Pécs Város és térsége, Szeged Város és térsége, Hódmezővásárhely Város és térsége, Körmend Város és térsége, Püspökladány Város és térsége, Kiskunfélegyháza Város és térsége, Temesvár=Timisoara és térsége, Nagyvárad=Oradea és térsége, Arad=Arad és térsége, Kolozsvár=Cluj és térsége, Brassó=Brasov és térsége, Nagyszeben=Sibiu és térsége, Marosvásárhely=Turgu Mures és térsége, Nagybánya=Baia Mare és térsége, Szatmárnémeti=Satu Mare és térsége, Sepsiszentgyörgy=Sfântu Gheorghe, (DE: Sankt Georg), Székelyudvarhely=Odorheiu Secuiesc és térsége, Sepsiszentgyörgy=Sfântu Gheorghe, (DE: Sankt Georg) és térsége, Pozsony=Bratislava és térsége, Kassa=Kosice (DE:Kosiche) és térsége, Szabadka=Subotica és térsége, Zágráb=Zag
reb (DE:Agram) és térsége, Ungvár=Uzsgorod (DE:Ungwar) és térsége, Munkács=Mukachevo és térsége összefogásával, a Tokaji Hídnál, - a Tisza- és a Bodrog összefolyása mellett elterülő gyönyörű, panorámás területrészen alakítjuk ki, az EU egyik legimpozánsabb kikötői városrészét.
(Ennek az új kikötői városrésznek, a 2028-ban várható lakossága mintegy 1.800-2.000 család-, az üzleti bevétele: cca. 1,8 – 2 milliárd € lesz.)

Fenti know-how megvásárlása céljából engem, - pártállástól, ill. egyéb címtől, vagy rangtól függetlenül-, a T. Város első számú vezetője, vagy a kft-k-, rt-k vezetői kereshetnek fel. (Természetesen előzetes időpont- és más fontos egyeztetéseket követően!)

Amint fentebb már említettem is, ezeket a projekteket az EU (közel) 100 %-os vissza nem térítendő támogatással ösztönzi.
Prognosztizálni lehet azt is, hogy amíg a beruházások termőre nem fordulnak, a bankok versengeni fognak azért, hogy ezeket a projekteket finanszírozhassák.

Bővebben:
A 7 államhatáron átívelő gazdasági vállalkozások:
_elelm_u0i5
Itt járt Mátyás Király
itt_jart_matyas_kiraly_mhLL
Budapest Fővárosnak és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_9qVn
Jó megoldások pénzügyi gondjaink rendezésére
o=a vj vii sz és a vj xi sz viztarozó wo9z
Budapest porszennyezésének aktív csökkentése:
porszennyezese_2009_sqvS
Debrecen Város és térségének fejlesztései:
fejleszte_mgBE
A zseni és a vízgazdálkodás
o=a_zseni_5XbY
Az EU Parlament Elnöke
o=martin_schulz_president_bei_eu_parlament_____YM18
Csapadékvíz hasznosítás nyugati mintára
a=ausztriaingatlan&o=esovizhasznositas_felsofokon_AMmL
Hódmezővásárhely nagyváros lesz:
a=ausztriaingatlan&o=hodmezovasarhely_nagyvarossa_lesz____1DEY
Kiskunfélegyháza és térsége intenzív fejlesztései:
kiskunfelegyhaza
Püspökladány és környékének intenzív fejlesztései:
a=ausztriaingatlan&o=puspokladany_es_tersege_intenziv_fejlesztese
Pécs Város és térségének intenzív fejlesztései:
fejlesztesei_LLP8
Körmend Város intenzív fejlesztése:
a=ausztriaingatlan&o=kormend_varos_intenziv:fejlesztése____BXyK
Sárbogárd és a Dél-Dunántúl intenzív fejlesztése:
a=ausztriaingatlan&o=sarbogard__es_a_del_dunantul_fejlesztesei

Megjegyzés:

Törökországban 555 víztározó van és még 210 - et építenek. A török államvezetés szerint; a víztározók sok új munkahelyet- és jó megélhetést jelentenek.


Ezúton szeretném megköszönni a T. Olvasó levelét, kérdését, észrevételét! Ezekre igyekszem időben válaszolni.

Szerzői jogvédelem:

A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlap, - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdése értelmében-, szerzői műnek minősül, így annak minden részlete szerzői jogi védelem alatt áll. A tv. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található szöveges és egyéb megoldások, ill. a számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása.
Azzal, hogy belép a www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapnak valamely weboldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználó:
A www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapon található tartalom Varga János kizárólagos szellemi tulajdona. A honlap tulajdonosa fenntart minden-, a weboldalak bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával, vagy terjesztésével kapcsolatos-, jogot. A weblapokhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik!
A honlapomon található információk felhasználása azonban lehetséges, amennyiben ezt a kívánságát Ön, előzetesen kérelmezi a: vargajan419@gmail.com e-mail címen.
Írásbeli hozzájárulásomat követően, Önnek minden idézet-, ill. egyébirányú hasznosítás során, - félreérthetetlen, világos megfogalmazással-, eredeti szerzőként megjelölve!, hivatkoznia kell az www.ausztriaingatlan.shp.hu honlapra! A honlapomról pontatlanul-, vagy a szövegkörnyezetéből kiragadott idézetekért, ill. adatokért a fenti honlap tulajdonosa felelősséget nem vállal.
Mindezeken túl, a jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Varga János a honlap tulajdonosa bárkivel szemben követelheti a jogsértés azonnali abbahagyását, valamint felmerült költségeinek-, vagy kárának megtérítését!
Az öröklésre vonatkozó jogfolytonosságnak a lányom és a fiam a kedvezményezettei!

Lejegyezte:
Varga János
okl. agrármérnök
E-mail:vargajan419@gmail.com

A változtatás jogát fenntartom!


Prince Charles believes Transylvania holds the key for saving the planet

Mi magyarok ilyen környezetben is tudnánk élni és dolgozni

Nature-lover! Mr. Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor - A trónörökös Károly Herceg.

Szolnok megyei jogú Város

Racionális vízgazdálkodással, hazánban legalább 22 millió tonna gabonát lehetne termelni.

188 szobás német luxushajó a Mohácsi Kikötőben

Nálunk a köles másodveteményként is megterem

Csodaszámba megy

Óriástök

Eper

A Tisza

A Tisza vízgyűjtőjén jelentős mennyiségű levendulát lehetne termeszteni

A világ legfejlettebb 35 államában úgy keresik a levendulaolajat, mint a cukrot...

Hatalmas a termés, még nagyobb a kereslet...

Kézzel is és géppel is betakarítható...

Olyan növényeket kell termelni, melyeket könnyű jó áron eladni

Tiszalök

A Keleti főcsatorna

Szomjas

A tavaszi veteményeket öntözni kell Magyarországon!

Szálastakarmány

Modern gépek

É-Németországban és Svájcban az emberek imádják a teheneiket

Senki nem láthat szebbet és jobbat...

Boldog a gazda

Tenyészbika

Egy ilyen koca egy egész családot gazdaggá tesz

530 kg-os ártány

Poldereken termelnek

Mangalica

Aprójószág


Naponta 1 ek. méz + 1 ek. virágpor + 2 citrom leve egy embernek. A sav-bázis egyensúly is fontos!